Samo Religijske zanimljivosti

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
rijeka1.jpg

BOŽJA OPOMENA?
‘Nitko ne zna što se događa’: Preko noći ‘prokrvarila’ rijeka u Argentini!
Autor: Vjera Petak, 01. lipanj 2018.

Kršćani upozoravaju da se ostvaruje sljedeće: 'I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv'

Nitko još uvijek ne zna što se dogodilo u rijevi u blizini Buenos Airesa. Zbunjeni službenici istražuju zašto je delta rijeke Parana u Argentini postala crvena kao krv, preko noći. Stanovnici su zamoljeni da se drže podalje od rijeke dok ne otkriju što se dogodilo. Prvo su biolozi sugerirali da je riječ o algama u cvatu, međutim ova je tvrdnja odbijena nakon što takvi organizmi nisu pronađeni u uzorcima vode. Analize se nastavljaju, a za sada još nema odgovora što se događa.

Neki kršćani smatraju da je ‘krvava’ rijeka znak Božje opomene baš zbog toga jer posljednjih godina ovo se događa gotovo u svakomn dijelu svijeta, više nego ikad prije. Citat iz Otkrivenja na koji upozoravaju je sljedeći: Otk 16,3; I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.Otk 15,4; I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv.
[raw]<iframe width="625" height="352" src="https://www.youtube.com/embed/lnUbFX5CmAo?ecver=1" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>[/raw]

rijeka.jpg

Slučajevi krvavih rijeka bez znanstvenog objašnjenja vrlo su česti u proteklih godina, a ovakve rijeke zabilježene su u Švicarskoj, Engleskoj, Indiji, Kini, Slovačkoj, Libanonu, itd. U mnogim slučajevima uzrok onečišćenja nije pronađen. Upravo zbog toga, pojavile su se teorije o Božjoj opomeni čovječanstvu!

Moje osobno mišljenje je , dase moramo pripremiti za posljednji sud . Moramo mjenjati svoje živote , činiti dobra djela , ne činiti grehe , ne mrziti ,i usvakom svom djelu prepoznati greh . Moramo moliti i pripremiti se za vlastitu smrt , da budemo spremni za susret sa KRISTOM , moramo se pripremiti dok još imamo vremena . Svi koji budemo živeli u ljubavi ,i činili dobre stvari živeće sa KRISTOM . A oni koji čine zlo osudit će sami sebe na vječne muke

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma ne treba verniku upozorenje o blizini kraja, ako on svaki dan zivi sa Bogom kao da mu je poslednji, on je spreman i sutra da umre. Upozorenje je za nevernike da se pokaju...

Mada ja u ovome ne vidim znak..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvrdnja da su znakovi za nevernike nema biblijsku potvrdu, jer Isus se upravo u 24 poglavlju Mateja obraća Hrišćanima, i kaže "A VI KADA VIDITE DA SE SVE OVO DOGAĐA, ZNAJTE DA JE BLIZU KOD VRATA"

Na drugom mestu kaže "ZNAJTE DA SE PRIBLIŽI IZBAVLJENJE VAŠE"

Dakle, znaci su dati Hrišćanima koji znaju da ih prepoznaju, i da prepoznaju da je blizu Hristov dolazak.

Običan svet i ne veruje da su to znaci od Boga, već se uzdaju u nauku da će objasniti ove pojave naučnim objašnjenjima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tvrdnja da su znakovi za nevernike nema biblijsku potvrdu, jer Isus se upravo u 24 poglavlju Mateja obraća Hrišćanima, i kaže "A VI KADA VIDITE DA SE SVE OVO DOGAĐA, ZNAJTE DA JE BLIZU KOD VRATA"

Na drugom mestu kaže "ZNAJTE DA SE PRIBLIŽI IZBAVLJENJE VAŠE"
Pa nije to upozorenje Laodikeja!
On nam to kaze da bi se radovali njegovom povratku!

Upozorenje se daje radi pokajanja.

Dakle upozorenje ima smisla za gresnike to jest nepokajane, da se vrate k Bogu.

Za nas ovo ispunjenje prorocanstva predstavlja samo radost!

Ti ili ne razumes sta kazem, ili hoces da opravdas svoje prognoziranje datuma?

Ne trebaju meni tvoji datumi niti bilo ciji!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Onda se zadrži na bibliji, šta će ti ljudske tradicije.

Znaci kada se radi o tvojim tumacenjima van biblije (tj. datumima) pravilo "sola scriptura" vise ne vazi! Mi trebamo prihvatiti tvoje tvrdnje?

A kada nasa crkva istice usmeno predanje, onda odjednom moramo sve to izmeriti biblijom?

Znaci ti palis - gasis lampicu "sola scriptura" po potrebi!

Izjavio si na drugom mestu citiram - "ne mozemo mi Boga zatvoriti u kalup Biblije".

Bas lepo, znaci, jedno je pravilo kada si ti u pitanju (moze pismo i ne mora biti), a kada smo mi u pitanju onda "mora biti samo pismo"!

Dvostruki arsini kao i uvek!

Da nije zalosno, bilo bi smesno!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nešto si pogrešio.

Ja nemam nikakvu usmenu tradiciju.
Ja prihvatam bibliju i njeno učenje kako ga objavljuje Adventistička crkva u svim tačkama.

Iskustva koja ja iznosim nemaju veze sa time, već sa Božjim otkrivenjima koja upućuju na događaje posletka, i završetak istorije sveta i Hristov drugi dolazak.

Čovek može imati iskustva sa Bogom, i čak proročka otkrivenja, a da ona ne budu u sukobu sa biblijom, i u mom slučaju kao Adventiste - sa spisima sestre Ellen White, jer ona upravo govori "Da će Bog u poslednje vreme dati nove svetlosti" koje nisu u sukobu sa biblijom.

Dakle, ti gledaš sa tvoje tačke gledišta, a ja sa moje, i mi nikada ne možemo da dođemo do usaglašavanja mišljenja, jer su naši pogledi dva različita sveta.
A ja ti želim sve dobro.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nešto si pogrešio.
Ja nemam nikakvu usmenu tradiciju.
Ja prihvatam bibliju i njeno učenje kako ga objavljuje Adventistička crkva u svim tačkama.
Uh uh!

Laodikeja, nismo mi deca, znamo da se bavis piramidologijom i numerologijom! Tj. onim sto tvoja crkva zabranjuje!!!

Dakle ti nemas ucenje adventizma "u svim tackama", i to - lazes!

Ti cak i Pismo porices govoreci kako "ne mozemo Boga zakljucati u kalup biblije"!

Iznosis neka svoja "nova videla" , koja si preuzeo od Jehovinih Svedoka i kojekakve gluposti pises o datumima, van hronoloskog redosleda i tvrdis da se ono sto je zapisano o poslednjim danima nece ni obistiniti, pogotovo o "propovedanju evandjelja po celom svetu" , kazes da se to nece ni desiti. Da evandjelje nece objaviti Hristovi ucenici vec sam Bog. Porices Hristove reci kad je to rekao, a on za svoje reci kaze da "nece proci"!!!

Dakle, ne samo da si ti suprotan ucenju adv. crkve, nego si suprotan i bibliji i Isusu Hristu!

Mi smo njegove sluge, a ti nisi!

Iskustva koja ja iznosim nemaju veze sa time, već sa Božjim otkrivenjima koja upućuju na događaje posletka, i završetak istorije sveta i Hristov drugi dolazak.

Da,da.. znamo.. dogadjaji posletka koji se nece odigrati planiranim tokom kako je proreceno u bibliji.. Time porices bibliju a ovamo nama vices "sola scriptura"!

Ajde bezi! Pa veci sam ja protestant od tebe. Svetija je meni biblija nego tebi!!!

Čovek može imati iskustva sa Bogom, i čak proročka otkrivenja, a da ona ne budu u sukobu sa biblijom, i u mom slučaju kao Adventiste - sa spisima sestre Ellen White, jer ona upravo govori "Da će Bog u poslednje vreme dati nove svetlosti" koje nisu u sukobu sa biblijom.

Pa tvoje izjave ne da su u sukobu sa biblijom, nego veze sa njom nemaju!

Apsolutno!!!
Dakle, ti gledaš sa tvoje tačke gledišta, a ja sa moje

Pa upravo je to sto ti gledas "sa svoje tacke gledista", a ja moju nemam, vec citam sta pise..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ništa nisi razumeo, i sve si namerno izokrenuo, i ja se ograđujem o takav pokušaj nametanja svega i svačega na moj račun.

Dakle, nema ništa od onoga što mi pripisuješ.

Moj stav je samo u sledećem.

Bog je podigao reformni pokret unutar crkve za reformu i probuđenje crkve, i uputila poziv u tom cilju, ( kako je najavila i sestra Ellen White ).
Crkva je odbacila ovo delo, i volja Božja nije ispunjena na način kako je on to planirao, niti se Hristov dolazak dogodio u vremenu koje je bilo određeno, ( što je takođe najavila sestra Ellen White ).
Zato je vreme odigravanja poslednjih događaja odloženo ( kao i više puta u istoriji ), i Bog je objavio da će on sam obaviti delo na zemlji, objaviti sebe celom svetu, i svoj zakon, i ceo svet će biti pozvan da se obrati Bogu, da se posveti njemu prihvatanjem njegovih zapovesti kao merilo pravde i posvećenja, i da se u tom kratkom periodu do Hristovog dolaska pripremi za taj čas.

Zato on danas deluje "VAN SVAKIH LJUDSKIH OČEKIVANJA" ( kako svedoči i sestra Ellen White, i otkriva sebe i svoju volju metodama po njegovoj sopstvenoj volji, koja je zapisana u proročkim datumima, i vremenskim odsecima.

Kroz biblijsku numerologiju Bog danas otkriva ono što je zapisano u njegovom umu, jer ako je Bog planirao i predodređivao određene događaje, oni su zapisani po preciznim vremenskim odsecima koji se mere zakonom verovatnoće, što pokazuje da je to proizišlo iz Božjeg uma, a nije proizvod ljudskih teorija.

Dakle, tu nema nikakvog okultizma, već je to Božje proviđenje proisteklo iz Božjeg predznanja o svim stvarima, i njegovog planiranja budućih događaja, i on na njih upućuje, i otkriva ih poslednjoj generaciji na zemlji, posredstvom izabranih oruđa, kako bi ljudi shvatili vreme i realnost u kojima živimo, i blizinu kraja istorije, i Hristovog drugog dolaska.

Amin!

Natrag