Adrian, da li je izopacenje ako ja verujem da je biblija Bozja rec koju je on dao kroz svoje odabrane sluge proroke i apostole, i ako verujem da je Hrist moj spasitellj koji je iz ljubavi dosao i umro na krstu preuzevsi moje licne grehe na sebe, i koji je poslao drugog utesitelja Duha Svetog da mi pomogne da danas zivim prakticnim zivotom vere i poslusnosti - ziveci po nacelima Bozje reci, i da tu Bozju ljubav i plan spasenja prenosim i drugima - iz ljubavi da ga i drugi ljudi upoznaju i dozive licno iskustvo sa njim, i da li izopacenje cekati spasiteljev drugi dolazak i aktivno se spremati za njega - kada ce me povesti u svoje vecno carstvo slave?
Jos nesto u vezi tvog komentara.
Da li je pravedno da zbog jednog greha u vremenu koji nije pobedio - covek bude mucen u paklenom ognju kroz citavu vecnost, na ocigled svojih milih i dragih - majki. oceva, dece, baka i deka...
Ovakva nauka vodi coveka u ateizam, i ateisti i te kako imaju debeo razlog da se opredele za ateizam, jer im se plasira ovakva nakaradna nauka, i mnoge druge koje nisu deo reci Bozje, a koje plasiraju tradicionalne - i neke druge crkve, pa i vere.
One su glavni krivac za ateizam u svetu, jer ne predstavljaju Boga onako kako je to otkriveno u reci Bozjoj, Boga ljubavi, Boga koji je Otac koji trci da spasi svoja ceda, koji je pastir koji ostavlja celo stado da bi pronasao jednu izgubljenu ovcu, koji umire umesto drugoga i pruzima njegovu krivicu na sebe, nesebicnog i milostivog Boga.
Vec predstavljaju Boga koji je okrutan, zao, neumoljiv, prekoran, nemilostiv, sebican, samoljubiv, nedobronameran, tiranin koji tlaci i ne dozvoljava da mu iko ista prigovori i ako cini pogresno, ne savetoljubiv, onaj koji kaznjava ljude i to pokazuje kroz citavu vecnost njihovim bliznjima - sto pokazuje svu mrstinu, nesavesnost, i nedostatak razuma i dobrog promisljanja jednog takvog bica.
Takav Bog uistinu nikome nije potreban, kakvog ga prikazuju tradicionalne crkve, i druge.
Svetu je potreban Bog kakvog biblija otkriva, gore opisanog, i slava Bogu sto postoji jedno takvo bice u svemiru, to je istinska sreca za coveka..
..
Amin!