Samo Religijske zanimljivosti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li je dar Bozjeg Duha i da ljudi sumanuto trce kroz dvoranu crkve, bacaju se na pod, valjaju, tresu, i govore u jeziku "Ja sam sotona, ja sam vas Gospodar"

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da li je dar Bozjeg Duha i da ljudi sumanuto trce kroz dvoranu crkve, bacaju se na pod, valjaju, tresu, i govore u jeziku "Ja sam sotona, ja sam vas Gospodar"

Ti kao verujući trebao bi da znaš sledeće:
1.Postoji dvostruka služba,jedni Bogu drugi satani.
2.Kao što Bog daje govor u jezicima tako i satanini govore u jezicima.
3.Duhovi treba da se kušaju pa oni što čine ismevanje i ruženje i naplaćuju nisu Božji kao ni oni što brane upotrebu mesa.
Ali pošto ti neznaš razliku ti lepiš i jedno i drugo kao lažno i sam si u lažnoj nauci pa ti se ne brani.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti kao verujući trebao bi da znaš sledeće:
1.Postoji dvostruka služba,jedni Bogu drugi satani.
2.Kao što Bog daje govor u jezicima tako i satanini govore u jezicima.
3.Duhovi treba da se kušaju pa oni što čine ismevanje i ruženje i naplaćuju nisu Božji kao ni oni što brane upotrebu mesa.
Ali pošto ti neznaš razliku ti lepiš i jedno i drugo kao lažno i sam si u lažnoj nauci pa ti se ne brani.

Pise lepo da nije svakom dano da ''raspoznaje duhove, jesu li od Boga'' - znaci neki to mogu, a neki ne mogu..
I onda dolazimo u opasnost da hulimo, u slucaju da to cini isti Bozji Duh, a mi ga nazivamo satanskim..
Ovako raditi moze neko ko ne shvata opasnost toga..
Tako su i Hristu rekli da ima ''velzevula'' a on Duhom Svetim cinio cudesa..

Da li je dar Bozjeg Duha i da ljudi sumanuto trce kroz dvoranu crkve, bacaju se na pod, valjaju, tresu, i govore u jeziku

Sta bi rekao kada bi video Isusa kako je isterivao demone, pa su padali, vikali i tresli se po podu? Tebi bi to bio znak da je Isus u njih poslao satansku silu da ih muci a ne da ih isceli...

Cinjenica je da su ljudi danas toliko pod uticajem satane(demonizovani), da nisu ni svesni da imaju necistog duha koji im sapuce da rade odvratne stvari, zato i ovo isterivanje i padanje po podu kod 90% ljudi, moze biti realno..

(ne kazem da jeste, ali moze biti)

Drugo, treba pogledati iskustva tih ljudi i svedocanstva da bi se zakljucilo jesu li oni stvarno izleceni i obraceni nakon toga, pa onda doneti sud, i to ciniti u strahu od Boga, a ne olako pripisivati satansko delovanje..

*Jos jedna stvar: ''skakanje i igranje u crkvi'' nije pogresno, kada se slavi Bog, Isus nije bio neka namrgodjena osoba, koja se nije veselila niti igrala, koja je stajala mirno i samo plakala. On je bio obican, opusten u drustvu drugih ljudi, i sa decom, pa su ona zelela da budu u njegovom drustvu. A deca se ne bi osecala privucena nekoj namrgodjenoj osobi, koja se nikada ne smeje, koja se ne igra, te koja ne skace zajedno sa njima kada iskazuje radost..
Takodje Isus je ''vikao'' kada je to trebalo, i proroci su ''vikali'' pa i Jovan Krstitelj, kada je trebalo ukoriti..
Cak je napravio ''bic od uzica'' i njime isterivao trgovce u Hramu..

Vase ideje o nekoj ''mirnoci'' i ''svetosti''(pogotovo kada se borimo protiv sila tame), su rekao bih uglavnom nebiblijske.
Prorok(sveti covek) ako je pozvan na odredjenu sluzbu, ''moze i da vice''(to zavisi od sluzbe i poziva[svrhe]) , ali opet treba biti oprezan i sposoban razlikovati duhove..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokazi su ocigledni, a izneo sam ih i u vezi mog prijatelja.
Kada sotona u Jezicima kaze pred celom Pentakostalnom crkvom iz usta svestenika kaze "Ja sam sotona, ja sam vas Gospodar" a ljudi imaju te manifestacije tipicne Pentakostalizmu - tada je tu sve jasno, i nema tu govora o Bozjem Duhu.

Pitam se samo - kako je ljudima vise prijemcljivija laz i prevara, nego istina..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokazi su ocigledni, a izneo sam ih i u vezi mog prijatelja.
Kada sotona u Jezicima kaze pred celom Pentakostalnom crkvom iz usta svestenika kaze "Ja sam sotona, ja sam vas Gospodar" a ljudi imaju te manifestacije tipicne Pentakostalizmu - tada je tu sve jasno, i nema tu govora o Bozjem Duhu.

Pitam se samo - kako je ljudima vise prijemcljivija laz i prevara, nego istina..

Onda je jasno odakle ta manifestacija dolazi, ali ja ne govorim o takvim slucajevima, vec uopsteno, da takvi dogadjaji ne moraju uvek biti od one druge strane...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Od sotone su sigurno, a u crkvi kojoj Bog dopusta njegovo delovanje - zar se ona moze nazvati Bozjom, i time srtamotiti Boga, gde ujedno navodno deluje i Bog i sotona.

Ja licno smatram da se Pentakostalci samo izgovaraju, da tu u globalu vlada sotonski duh, ali kada se on recimo razotkrije - tada se oni ogradjuju i kazu "Pa eto, postoji i Bozji i onaj drugi..itd..
A u stvari sve je jedan te isti - sotonski..

To je po principu "Sve je u redu dok stvari idu glatko, a ako nesto podje naopako - nismo mi krivi"

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Ne mogu dase ne nasmijem . Ali ako se to svati ozbiljnjo , toje zastrašujuće . Nigde u Svetom Pismu tako nešto ne postoji. Zato nevidim čemu sve to drndanje , i valjanje . Tomi izgleda kao kadse moj stari narolja ožujskog piva

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/5BOFYmcHEIc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Ali sve u svemu nije loše

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To sto padaju i trzaju se po podu je dokaz opsednutosti, a ako se radi o isterivanju djavola, sto je vecinom ovde slucaj, to je normalno, i Isusu su ljudi padali, drhtali i cak im je i pena isla na usta kad je isterivao zlog duha iz njih..

Sad bi vi bas sve ovakve dogadjaje sveli pod sotonske, pa cak tvrdite da je i onaj koji isteruje obuzet sotonom pa posalje zloduha u ove ljude da ih trza i muci.. Tako su pripisivali i Isusu da "uz pomoc velzevula(demonskog duha- vladara) isteruje demone" - te ih navodno taj demon napusti po dogovoru i naredbi zapovednika demonske vojske. A TO NE MOZE BITI! Isus kaze: "Ako se sotona sam protiv sebe podelio - kako ce opstati njegova kuca, i ako ja demonskim duhom izgonim demone.."

Ajde sad objasnite ovu Hristovu izjavu?
"Moze li sotona sotonu izgoniti"???

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je u par slucajeva isterao demone iz ljudi koji su pokazivali velike znakove opsednutosti, i ti ljudi koji su bili opsednuti su padali i grcili se.

Niko od obicnih ljudi koji su dolazili Isusu nije padao ni grcio se ni vikao, ili trcao kroz grad ili poljanu.

Primer je Marija magdalena koja je bila prostitutka, i ona se pokajala ali nije imala nikakve vidljive manifestacije padanja u trans, grcenja, trcanja vikanja, skakanja, itd.

Ovo je slucaj i sa mnostvom drugih.

ISUS ISTERUJE DEMONA IZ OPSEDNUTOG MLADICA

OPROSTAJ MARIJI MAGDALENI

Natrag