Samo Religijske zanimljivosti

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
16. POGLAVLJE OTKRIVENJA
"I čuh glas veliki iz Hrama gdje govori sedmorici anđela: idite, i izlijte sedam čaša gnjeva Božjega na zemlju.
I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svako živo bice umrije u moru.

Ovih sedam opisanih zala padat će na adventističku crkvu. Zla nisu doslovna, (bukvalna), nego, duhovna. Svako zlo će razarati po jedan segment oholosti, laži i zločinstva adventističke crkvene organizacije
Sedam zala, kao i sedam truba i sedam pečata su duhovni simboli velikih zbivanja na zemlji. I to među narodom koji zna istinu, i koji je u borbi kroz koju se kuša njegova vjernost, kao što se zlato kuša u vatri (nevolje). Zlato je u Bibliji simbol vjere. Sedam anđela koji izlijevaju sedam zala su također simboli i predstavljaju, u stvari, Božje sluge na zemlji. Jer Biblija naziva u starozavjetnom periodu svečenike u Izraelu da "su anđeo Jehove nad vojskama..." Jer anđeo je simbol glasnika, onog koji služi Bogu za učenje, opominjanje i čuvanje naroda u vjeri. Anđeo donosi poruke od Boga. I ovih sedam anđela koji izlijevaju sedam zala, su u stvari ljudi, Božje sluge na zemlji koji će izlijevati duhovna zla na duhovni Babilon Veliki adventističku crkvenu organizaciju (na sve tri crkve).

Potom drugo zlo: na more. A znamo što predstavlja "more" u biblijskoj simbolici i terminologiji -"narod". "Jao mnoštvu velikih naroda, što huče kao mora... Buka je naroda kao velikih voda..." (Izaija 17:12-13) "A bezbožnici su kao more pobjesnjelo, koje se nemože umiriti i voda njegova izbacuje nečistoću i blato..." (Izaija 57:20) "I reće mi (anđeo): vode koje si vidio, na kojima sjedi Bludnica, ono jesu ljudi, narodi, plemena i jezici." (Otkrivenje 17:15)
Taj narod biva kažnjen oduzimanjem duhovnog života i vjere i pretvara se u strašno umrlo more "i svako živo biće umrije u mora..."
(Otkrivenje 16:3) Bog će adventističkoj organizaciji oduzeti svaku duhovnost i vjeru. Oni tada ostaju uzasno bezživotno "more", (narod bez duha, mrtav u grijhu i prijestupu). Prije početka sedam zala, završit će se vrijeme milosti za cijeli rod ljudski, a posebno za Babilon Veliki.

budući da još uvijek traje vrijeme milosti za cijeli svijet,
ova crvena plima nema veze sa Bogom i kaznama koje slijede
zašto slijede strašne kazne
pa to je jasno iz knjige otkrivenje
jer su ljudi primili žig zvijeri na čelo i desnicu

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
OTKRIVA SE OTKRIVENJE: Krvave rijeke krvare po cijelom planetu! Panika u Kini, more prokrvarilo preko noći!
  • Autor: Zrinka K.
  • Datum: nedjelja, 30. studenog 2014. u 11:57

"I treći anđeo izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv"
Neki znanstvenici spominju alge, dok neki nemaju objašnjenje za čudnovate događaje koji se u ovom trenutku odvijaju po čitavom planetu. Bilo kako bilo, i ako su alge u pitanju činjenica je da su "krvave vode" jedan posve novi fenomen koji se odvija isključivo u posljednje dvije godine i to masovno. Dakle, svakih nekoliko mjeseci dolazi do krvarenja neke rijeke ili mora. Mnogi će sada graknuti i reĆi kako to nema veze s Biblijskom knjigom Otkrivenja u kojoj se kao znak posljednjih vremena spominju upravo krvave vode na planetu koje će biti svojevrsna Božja opomena čovječanstvu pred ono što nam svima slijedi, no to nije tako. Jer, alge koje se spominju iz nekih, nama neobjašnjivih razloga cvjetaju upravo sada, diljem našeg svijeta, a nisu cvjetale prije 10 ili 5 godina, ne ovako masovno, i brzo kako se to trenutno odvija. Tko može sa sigurnoću reči da se naš Bog ne koristi upravo algama kako bi dao opomenu svijetu?

Naime, posljednji događaj izazvao je pravu paniku u Kini. Tamo je more prokrvarilo doslovno preko noći što je izazvalo strah kod lokalnih ljudi. Kada su se ljudi probudili ostali su u stanju šoka. Naime, krvavo, crveni valovi zapljuskavali su obalu na plaži, pretvarajući obalu u zastrašujući prizor u Shenzhenu, u kineskoj pokrajini Guangdong.

326279.png

No, u posljednje dvije godine rijeke i mora poprimili su krvavu boju na svim kontinentima i velikom broju zemlajskih gradova. Tako su vode krvarile i u Fransuskoj, i u Australiji, u Beirutu, Libanonu, u Kini, u Slovačkoj, u SAD-u na nekoliko mjesta u Velikoj Britaniji, ali i nedavno u BiH.

326271.jpg
326272.png
326273.png

Dok su Vlade svijeta i znanstvenici u potpunosti zbunjeni ovim događajima, ljudi sve više govore kako su u pitanju sve jasniji znakovi Posljednjih vremena prorokovanih u Ivanovoj knjizi Otkrivenja. Iako se znanstvenici zaista trude smiriti ljude i dati im znanstveno objašnjenje, neki znanstvenici pak tvrde da nisu u pitanju alge koje se spominju. Neki od ovih događajka ostali su u potpunosti neobjašnjeni, a diljem svijeta se upozorava na proročke riječi iz Otkrivenja, a koje trebaju poslužiti ljudima kao opomena i pripravu onoga što nam dolazi. Otk. 16,3 jasno govori:

"I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru."

Brutalnom pomoru morskih bića posljednjih godina u svijetu itekako svjedočimo, a scene krvavog mora sve su češće. Nadalje Otk. 16,4 govori:

"I treći anđeo izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv". Na ovim fotografijama vidljive su krvave rijeke i to diljem našeg planeta, a koje su prorokovane prije 2 tisuće godina u Svetoj Riječi.

Činjenica je da se mediji svijeta zaista trude sakriti ove pojave, kao što sakrivaju i činjenice da je naš planet posljednje dvije godine zahvatio i abnormalno velik broj potresa, ali i erupcija vulkana, kao nikada do sada. Ignoriraju se činjenice da uz krvave rijeke i "uzburkanu" zemljinu unutrašnjost, dolazi i do još nekih Biblijsko najavljenih znakova, poput čipiranja čovječanstva, masovne pojave lažnih proroka, javnog očitovanja zla, da dolazi do masovne gladi, pustošenja planeta, ratova. Svi ignoriraju "crno" Sunce iako je i taj fenom najavljen u knjizi Otkrivenja, kao i masovni pomori živih bića. Ignoriraju se i progoni kršćana koji umiru zbog Božjeg imena i to posljednjih godina u rekordnom broju. Ignorira se progon svih vjernika diljem zapada, ali i napada na Katoličku crkvu. Tko ima oči neka gleda, a tko ima uši neka sluša, rekao bi naš Isus. No, činjenica je da nas sustavno ignoriranje "znakova vremena" neće spasiti odgovornosti koju svatko od nas nosi u posljednjim vremenima.
Kod:
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/138953-otkriva-se-otkrivenje-krvave-rijeke-krvare-po-cijelom-planetu-panika-u-kini-more-prokrvarilo-preko-noci.html

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pre mnogo godina sam čitao razne literature (inače volim čitati) jer me je od mladosti interesovalo ko su masoni i čitajući saznavao sam ko je koji pokret osnovao i polako uviđao svrhu toga. Na prvi pogled spolja gledano izgleda sve OK i zaista se čini da je ideja koju nose uzvišena i veoma dobra.
U kratkim crtama:
Zagovara se sloboda i jednakost jednom rečju komunizam na delu gde nema gladi niti sirotinje.
Po svim aspektima izgleda privlačno jer se traže osobe obrazovane i sposobne za samostalno izdržavanje.
Međutim kad se uđe doblje u poznanje onda se otkriva drugi pravac koji je opet neko pokrenuo i zanimalo me je ko stoji iza ovoga pa ko je iza onoga i tako redom sve dok svi putevi me ne odvedoše u RIM.
Vidim unazad da se nešto malo po površini o lobanji i kostima....oni su SIĆA. Pravi igrač je veoma dobar glumac pa su oni Holivudski male mace i dobrice.

A što se tiče ovog iznad o tome pišem godinama jer skoro na svakom forumu neko zalepi nešto tako.
Biblije se mora REDOSLEDOM pratiti.
Kad čitamo PRVO IDU pečati i svaki pečat ima svoj vremenski okvir u radnju koja se u tom okviru dešava i sad stigli smo recimo da se otvori ŠESTI pečat a tad će se i nebo otvoriti tako piše a TEK POSLE TOGA kad SVI POZEMLJARI vide nebo otvoreno i uplaša se jako ide radnja jedna za drugom potom se otvara SEDMI PEČAT i u tom pečatu idu čaše zala i trube ih najavljuju i tek od tad počinju te stvari a ovo veze nema sa onim iz Otk.pre toga će se pojaviti čovek bezakonja koji će sesti u hram i sebe Bogom proglasiti a rekli smo ko je taj.

Kad se ne uči u crkvama o Otk. otuda se ljudi lako zavedu i tako će sa lakoćom bezakonik prevariti MNOGE i odvući ih u propast, zato molim Boga da pomogne da ljudi uvide koliko je važno znati Božju reč i upozorenje jer se tiče života večnog.Ja volim više da mi se rugaju i vrešaju samo da prime k znanju a kad bude vreme znaće koliko im je vredelo to što su čuli i zato Bogu hvala za svaku dušu.

Svako dobro.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
a ovo veze nema sa onim iz Otk.pre toga će se pojaviti čovek bezakonja koji će sesti u hram i sebe Bogom proglasiti a rekli smo ko je taj..

Znaš kad će se pojaviti čovek bezakonja ovako kako ga najavljuju ? Nikad. Bolje pratite dešavanja kada će da ubiju toga za koga kažete da će da se pojavi ( a već je se davno pojavio).

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Znaš kad će se pojaviti čovek bezakonja ovako kako ga najavljuju ? Nikad. Bolje pratite dešavanja kada će da ubiju toga za koga kažete da će da se pojavi ( a već je se davno pojavio).

Ako ti tako kažeš onda je tako šta ja drugo mogu već da ti verujem?
Šta mene briga što tamo piše da će stići u parusiji i da će kad Gospod dođe ŽIVOG UHVATITI sa ortakom lažnjakom i obojicu TAD baciti u jezero O. Što bi ja verovao kako piše kad mogu ovo što ti reče....
Da nije Tito .....Obama.....u nedoumici sam reci nam ko je taj lik...pre će biti Tito jer je imao kapu na glavi...a možda nije on....reci nemoj me držati u ne izvesnosti.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ne znam gde si to pročitao kada lepo piše da će lažnjak biti ubijen ljudskom rukom Jezekilj 28.9-10. a koji je taj ? Nebitno ali kada bude ubijena jedna znamenita ličnost koja stalno nešta govori o Bogu ispuniće se ovo proročanstvo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko ce biti ubijen?
Peko mislim da ni ti ne znas sta pricas :)
A Taramana je u pravu, mora da postoji sled dogadjaja, a ne moze biti ono u Otkrivenju simbolicno o zemljotresima i drugim posastima, pa da mi ne vidimo i ne znamo...
Svi ce znati kada se dogodi i moci ce da odluce na ciju ce stranu stati, kada se pojavi antihrist, jer da nije tako Bog bi bio nepravedan da nekoga osudi, kad nije znao..
Ne moze biti da mi ne znamo ko je antihrist...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne znam gde si to pročitao kada lepo piše da će lažnjak biti ubijen ljudskom rukom Jezekilj 28.9-10. a koji je taj ? Nebitno ali kada bude ubijena jedna znamenita ličnost koja stalno nešta govori o Bogu ispuniće se ovo proročanstvo.

Ja nisam pristalica čitanja van konteksta već celine:

Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
28:2 Sine čovečji, reci knezu tirskom: Ovako veli Gospod Gospod: Što se ponese srce tvoje, te veliš: Ja sam Bog, sedim na prestolu Božjem usred mora; a čovek si a ne Bog, i izjednačuješ srce svoje sa srcem Božjim;
28:3 Eto mudriji si od Danila, nikakva tajna nije sakrivena od tebe;
28:4 Stekao si blago mudrošću svojom i razumom svojim, i nasuo si zlata i srebra u riznice svoje;
28:5 Veličinom mudrosti svoje u trgovini svojoj umnožio si blago svoje, te se ponese srce tvoje blagom tvojim;
28:6 Zato ovako veli Gospod Gospod: Što izjednačuješ srce svoje sa srcem Božjim,
28:7 Zato, evo, ja ću dovesti na tebe inostrance najljuće između naroda, i oni će istrgnuti mačeve svoje na lepotu mudrosti tvoje, i ubiće svetlost tvoju.
28:8 Svaliće te u jamu i umrećeš usred mora smrću pobijenih.
28:9 Hoćeš li pred krvnikom svojim kazati: Ja sam Bog, kad si čovek, a ne Bog u ruci onog koji će te ubiti?
28:10 Umrećeš smrću neobrezanih od ruke tuđinske; jer ja rekoh, govori Gospod Gospod.

28:11 Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
28:12 Sine čovečji, nariči za carem tirskim, i reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.
28:13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
28:14 Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.

28:15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
28:16 Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i grešio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću te između kamenja ognjenog, heruvime zaklanjaču!
28:17 Srce se tvoje ponese lepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.
28:18 Od mnoštva bezakonja svog, od nepravde u trgovini svojoj oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred tebe, koji će te proždreti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svima koji te gledaju.
28:19 Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti do veka.

Tu je reč o caru Tirskom u kojem bio satanin duh i koristio je to telo kao što će koristiti čoveka bezakonja kojeg NEĆE UBITI LJUDI već će ŽIV biti bačen u jezero.

A evo ti primer gde se vidi kakav je taj u očima Božjim:

21:30 A ti, nečisti bezbožniče, kneže Izrailjev, kome dođe dan kad bi na kraju bezakonje,
21:31 Ovako veli Gospod Gospod: Skini tu kapu i svrzi taj venac, neće ga biti; niskog ću uzvisiti a visokog ću poniziti.
21:32 Uništiću, uništiću, uništiću ga, i neće ga biti, dokle ne dođe onaj kome pripada, i njemu ću ga dati.

Cela glava govori o otpadništvu kroz celu istoriju i pominje u ovom segmentu na kraju bezakonja ko će biti knez u Izrailje da je on bezbožnik i da je NEČIST. Isus Hrist kad govori o Judi Iskariotskom kaže da je NEČIST za razliku od drugih a to znači da je u njemu duh nečisti koji ga nadvlada ista stvar je i sa osobom koja će sebe Bogom predstaviti a nosi hulno ime na glavi i znamo odakle stiže i Slap reče iz kog grada dolazi čovek bezakonja a to je Vavilon oslovljen od Boga tako iako ga ljudi zovu Rim.

Kad pominjem naziv ,lažnjak, mislim na lažnog proroka a ne ne čoveka bezakonja.Čovek bezakonja nosi hulno ime i stoluje u Rimu -Vavilonu a lažni prorok stiže iz Izaela da prevari Božje svete i poturi im bezakonik kao Boga.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nemam šta da kažem osim ... neverovatno je koliko varijacija tumačenja može da se skroji na jednom te istom temelju samo što ova varijacije ne deluje ni malo logično, bar po meni ...ali s obzirom da je tebi logična onda je suvišno bilo kakvo ubeđivanje. Mislim da bi na svakom segmentu pojedinačno trebalo pokrenuti naširoko razmatranje da bi donosili valjane zaključke međutim u tome me sprečava vreme kao faktor i to je to.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
PROTUTNJALA BRZINOM SVETLOSTI INTERNETOM
ISTINITA PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA SVET: 4 mladića poginula u smrskanom autu, a kada su otvorili gepek
LUDI SVET14:43, 26.01.2015.

Autor: Agencije,Foto: Profimedia

• 16

• Ilustracija

Istinita priča protutnjala je brzinom svetlosti internetom. Naime, priča, za koju se tvrdi da je istinita, počinje veoma potresno i smrću četvorice pijanih mladića koji su krenuli u noćni provod.

Prethodno su svratili, do kuće jednog od njih, a njegova majka, ispraćajući ih jako zabrinuta je rekla: "Draga deco, pazite se i neka vas Bog čuva"!

Mladići su se nasmejali na ovo, a jedan od njih je nastavio da se podsmeva: "Nemamo mesta za njega, ima nas mnogo u autu, može da ide sa nama jedino u gepeku, neka ga tamo….

Dogodila se strašna nesreća. Sva četvorica poginula su u smrskanom autu. Došli su policija, hitna pomoć, vatrogasci. Mladim ljudima nije bilo pomoći.

Ali, sve je šokiralo ono što su videli u gepeku uništenog vozila. Tamo je bio karton jaja. Nijedno od njih nije bilo slomljeno…

Ilustracija
Kod:
http://www.kurir.rs/zabava/ludi-svet/istinita-prica-koja-je-sokirala-svet-4-mladica-poginula-u-smrskanom-autu-a-kada-su-otvorili-gepek-clanak-166736

Ovo je jako tragično , a ujedno i dokaz da netreba Boga izazivat.

Natrag