mire000 said:
↑
Dakle, nisu svi pobijeni zaista losi, nego je Bog jednostavno podvukao crtu i rekao "dosta je bilo", radi buducnosti svih na zemlji!
---------------------------------------
Vezano za Potop, dakle neistina. Bog kaže da su pretpotopnim ljudima svagda bile samo zle misli.
A Mire kaže da nisu bili svi loši.
Kao prvo, molim te da moje reci ne izvlacis van konteksta i postavljas na temi koja s tim nema veze.
Ja sam ovde pricao o slucaju, kada je Bog naredio da se ceo jedan narod eliminise, da ih sve ostave nesahranjene, a jednog coveka da propisno sahrane, jer (kako kaze tekst) : "nadje Bog nesto dobra na njemu"!
Na to sam mislio kad sam rekao da "nisu svi pobijeni bili toliko losi"!
A ovo se primenjuje kako na pretpotopne ljude tako i na ostale kasnije pobijene ljude - zene i nevinu decu, koja nisu nista zgresila i imala bi mogucnost sama odabrati da im je bilo prepusteno pravo odluke.
Ali nije!
Bog ih je pobio sve, zato da bi zastitio buducnost planete u globalu, jer bi svi na planeti postali zli i iskvareni da se taj trend nastavio..
Avram znajuci da Bog tako radi (da gleda kvantitet pravde i nepravde u jednom gradu - kad donosi odluku o globalnom sudu) pita Boga "koliko pravednika treba da bude tom u gradu da bi ih postedeo"?
Postoje i nevini stradalnici ili "koleteralna steta". I Bog vrlo cesto ubija i pravedne sa nepravednim, zato Avram i nastupa tako..
Zbog toga Hristos propoveda mrtvim ljudima u hadu (ljudima koji su ziveli u SZ), jer nisu bas svi imali prilike da upoznaju Boga i donesu odluku...
Neki iz neznanja neki zbog slabosti, ne prihvatise Hrista..
Ti kazes da mrtvi nikako nemaju sansu za spasenje posle smrti, a biblija tvrdi da cak i oni koji su kaznjeni u tim gradovima ("gradovima osude") imaju sansu:
“
Ali vam kažem da će zemlji sodomskoj biti lakše u dan strašnoga Suda…” (Matej 11,24)
Ovaj tekst govori da ce cak i Sodomljani "ustati" na Sudu, iako je Sodom vec odavno spaljen i osudjen po tebi. Cak i oni ce na sudu proci "
lakse" nego ovi sto izdadose Hrista!
To znaci da nista nije reseno smrcu i da ima sanse i nakon toga da se isprave stvari. Zato Hristos i moze spasiti ljude koji su u hadu, i zato im i propoveda evandjelje, jer nista nije reseno odlaskom u grob.
Ali ti si tvrdio da nema razloga da im on propoveda, jer oni ne mogu ni biti spaseni posle smrti!
Pricas gluposti!
Biblija te obara! Smrcu nije resena nicija situacija!
Sve sto sam ja pisao je dakle dokazivo biblijom! I ja sam dokazao, a ti nisi!
Drugo, vec sam rekao da ja s tobom necu vise da diskutujem. Upravo zbog ovakvih stvari, zbog izvrtanja i neiskrenosti. Skroz si lazan!
I jos kopiras moje tekstove na hard disk?
To je dokaz da tebe duboko pogadja ono sto pisem, i imas problem..
Mire je sve formalno držao, zato je i napustio adventizam nije shvatio smisao subote, ne jedenja svinjetine itd.
Ajde da se ne etiketiramo. Bas me briga sta ti mislis o meni. Hvala Hristu sto mi ti nisi sudija.