Sabor u Jerusalimu šta odlučio?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Spustite malo tenzije u raspravama i izbjegavajte uvredljive izraze. Kao civilizovani ljudi, a prije svega kao vjernici, možete uljudno raspravljati o svemu, pa i o pitanjima o kojima imate suprotna mišljenja.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Gospod i Bog naš!

Često sam razmišljao o onome ko odluči da subotom ništa ne radi,
i ceo dan provede pred ekranom (TV-a ili računara), da li je on
.... "ispoštovao" Starozavetnu zapovest?

brat Toma

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pomaže Gospod i Bog naš!

brat Toma

Hrišćanin ne bi trebao da gleda televiziju.

Subota je za odlazak u crkvu, posetu bolesnima, odlazak u prirodu, i eventualno odmor uz proučavanje biblije.

Što se tiče računara, ne bi trebalo, ali ko mora da odgovori na ki mejl zašto ne.

Na računaru se može pogledati i neka propoved, ili slušati duhovna muzika, ili direktan prenos iz crkve ko nije u mogućnosti da lično ode..

Ja lično ne posedujem ni televizor, ni računar.

Jedino radio na kome slušam isključivo vesti radio Beograda.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog svih nas!

(Korekcija uneta)

i ceo dan provede šetajući livadama (mereći svaki metar da ne hoda
više nego što je "subotnji dan hoda) i sedeći u parkovima, da li je on

brat Toma

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Subotnji dan hoda u bibliji je "ceo dan" od zalaska sunca u petak, do zalaska sunca u subotu uveče.

Ni jedan čovek Adventista Subotom ne pešači toliko.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pomaže Gospod i Bog naš!

brat Toma

Adventisti (i ovi ovdje na forumu) kažu kako Isus nije kršćane oslobodio od obveze svetkovanja subote, nego je pokazao, optužujući farizeje, kako se subota ispravno svetkuje. Tako, kažu adventisti, subotom se između ostalog smije i liječiti ljude. A oni, adventisti, subotom na računalu (na internetu) svojim navještanjem "troanđeoske vijesti" pokušavaju izliječiti i izbaviti sve nas bezbožnike, pripadnike otpale Crkve, Kurve iz Otkrivenja. I tako oni rade na Božjem djelu i svom spasenju.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog svih nas!

(Korekcija br. 2 uneta)

i ceo dan provede šetajući livadama i sedeći u parkovima, da li je on

brat Toma

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pomaže Bog svih nas!

(Korekcija uneta)

i ceo dan provede šetajući livadama (mereći svaki metar da ne hoda
više nego što je "subotnji dan hoda) i sedeći u parkovima, da li je on

brat Toma

Brate Tomo, sada vidiš zašto je Isus prekoravao fariseje. Oni su opteretili subotu nepotrebnim pravilima i zato je Isus ukazao na pogrešan pristup suboti. Ona je data čoveka radi a ne čovek subote radi. Znači data da bi se čovek odmorio fizički i duhovno a ne da se opterećuje mereći svaki pedalj pređenog puta ili da li sme ovo ili ono. Subota jeste sveta i namenjena bogosluženju, molitivi i svim korisnima aktivnostima za čoveka. Ali nije data da se čovek opterećuje bizarnostima. Ako ti dođe gost a nema šta za jelo tj. ima potrebu za nekom drugom hranom ili bilo kakvu potrebu ako je recimo bolestan naravno da ću mu kupiti nešto i na dan subotnji ili ako postoji takva situacija..sve za čoveka ali neću da subotu obesvećujem nepotrebnim stvarima ako nema potrebe.

Pisanje na forumu je takođe nešto što je verskog karaktera samim tim ne krši subotnji dan.

Svako dobro.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Adventisti (i ovi ovdje na forumu) kažu kako Isus nije kršćane oslobodio od obveze svetkovanja subote, nego je pokazao, optužujući farizeje, kako se subota ispravno svetkuje. Tako, kažu adventisti, subotom se između ostalog smije i liječiti ljude. A oni, adventisti, subotom na računalu (na internetu) svojim navještanjem "troanđeoske vijesti" pokušavaju izliječiti i izbaviti sve nas bezbožnike, pripadnike otpale Crkve, Kurve iz Otkrivenja. I tako oni rade na Božjem djelu i svom spasenju.

Slaope, mi Adventisti ne upotrebljavamo prostacki izvesta "kurva" ni za koga niti za bilo koju crkvu. Takodje ni ja ga nikad ne upotrebljavam.

Na nesrecu, Karadzic jeste u Otkrivenju 17, 1.5. upotrebi na vise mesta taj izraz.
dr. Carnic i Stvarnost prevode sa "bludnica". to je sinonim.

Karadzic nije bio Adventista, nego Pravoslavac, pa posto je tako, salji primedbu Pravoslavnoj crkvi, a ne nama. zar vi niste "jedna" crkva?

Drugo, Slape, hoces li biti tako ljubazan da nam objasnis kako tvoja crkva tumeci ova mesta u Otkrivenju?
Unapred hvala

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slaope, mi Adventisti ne upotrebljavamo prostacki izvesta "kurva" ni za koga niti za bilo koju crkvu. Takodje ni ja ga nikad ne upotrebljavam.

Upotrebljavate, evo:

Pojam vode koja sotona vodi protiv prave crkve (žene) jeste pojam naroda koji otpala crkva (kurva) huška protiv pravih vernika:

Drugo, Slape, hoces li biti tako ljubazan da nam objasnis kako tvoja crkva tumeci ova mesta u Otkrivenju?

Onako kako piše. Evo ti.

Otk 17,6-18: I vidjeh: Žena je pijana od krvi svetih i od krvi svjedoka Isusovih. Kad je vidjeh, čudom se silnim začudih. Nato će mi anđeo: "Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu te žene i Zvijeri
koja je nosi, ..... Žena koju vidje grad je veliki što kraljuje nad kraljevima zemaljskim."

Dakle, riječ je o gradu, a ne o Crkvi. Zato to ne može biti ni Katolička ni Rimokatolička crkva. Dalje, ne može to biti ni grad Vatikan, jer se radi o "gradu velikom", A Vatikan je jedan od najmanjih gradova u povijesti.

Natrag