- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
A zar ovo što je rečeno nije dovoljno da zaključiš da je Pismo najvažnija stvar u životu hrišćanina?
Da zaključim uz tvoju asistenciju!? Krasno.
A zar "najvažnija stvar u životu hrišćanina" ne bi trebala biti jasno zapisana u Pismu??? Bar za vas i po vama "SS frikovima".
Slape, a šta smo rekli u par postova pre a i ti se složio sa tim? Jel smo zaključili da pisano i usmeno svedočenje nema razlike. Opet praviš veštačku razliku između usmenog i pisanog.
Ne pravim ja razliku nego ti. Suautor Pisma, Crkva, i Pismo su neodvojivi. Ti ih razdvajaš. I ne samo razdvajaš, nego Crkvu koja je kanonizirala Pismo smatraš Kurvom, a Pismo koje je Kurva kanonizirala smatraš i zoveš Svetim Pismom. Prispodobit ću. To je isto kao kada bi nekog liječnika smatrao idiotom i šarlatanom u medicini, a onda prema njegovoj dijagnozi i njegovom receptu uzeo lijek za sebe.
Dakle, kada kažeš da :"Pavao ne govori o nečemu što je Pismom Galaćanima navijestio.." ti praviš podelu na ono što je pismom navešteno i ono što je "usmeno navešteno". Čemu to?
Ne. Nisi ti mene razumio. Naravno da je isto ono što je u Pismu zapisano i ono što je Crkva Tradicijom prenosila. Ja samo tvrdim da nitko osim suautora Pisma, dakle Crkve, nema pravo tumačiti što to u Pismu piše. Da sam ja u pravu, dokaz ste vi protestanti, koje je SS-oplodnja namnožila već 50-taj tisuća.