Ako mi nadjes taj citat da je Bog naredio svetu da postuje subotu kao jevrejima do mojsija ja cu pojesti bibliju bez slaga!!a takodje u NZ-tu Da je Hrist licno naredio,apostoli da se izvrsavaju 10 zapovedi,jer kad bi to bilo tako onda Hrist uzalud umre ne zaboravi da su Hrista i apostole pobili upravo zbog tog jevrejskog zakona.
Ti jednostavno ne priznas NZ-et kao ni Laodikeja,Mika jer da priznate vi bi vrlo dobro razumeli ovaj citat:Slavni početak našeg života s Bogom. Mi koji smo rođeni Jevreji, a ne grešnici iz neznabožaca, pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati. (Galatima 2,15.16)Ovaj stih je sasvim dovoljan da normalan covek moze odmah da shvati da se zakonom niko nece spasiti!pitanje zasto ljude namerno gurate u pogibiju!?
Pozdrav.
Pozdrav
Prijatelju, pre nego što pojedeš Bibliju, hajde da je malo proučavamo zajedno. Vidi, apostol Pavle u Rimljani 3:20 piše
[SUP]20[/SUP] Jer se delima zakona ni jedno telo neće opravdati pred Njim; jer kroz zakon dolazi poznanje greha.
Dakle, zasto? Jer kroz Zakon dolazi poznanje greha. Aha, Zakon nam ne sluzi da bismo se spasli vec nam samo ukazuje na nase grehe.
Drugi stih Rimljanima 3:24
24 I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.
Stih 20 nam govori kako se ne spasavamo a stih 24 kaze kako se spasavano – blagodaću. A stih 28 spaja ovo dvoje i jos nešto dodaje:
[SUP]28[/SUP] Mislimo dakle da će se čovek opravdati verom bez dela zakona.
Tako je ovde, pored blagodati iz 24 stiha, dodata jos i vera. Dakle spaseni smo blagodaću kroz veru , i to bez naše poslušnosti . Pavle to vrlo jasno iznosi.
To su elementi našeg spasenja.
Da li veruješ ovo ?
I ako iko može da nadmaši apostola Pavla po njegovom autoritetu, ko bi to mogao biti ? Pa sam Gospod Isus Hristos. A ovo je u mojoj bibliji zapisano crvenim slovima:
Matej 16:27
“[SUP]27[/SUP] Jer će doći Sin čovečiji u slavi Oca svog s anđelima svojim, i tada će se vratiti svakome po delima njegovim.”
Ne spominje se nikakva blagodat, ne spominje se ni vera, ne spominje se ni dar spasenja, Isus kaže kad dođe u slavi Oca svoga daću vam platu pa vašim delima.
Kako ti se ovo svidja? Bolje je bilo što Pavle kaže. Jer svako voli da misli da zavisimo od Božije ljubavi i blagodati koju nam On nudi. A kad dođemo do zavisnosti od naše dobrote, nismo baš mnogo srećni. Više se osećamo mizerno.
Ali idemo dalje..ovo nije kraj. Sećaš se onog mladića koji je pitao Isusa kako da se spasem?
U Matju 19 : 16
I gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život večni?”
A to je čežnja srca svakog ljudskog bića.
[SUP]17[/SUP]
A On reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovesti. !
Šta kaže ? Drži samo 9 zapovesti a četvrtu nemoj! – jel tako kaže? Vidiš…Pavle je rekao da nam ništa ne treba da radimo da bi dobili život večni jer smo spaseni blagodaću,
a sam Gospod kaže drži zapovesti.
Jakov u njegovoj poslanici 2:24 kaze:
[SUP]24[/SUP] Vidite li, dakle, da se delima pravda čovek, a ne samom verom?”
Znaći poslušnošću, delima,
držanjem Zakona … a ne samom verom.
Pozdrav i svako dobro ti želim.