Član
- Učlanjen(a)
- 17.01.2010
- Poruka
- 749
Oh, Oh, kako si lepo to rekao!!!!:girl_in_love:
Ali ja sam glupa, ne vidim dalje od nosa, pri tom sam ne prosvetljena i nisam probuđena, pa oprosti, ne mogu da shvatim...koji "duh"?:girl_crazy::flirt:
U svoj mojoj gluposti uspela sam da shvatim samo jedno: postoji jedan Duh i to je onaj Sveti..za ostale ne znam.:dntknw:
Ej, vidiš kako sam zaboravna ima još jedan "duh" - nečisti!:stupid:
A ima i onaj koji neki sveti oci kažu da je život duše, a to je dah života koji je Gospod udahnuo u ljude...Ali, on je "iskra" života u nama i nema te "funkcije" koje pripadaju duhovnom delanju...on je na nivo duševnosti i duše...koja je opet potpuno individualna...:vorred:
Kako ti ono reče, da ne vidim suštinu od reči i pravila. Pa šta ćeš, slepa sam pa ne vidim...Ali što je najgore, uopšte se ne kajem zbog toga i baš volim da takva i ostanem!smile3
Hajde Mindy da se lepo rastajemo, pa kud koji mili moji!smile3
Buy, buy!!
Dodato posle 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Eh, Kalimerčice, evo ti još jedna duboka metanija i za to, šta ćeš kad sam licemer te sve što rade drugi vidim, a svoj greh ne vidim...:stupid:
Ja se pozdravljam na više tema, a ovde sam se grešna svađala sa Mindyjem, i evo, nikako čovek da me dovede u razum i duhovno sagledavanje...Nisam ćaskala, tastature mi!:blush: Nego sam ja koristila neprijateljski ton i čoveka koji propoveda ljubav i lepu komunikaciju osuđivala za duhovno slepilo i visokoumlje...:vorred: A onda kada sam htela da se povučem, on me opet poziva na "probuđenje" i zarad zajedničkog duha da se vratim komunikaciji ( da ne kažem communionu) sa njim i ostalima koji dele njegovo mišljenje...
:dntknw:
A ja šta ću, kakva sam pokvarena, ne mogu, pa ne mogu...i to ti je...:dntknw:
Idem zato da ne gledam svoju bedu i zloću, jer ne mogu da je podnesem ( boli me), pa da lepo ne zamajavam ni ovaj pošteni svet ovde koji navraća da im remetim i rušim duševni i duhovni mir...yes3
Evo i tebi veliki pozdrav i možda je bolje da ti odmah odgovorim ovde i na ono tvoje pismo sa druge teme: nisam tražila da prosvetim zabludele ovčice, pošto sam i sama zabludela. Jer da nisam, poslušala bih savete. Ali nisam... Pri tom sam i neposlušna, i to genetski, što je još gore!:dntknw:
Eto zato vas ostavljam u bratskom zagrljaju jer nisam dorasla svetiteljskim podvizima i prostranstvima duha, da razgovaram sa svima o svemu i da mirno gledam kako Onoga koga obožavam i slavim drugi nipodaštavaju i nanovo raspinju...šta ću kad nisam savladala "tehniku" nadvladavanja ovozemaljskog, a približavanja apsolutnom bestrašću da bez osude prihvatam sve i svakoga. Ipak sam ja višak u ovom društvu svetih i zato je bolje da vam ne kvarim prosek...
Zbogom ostaj Kalimerčice i pomjani grešnu dušu koja gine!
"Kada je sujeta prisutna, onda dolazi do gordosti, svađe.. Nije nesreća što mi imamo suprotna gledišta, jer se stvar mora sagledati sa više strana. Ali često kod nas dolazi do onog što nije razlika u mišljenju. Toga se moramo osloboditi. Ako budemo tolerantniji, onda ćemo moći da shvatimo i to gledište drugoga. Ne da ga usvojimo ako nije dobro ,ali da shvatimo, da ne dođe do mržnje i onoga što nas cepa i deli.
Ne zaboravimo da smo dužni da svoju veru, ne namećući je, propovedamo u vremena i nevremena, a hrišćanskim životom svagda".
Patrijarh Pavle