Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko ti preti. Što lažeš? Sam si se otkrio indirektno.. Javno ću u HAC za govornicom da kažem ko daje lažnu nauku na serbianforumu.

Ovim priznajes da nije direktno! Ja nisam dao svoje ime i prezime! Ja sam ovde pod pseudonimom - anoniman i ne zelim da drugi znaju moje versko opredeljenje! Budes li mi i dalje pretio prijavicu te!

Ovo je vec uznemiravanje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Poziv na versko gonjenje kao i objavljivanje tudjeg verskog uverenja je zlocin!

To nije gonjenje.

"Zabranjena je obrada kojom se otkriva rasno ili etničko poreklo, političko mišljenje, versko ili filozofsko uverenje ili članstvo u sindikatu, kao i obrada genetskih podataka, biometrijskih podataka u cilju jedinstvene identifikacije lica, podataka o zdravstvenom stanju ili podataka o seksualnom životu ili seksualnoj orijentaciji fizičkog lica." (Zakon o zastiti podataka licnosti clan 17)

Zar ti nije drago da svi vide tvoju nauku koju si davao.

JA NE DOZVOLJAVAM TEBI DA OBJAVLJUJES MOJE VERSKE STAVOVE! JA SAM OVDE ANONIMAN! TO SU MOJE PRIVATNE INFORMACIJE!

Ma samo te trzam. Ali bi trebao da prestaneš da rasp. svodiš na lični nivo.

Rekao sam, bude li me neko uznemiravao privatno, prijavicu te!

To je ment. tvojih pravosl. a ne naš.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovim priznajes da nije direktno! Ja nisam dao svoje ime i prezime! Ja sam ovde pod pseudonimom - anoniman i ne zelim da drugi znaju moje versko opredeljenje! Budes li mi i dalje pretio prijavicu te!

Koga ćeš prijaviti ako ne znaš ko sam ja. Kako ti znaš ko sam ja.

Zato ne iznosi besmislice. Kako ti možeš da prijaviš nekog Ivana ili Miloša ili Nikolu itd.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koga ćeš prijaviti ako ne znaš ko sam ja. Kako ti znaš ko sam ja.

Zato ne iznosi besmislice. Kako ti možeš da prijaviš nekog Ivana ili Miloša ili Nikolu itd.

Znam ja ko si. Postoji IP adresa, i sam si rekao na Kainosovom forumu svoje ime i prezime, i rekli su mi ljudi koji te znaju ko si. Sve sam to sacuvao u porukama! Tamo imas adventiste za prijatelje, sve pise. I kakva ti je ona sova? Cudno!

Nemoj vise da me izazivas!

Ma samo te trzam. Ali bi trebao da prestaneš da rasp. svodiš na lični nivo.

A ti nisi raspravu svodio na licni nivo?

Ajde me se otkaci!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Znam ja ko si. Postoji IP adresa, i sam si rekao na Kainosovom forumu svoje ime i prezime, i rekli su mi ljudi koji te znaju ko si. Sve sam to sacuvao u porukama! Tamo imas adventiste za prijatelje, sve pise. I kakva ti je ona sova? Cudno!

Nemoj vise da me izazivas!

E ovde ću da te ostavim, svako neka radi svoj posao.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Radi svoj posao,

I hoću. A ko je rekao da ću ja tebe spominjati?

pisi sta hoces protiv SPC

Uvijek ima materijala dosta.

Bas me briga. Mene vise ne komentarisi, ne zelim s tobom nikakvu diskusiju vise..
Ti si ovde bezumn. započeo raspravu sa mnom.

Skandal: Episkop SPC pozvao na upotrebu oružja na Prajdu u Beogradu, prokleo Brnabić​

U skandaloznoj javnoj besjedi, episkop banatski Nikanor praktično je prokleo premijerku Srbije Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu. Izjavio je i da bi “upotrijebio oružje” protiv učesnika Parade ponosa.

Nikanor je takođe Anu Brnabić nazvao “ćerkom i unukom srpskih koljača“, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, tvrdeći da bi on lično upotrijebio i oružje.

Govor mržnje vladike SPC u kojem je prekršio i zakon – jer je javno diskriminisao pojedince i grupu, a potom i pozvao na nasilje i linč – doživio je mnogobrojne osude na društvenim mrežama.

“Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vjere, niti našeg porijekla, već neprijatelj i ona danas da nam propoveda da ne postoje otac i majka. Ustaćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Prokleću svakoga ko ovo propovijeda. I oružje bih upotrijebio da ga imam”, rekao je ovaj episkop.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dok CG tuguje vernici SPC slave postavljanje krsta na Molikvi

Proglašena je trodnevna žalost, ali to nije omelo sljedbenike SPC da organizuju veselje ispod šatora, uz punu trpezu, muziku, gusle i poneki ispaljen metak u čast osveštanog krsta

Autonomija

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Afrikanci tuže Veliku Britaniju zbog ekspolatisanja i iskorišćavanja tokom kolonijalnog doba​

Kenijci koji su prisilno napustili svoje zemlje pod britanskom kolonijalnom vlašću podneli su tužbu najvišem evropskom sudu

Grupa kenijskih aktivista podnela je u utorak tužbu protiv Velike Britanije Evropskom sudu za ljudska prava (ECHR).

Advokati koji zastupaju narode koji su prisilno napustili svoju zemlju u kenijskoj dolini Rift tvrde da je Ujedinjeno Kraljevstvo prekršilo Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, čiji je potpisnik, dosledno ignorišući žalbe koje su uložile žrtve kolonijalne vladavine.

„Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je ustuknula i, nažalost, izbegla sve moguće načine obeštećenja“, rekao je Džoel Kimutai Bosek, koji predstavlja narod Kipsigi i Talai. „Nemamo drugog izbora nego da se obratimo sudu za naše klijente kako bi se istorija mogla ispraviti.

Britansko carstvo je vladalo Kenijom između kasnog 19. veka i 1962. Narodi koji su živeli u dolini Rift bili su proterani sa svojih zemalja početkom 20. veka. Danas je oblast oko Keriča, najvećeg grada u dolini, glavna regija za uzgoj čaja kojeg uzgajaju multinacionalne kompanije.

„Danas, neke od najprosperitetnijih svetskih kompanija za proizvodnju čaja, kao što su Unilever, Villiamson Tea, Finlai's i Lipton, zauzimaju i obrađuju ove zemlje i nastavljaju da ih koriste za ostvarivanje značajnog profita“ , navode tužioci u saopštenju.

Ranije su Kipsigi i Talai svoj slučaj izneli u UN, gde je specijalno istražno veće prošle godine izrazilo „ozbiljnu zabrinutost“ zbog neuspeha Londona da prizna svoj deo odgovornosti ili da se izvini za zloupotrebe iz kolonijalne ere. Tužbu UN potpisalo je više od 100.000 ljudi koji su bili žrtve kolonijalne vladavine ili njihovih potomaka, tražeći izvinjenje i reparacije za ustupanje njihove zemlje belim naseljenicima.

Podnošenje predmeta Evropskom sudu za ljudska prava pohvalio je odlazeći guverner okruga Keričo, Pol Čepkvoni, koji je rekao da je to „istorijski dan“ za ceo region.

„Preduzeli smo sve razumne i dostojanstvene korake. Ali Vlada Velike Britanije nas je zanemarila… nadamo se da će onima koji su predugo patili biti vraćeno dostojanstvo“, rekao je Čepkvoni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

"Početak energetske histerije! Od večeras se isključuje dekorativna rasveta na zgradama u Srbiji​

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna.

Počev od večeras, planirano je da se isključi dekorativna rasveta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna."

PS. ako neko stvarno misli da iz nekog razloga Srbiji nedostaje struje, i da se struja ne iskljucuje prema agendi, taj treba da ide kod psihologa..

Natrag