Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Pored NEMACA i FINCI ostaju bez toalet papira​

Rastući troškovi energije širom EU uzrokuju privremene zastoje na proizvodnim lokacijama i mogu dovesti do nestašice toalet papira, upozorila je u petak finska kompanija Metsa Tissue.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

"Osoblje aerodroma mi prilazi za blagoslov": Porfirije sletio u Tivat​

Patrijarh SPC Porfirije stigao je u Crnu Goru, a kazao je kako mu je osoblje aerodroma u Tivtu "prilazilo za blagoslov".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Dolazi kraj PAPIRNATOM NOVCU! Zakonodavci traže dodatna istraživanja implementacije DIGITALNE VALUTE!​

Dvostranač grupa zakonodavaca, poziva na istraživanje Digitalnog Dolara kako bi SAD-e bile u korak sa zemljama koje su uvele digitalnu verziju svoje valute.

Dugi niz vremena, američki dolar predstavljao je najpoželjniju valutu na svetu. Međutim, sada je došlo do špekulacije o tome kako digitalne valute drugih država počinju da ugrožavaju američki dolar, te bi zato trebalo razmotriti uvođenje digitalne valute.

Kao prednosti digitalne valute, zagovornici CBDC-a ( DIgitalna Valuta Centralne Banke ) navode brža, sigurnija i jeftinija plaćanja na lokalnom i međunarodnom nivou. Međutim, protivnici digitalnih valuta smatraju da je cena pokretanja digitalne valute veča od potencijalnog profita, te da dovodi u pitanje privatnost i cenzuru.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Miroslave kakve veze ima to sa religijom, to je ekonomska vijest.

Ima veze, jer ukidanjem papirnog novca i uvodjenjem digitalne valute stvara se kontrolisan sistem, tako da neposlusni gradjani nece vise moci da vrse transakciju, da "kupuju i prodaju". Bice im moguce jednim klikom da pouvuku tvoja sredstva sa racuna, ako si neposlusan.. Do sad si mogao da cuvas pare u kuci za ne daj Boze, a u buducnosti neces vise moci! To je ono sto je biblija prorekla, mi polako ulazimo u taj sistem kontrole..

Znam.. nije cip vec je nedelja zig.. Niko ne tvrdi da ne moze biti i nedelja, ali cip ce biti sredstvo kontrole placanja.. Zato oni toliko i potenciraju sve ovo.. Vec su uveli digitalni novcanik, koji je zapravo telefon!

Uvesce i obavezni nacionalni dohodak i ukinuti privatno vlasnistvo. Neces posedovati nista! Sve ce biti na iznajmljivanje, da posudis.. Zato i poljoprivrednike sada maltretiraju sirom sveta, zabranjuju proizvodnju zbog tkz. klimatskih promena, podizu cene djubriva itd.., teraju ljude da jedu bube umesto mesa, zato da bi unistili poljoprivrednike.. Ako nista ne posedujes, oni mogu efektivno da te kontrolisu ucenjivanjem.. Socijalna karta je samo uvod u sve ovo.. Sve sto planiraju imas na svetskom ekonomskom forumu pa citaj tamo..

Ali sto ja tebi govorim kada ces se ti ismejavati..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve po agendi --->

Makedonija od danas uvodi KRIZNO STANJE u snabdevanju električnom energijom​

Izgleda da Makedonija kao prva pokreće zvaničnu energetsku histeriju koja će za posledicu imati redovne restrikcije struje i povećanje cena energenata uz uvođenja mera štednje.

Odluke Vlade Severne Makedonije o kriznom stanju u snabdevanju strujom na teritoriji cele države i toplotnom energijom u Skoplju danas su stupile na snagu i važiće 30 dana.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pre 2 godine sam govorio da ce iskljucivati struju po celom svetu, i sada se to desava! Restrikcije imaju vise razloga, jedan je cenzura informacija, posto ne mogu da sprece ljude da dodju do informacija na internetu i da se organizuju, odlucili su da iskljuce struju. Drugi je urusavanje ekonomije, jer ce usled restrikcija struje mnoge firme morati da rade skraceno sa gubicima.. Automobilska industrija nece moci da opstane, a usled krize sa energentima prebacivanje na elektricne automobile ce biti nemoguce. Obican covek nece moci sebi da priusti automobil, jer ce stajati pravo bogatstvo.. Tako ce spreciti ljude da putuju i napustaju gradove. Ono sto nisu uspeli Covid-om, ostvarice ratom, ekonomskom krizom, merama stednje i klimatskim lokdaunom!

--->

Radnici pošte u Kraljevu “ispoštovali” mere štednje- Pogasili sva svetla i sede u mraku

Radnici pošte u Kraljevu su počeli svoj radni dan na nesvakidašnji način. Oni su prve klijente na šalterima dočekali u mraku.

Kraljevčani koji dolaze u ovu poštu jutros su pomislili da je nestalo struje, ali su videli kako radnice na šalterima u mraku rade za pultom i računarima.

Ušao sam u malu poštu, kako je zovemo, da uplatim novac. I vidim da je unutra mračno. Pomislio sam da je nestala struja. Ali onda sam ugledao radnice kako sede i kucaju po tastaturama. Kada sam ih pitao šta se dešava, odgovorile su mi – mere štednje struje – kaže jedan Kraljevčanin uz osmeh i opasku da su neki krajnje bukvalno shvatili preporuku države.
...

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su javna preduzeća i ustanove dobile nalog da u narednih pet dana izrade planove uštede električne energije, i izrazila nadu da će preporuke vlade o štednji uskoro postati obavezujujće.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ove priče služe za to da neko stekne utisak u svojoj savesti da na "neki način" služi Bogu i nečim doprinosi ali to je samo iz razloga što na onim bitnim i konkretnim to ne radi.

Prosto radi se o "pikanterijama" tablidnog karkaktera.

Nadam se ipak boljim i pravim duhovnim vrednostima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ove priče služe za to da neko stekne utisak u svojoj savesti da na "neki način" služi Bogu i nečim doprinosi ali to je samo iz razloga što na onim bitnim i konkretnim to ne radi.

A ti si opsednut. Sta god da ljudi primete da se desava, tebi je "populizam"! Ako primete da iza svega stoje sotonjare ni to nije dovoljno vec moraju postati adventisti da bi bili po tvojoj volji?

Znaci brkati Mario Bojic koji se bori da ljudima objasni sotonsku prevaru i LGBT agendu, ne valja! Svestenik cije ste reci izvrnuli da poziva na rat, a on govorio o Hristovim recima "dosao sam da donesem mac" (mac je rec Bozja), ne valja. Samo vi "pacifisti" valjate!

Ajde bre vise!

Prosto radi se o "pikanterijama" tablidnog karkaktera.

Glavno da ono sto pisu adventisti nisu "pikanterije tabloidnog karaktera". Koliko sam samo vasih knjiga procitao: te bice Hristov dolazak 1999. te 2000. 2001. 2013. 2021.. Srbi su nebeski narod a Bog ce sa ovih prostora objaviti evandjelje svetu.. Odatle i Laodikeji sve ono.

A sve su to pisali vasi teolozi! Vi samo racunate i predvidjate..

Ali kada narod shvati da iza svih dogadjaja stoje sotonjare, kada za to postoje neoborivi dokazi, ako to ne dolazi iz vase kuhinje, onda je to "populizam", ne treba nasedati, to su "izmisljotine"?

Znaci, opsednut si da sve mora doci iz vase kuhinje! Da sve mora biti u skladu sa tumacenjem EGW. Ako se tebi ucini da nije po vasem ucenju i ako se ne propoveda "pacifizam", to onda nije od Boga!

Pa covece i Martin Luter je pozivao na mac i oruzje! Govorio je da se "evandjelje treba nametnuti i macem"! Sta ces sa tim?

Ne svidja ti se Mario Bojic, ne svidja ti se Nikanor? Pa ko ti se svidja? Hoces nekog koji ce umirivati ljude da se nista ne dogadja, kao sto ti radis?

Zaista ste vi "mlaki", kao sto i kazete..

Nadam se ipak boljim i pravim duhovnim vrednostima.

Dzabe se nadas kada je Hristos rekao: "A Sin covecji kada dodje, hoce li naci veru na zemlji"??? I Pavle kaze da ce ljudi imati samo oblicje poboznosti. Vi nikako da shvatite da ce u poslednjim danima biti jako malo onih koji istinski veruju, koji su pravi vernici!

Treba raditi sa onim sto imas, ako su ljudi shvatili da se nesto zbiva, da iza svega stoje sotonjare, onda to treba iskoristiti i ljude pouciti evandjelju. Ako nam to uspe Bog ce biti zadovoljan, pa ce zaustaviti dogadjaje..

Ne shvatam tvoju potrebu da sve ljude uklopis u adventisticki kalup? To je nemoguce!

Radis sa onim sto imas, nisu ni jevreji bili savrseni, bili su bolji od drugih, ali ne savrseni!

Ako vidimo pomak u razmisljanju ljudi i da se bude, zasto ti ovo predstavljas negativnim? Nije li tacno da iza svih dogadjaja u svetu stoji sotona? Ne uci li nas biblija da on vlada zemljom i da navodi politicare da izvrsavaju njegovu volju? Pa vidimo da se ovo desava! Sada vise nego ikada ranije!

Ti covece ni sam ne znas sta hoces ovim da postignes?

Tvoja prica nije samo protiv nekog pogresnog shvatanja, da je narod pogresno razumeo dogadjaje, vec ih ti svojom pricom navodis da se "opuste", i misle kako se nista ne desava, da ce se sve "vratiti u normalu". To si svo vreme i govorio!

Ne, nece se vratiti Jovane ako nesto ne preduzmemo, oni uvode "novo normalno", i dogadjaji se sve vise usloznjavaju, a razlog tome su ljudi kao ti, koji ubedjuju svet da se nista ne desava, koji sprecavaju reakciju naroda! Onu pozitivnu reakciju!

Znaci, ako se neko i probudio, ako je shvatio da svetu preti opasnost, da satana sprovodi agendu, ti si ga svojom pricom uverio da se to ne desava!

Neprestano "FAKT CEKIRAS" i ubedjujes da se nista ne desava! Pa kako onda ljudi da se pokaju?

Radis i protiv Boga, protiv evandjelja i protiv adventizma! Cast izuzecima od vas koji ipak shvataju sta se desava i upozoravaju narod! Koji nisu zatvoreni u kalup kao ti!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, pogrešno si me razumeo. Pokajanje i ove teorije zavere veze nemaju jedno sa drugim. Ne znam da li to vidiš, ako ne sada, nadam se da ćeš nekada.

Ovi ljudi nikoga ne pozivaju na pokajanje, ovi ljudi ne pozivaju na preispitivanje srca i karaktera, ovi ljudi jedino što pozivaju na bunt i mržnju prema drugima a da za to ne samo nemaju argument već šire svesno dezinformacije. Kao drugo, rekoh ti, oni nemaju nikakvog duha poniznosti, niti koga pozivaju na to.

Pomenuo si adventiste. Odlično. Ono što se zapaža kod mnogih adventista koji su prihvatili ove teorije zavere je da su takođe prestali da pozivaju ljude na pokajanje i da počinju da pričaju drugu priču. To je pravi duh ovih zaverologija. Nikakve tu duhovnosti nema niti probuđenja. Samo gola borba za opstanak, dok Boga tu nema. Tu se sve svodi na ljudsku potporu, bunt kao metod opstanka. Zato ti kažem, ovo je lažno probuđenje, ovo ljudska nauka a ne Božija.

Ja tebi želim samo najbolje, da uvidiš ovo i da te Bog vodi. Ne shvati ovo lično što kritikujem, već samo kao poziv na preispitivanje stavova.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Natrag