Jeste Pravoslavna crkva progonila, dolazili su agenti na evangelizacije organizovane u raznim salama, pravili gluposti, i cak svestenici govorili protiv predsednika Asd Raise Antica "ko je taj Raisa Antic da nam krade stado"
Ja sam rekao da su neki svestenici podlegli toj histeriji! Ali to nije bilo sa vrha crkve! Bas taj Radisa Antic je bio prijatelj Patrijarhu Pavlu!
Jesu Evropska unija i papa uputili zahtev da Srbija mora da postuje verske slobode, jer se Adv crkva zalila preko predstavnika za krsenje verskih sloboda.
Bez razloga ste se zalili, jer crkva nije vrsila progon. To su cinili pojedinci u crkvi ali prvenstveno samozvani "strucnjaci za sekte", imas ih i danas.
Jeste jedan od uslovuslova za ulazak Srbije u Eu postovanje verskih sloboda, kao i ostalih.
Rekao sam "to crkvu ne obavezuje"! Kad bi crkva mislila da progoni ona bi to cinila i danas!
Jesu poslednja dva Patrijarha Ekumenska, a Ekumenizam podrazumeva ujedinjenje svih crkava i vera.
Pravoslavna crkva ne tezi ujedinjenju svih vera, vec samo ujedinjenju sa katolicima. To sto se na savetu crkva raspravlja su neka interna pitanja i ticu se saradnje. Katolici takodje ne ucestvuju u tome osim kao posmatraci..
Izraz "ekumenski" je cesto zloupotrebljavan. Ekumenizam su osmislili protestanti a ne katolici! I katolicka crkva uopste i ne ucestvuje, cak kategoricki navodi da jedinstvo sa protestantima nije moguce osim sa pravoslavnom crkvom. Katolici dakle ne zele da se ujedine!
Nemoj razvodnjavati cinjenice.
Ja ne razvodnjavam, ja lepo iznosim cinjenice. Patrijarh Pavle je bio licni prijatelj Radise Antica. Nemoguce bi bilo da crkva na celu sa njim progoni adventizam!
To sto su se neki svestenici pobunili i govorili - "ko je Radisa Antic da nam odvlaci stado" svedoci u prilog ovog prijateljstva! Bili su ljubomorni na njega i na prijateljstvo sa Pavlom, na njegov uticaj!
"Agenti" koje pominjes nisu agenti crkve, vec samozvani svestenici koju su se osetili pozvanim da nesto preduzmu, a bilo ih je malo, vecinom su to bili agenti iz drzavne bezbednosti..
P.S. ti umesto da hvalis ovo prijateljstvo sa Patrijarhom Pavlom, govoris o progonstvu crkve. To se tako ne radi ako zelis da promovises adventizam. Treba pohvaliti ono sto je dobro. Taj Radisa Antic kojeg pominjes ne bi nikad ovako pisao. On hvali Patrijarha, i ne kori crkvu za ono sto nije skrivila..