Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Traže da se SPC registruje: Režim Zakonom o slobodi veroispovesti hoće da prekine kontinuitet SPC!

Novosti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li se nasa vera pokazuje i u sledecem primeru.

Inace, vrlo cesto sam sretao ovog coveka na Topcideru, a u dva slucaja sam mu ponudio pomoc, i da ga odvedem kuci da se okupa, i obuce neko prikladno odelo.

U tim trenutcima kao da me nije slusao vec samo prosao i otisao dalje.

-----------------------------------------------------------------------------

Beograd se oprašta od Dragana bez prezimena, poznatijeg kao Čovek-kesa koji je nađen mrtav u parku, a ove slike pokazuju KAKO JE ŽIVEO

Beograđanima verovatno najpoznatiji beskućnik, Dragan čije prezime ne znaju ni oni koji su ga često viđali, umro je pre dva dana. Njegovo telo pronađeno je na Topčideru upravo onako kako ga sugrađani pamte - umotano u kesu, zbog čega je dobio nadimak Čovek-kesa.

Neki kažu da je bio školovani umetnik, drugi da je odbijao svaku pomoć koja mu je nuđena, ali zapravo o njemu malo ko zna nešto sa sigurnošću. Iako smo ga svi "poznavali".

Stanovnici prestonice pamte ga po zvuku koje su kese i najlona u koje je bio odeven. Viđan je kako spava dvorištu Likovne akademije, nagađali su kada nađu kese da je prenoćio u kućici za decu u Topčiderskom parku, noću se zavlačio u napuštenu polusrušenu kuću blizu Gazele.... Možda ste ga i vi nekada sreli.

- Ja ga viđam godinama u Ruskoj, Koste Glavinića, Vase Pelagića, zovu ga i Kesamen. Potpuno miran tip, ne priča, a niko se nikad nije požalio na njega. Te sandale od flaša škripe kad hoda, letos sam ga pre čula, nego videla - jedan je od komentara na društvenim mrežama objavljen nakon vesti da je umro.

Pročitajte još:
"UVEK JE NOSIO PLASTIČNE KESE" Beskućnik čije je telo pronađeno u parku dobro poznat Beograđanima, mnogi su pokušavali da mu pomognu, ali je sve odbijao
U Beogradu je danas umro Čovek - kesa, a sa njim i deo naše ljudskosti
ŠAPE KOJIMA JE TEŠKO ODOLETI Divni portreti beogradskih pasa koji vas mole da ih UDOMITE (FOTO)

Preminuo je 13. januara u parku u blizini Ulice Augusta Cesarca na Topčideru. Reporteri "Blica" Na licu mesta, u parku, zatekli su ostatke hrane, gomilu kesa i smeća, te je očigledno da je ovde često boravio.

Ostaju pitanja: Kako je završio na ulici? Zašto mu niko nije pomogao? Zašto je odbijao pomoć koja mu je, kažu, nuđena mnogo puta? Odgovore na ova pitanja verovatno nikada nećemo saznati, ali zahvaljujući fotografu Severu Zolaku možemo da zavirimo u delić njegovog života.

Zolak kaže da o njemu nije znao mnogo, osim da se zvao Dragan. Fotograf je svojim objektivom zabeležio kako su izgledali dani Čoveka-kese u "njegovom domu" - na beogradskom asfaltu. Opširnije pogledajte u galeriji koja je pred vama.

IZVOR: Blic

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Московска патријаршија: Патријарх Вартоломеј одлучио да забије нож у леђа СПЦ

"Очигледно је одлучио да се стави у функцију политичких елита које користе религију у својим играма"

IN4S

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Možda to i nije loše riješenje. Mi odemo, tripo započne igranku i onda Jurivaka otvori disko-klub. ;)
To sam i ja davno mislio da uradim, u pocetku bi se obradovali, a onda bi ih ovaj njihov dokusurio..

Ja uživam jer će Isus brzo doći. A vas mi je žao.

Lazes, ne radujes se ti Isusu, kako se mozes i radovati kad si lazovcina, krades tudji identitet i svoje lazes ovde i napadas? Takve ce on da osudi, zivot je kratak!

A ti uzivas u tudjoj bedi i srce ti igra od srece kad vidis da mi stradamo! Radujes se da ponizavas druge, to vidimo posto delis nase komentare da se smejes! Uzivas u tome!

Nije tebi ni do koga stalo! Bas ni do koga! Tebi da je stalo, ti bi pohvalio dobre osobine kod ljudi! Medjutim ti vidis samo zlo u ljudima i zajednicama, jer si i sam takav, zao! Ti si totalno truo!

A od suviska srca usne govore! Zato ti neprestano i pises ovakve grozote!

Zasto ja recimo nisam otvorio temu o vasem djubretu? Zato sto mene to ne pali, nikoga ne uzbudjuje osim tebe! Tebi to podstice ponos! Ti uzivas da ponizavas!

Vikao si citiram "vi cete pred nama da se ponizavate"!

Dakle, ti ratujes i gadjas se djubretom! Hoces da nas ponizis i uvredis! Ti si nasilnik!

Citaj malo sta pises, to su grozote, tolike da ti se zeludac prevrne!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Procitao sam tri srtranice ove teme, i ustanovio da Darth i Slape ponavljaju uvek isto. Druge nazivaju satanistims, a njihova dela i reci pokazuju jasno kome prpadajku. Zbog toga ne misli da je pametno odgopvartati stalno ma gluposti koje nemaju nista zajednickoga sa istono.

Zato sam resio da vam dan nesto pametno za one koji vole i traze isdtinu:

"Za nas bi bilo dobro da svakoga dana provedemo jedan sat u razmisljanju o Hristovom zivotu.
Treba da Ga proucimo u svakoj pojedinosti i dopustimo svojoj mastia da obuhvati sve prizore,
narocito one vezane za kraj Njegovog zivota. Dok se tako bavimo Njegovom velikom zrtvom za nas,
nase poverenje u Njega postace mnogo postojanije, nasa ljubav ce oziveti i dubolje ce nas prozimati
Njegov duh. Ako na kraju zelimo da budemo spaseni, moramo nauciti o pokajanju i poniznaosti
u podnozju Krsta.
Dok se medjusobno druzimo, bicemo blagoslov jedan drugome. Ako pripadamo Hristu, nase najlepse misli bavice sa Njime.
Volecemo da govorimo u Njemu, i dok govorimo o Njegovoj ljubavi, nasa srca omeksace bozanski uticaj.
Posmatrajuci lepotu Njegovog karaktera, "mi se preobrazavamo u to isto oblicje iz slave u slavu
." (2. Korincanima 3,18;
Ceznja vekova, str, 83 org)

Sta vi kazete na to?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zasto ja recimo nisam otvorio temu o vasem djubretu? Zato sto mene to ne pali, nikoga ne uzbudjuje osim tebe! Tebi to podstice ponos! Ti uzivas da ponizavas!

Nisi ti a jeste Slap, a ti samo popljuvavaš, nebitno je što nisi otvorio temu.

Vikao si citiram "vi cete pred nama da se ponizavate"!

Naravno ko se ne ponizi pred Bogom poniziće se pred drugima. Kao Jevreji pred Rimljanima, ako se pobunite onda se zna šta vas slijedi.

Nisi ti čitao Bibliju sa smislom, ima o tome u Bibliji.

Dakle, ti ratujes i gadjas se djubretom!

To su vaša djela.

Hoces da nas ponizis i uvredis! Ti si nasilnik!

Vas već Bog ponižava. u CG je donesen zakon samo radi vas. Ostali se ne bune jer niko ne želi njihove hramove.

Citaj malo sta pises, to su grozote, tolike da ti se zeludac prevrne!

To što se kod vas dešava su grozote. Nisam vam ja kriv što imate nacionalne crkve.

Katolici nemaju ali zato imaju kriminal.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Lazes, ne radujes se ti Isusu, kako se mozes i radovati kad si lazovcina, krades tudji identitet i svoje lazes ovde i napadas? Takve ce on da osudi, zivot je kratak!

Isusu? Ne, on se ne raduje Isusu, On se raduje, tačnije "raduje", materijalističkom "raju" i njegovom ulasku u njega. Ko zna možda čak i veruje da je već okrunjen, ili da je deo "izabranih" 144.000.

No, razočaraće se. Niti je "krunisan", niti je deo "izabranih" 144.000, a materijalistički raj ne postoji. Dok zaista postoji ono što njegova proročica i "bog" joj negiraju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isusu? Ne, on se ne raduje Isusu, On se raduje, tačnije "raduje", materijalističkom "raju" i njegovom ulasku u njega. Ko zna možda čak i veruje da je već okrunjen, ili da je deo "izabranih" 144.000.

Još da me citiraš pa da navedeš gdje sam to rekao. Ali otkrio si svoje pokvareno srce, želje svog pokvarenog srca. Jer bi ti to volio da ja volim.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi ti a jeste Slap, a ti samo popljuvavaš, nebitno je što nisi otvorio temu

Naravno da je bitno, to pokazuje razliku, i da ono za sta nas optuzujete nije istina!

Ti si takodje otvarao teme protiv nas da nas popljuvas! A omiljena ti je o pravoslavcima i religiozne vesti! Uzivas da nas popljuvas tamo! I nemas prava da se onda bunis sto je neko drugi otvorio temu protiv vas!

Naravno ko se ne ponizi pred Bogom poniziće se pred drugima. Kao Jevreji pred Rimljanima, ako se pobunite onda se zna šta vas slijedi.

Nisi ti čitao Bibliju sa smislom, ima o tome u Bibliji.

Ti nemas blage veze sa biblijom ako mislis da Bog nekog kaznjava dok traje vreme milosti za sve narode! Hristos nije dosao da pogubi vec da spasi ljude! A Pavle kaze 'niko kad se kusa da ne govori Bog me iskusava, jer se Bog ne moze zlim iskusati i on nikoga sam ne iskusava'! Kako ti onda pises da nas Bog kaznjava?

I ono za jevreje, nije ih Bog kaznio, vec ih je napustio! Hristos kaze 'evo ce vam se ostaviti vasa kuca pusta'!

Dokaz da ti ne znas nista o teologiji!

To su vaša djela.

To su tvoja dela, ono sto ti radis niko drugi ne radi! A ako ne vidis koliko je odvratno sto podmeces drugima i izazivas ih, onda si skliznuo u otvoreni satanizam!

Vas već Bog ponižava. u CG je donesen zakon samo radi vas. Ostali se ne bune jer niko ne želi njihove hramove.

Gore sam dokazao biblijom da Bog ne kaznjava, a dokazivao sam i pre! Ali tebe bas briga sta Bog kaze, ti si sam sebi bog! I zato govoris za mene da sam ja sebi bog, jer izokreces i projektujes svoje stanje na druge!

To što se kod vas dešava su grozote. Nisam vam ja kriv što imate nacionalne crkve.

Nisam ja kriv sto ste se vi kurvali sa kraljevima zemaljskim i sto ste nastajali kao protestantske nacionalne crkve!

Licemerno je da ono sto sam imas, onda pripisujes drugima kao greh, a to stalno radis! Sto dokazuje tvoju nerazumnost, jer to moze raditi samo samoubica! Ti si ovde izvrsio samoubistvo adventizma! Licno si zasluzan za vasu katastrofu!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naravno da je bitno, to pokazuje razliku, i da ono za sta nas optuzujete nije istina!

Jesi i ti otvorio da pljuješ na Božji zakon, moralni.

Ti si takodje otvarao teme protiv nas da nas popljuvas!

Napad na lažna učenja je moja dužnost.

Ti nemas blage veze sa biblijom ako mislis da Bog nekog kaznjava dok traje vreme milosti za sve narode!

Misliš da ne kažnjava, nije bitno ako i kažemo da je to opomena za ostale. Reci to onima u cunamiju.

Bog kažnjava kroz cijelu istoriju, koju ti očigledno ne poznaješ.

Ti si takodje otvarao teme protiv nas da nas popljuvas! A omiljena ti je o pravoslavcima i religiozne vesti!

te vijeti dokazuju da ste vi kriva religija.

Hristos nije dosao da pogubi vec da spasi ljude!

Nije došao On da pogubi, ali je dozvolio pogubljenje Jevreja od strane Rimljana kao kaznu.

Ma veze blage nemaš ni o Bibliji ni iz istorije.

A Pavle kaze 'niko kad se kusa da ne govori Bog me iskusava, jer se Bog ne moze zlim iskusati i on nikoga sam ne iskusava'! Kako ti onda pises da nas Bog kaznjava?

Opet si izvukao stih iz konteksta. Što onda kukate na oduzimanje idola. Ma ne kažnjava vas nego vas uništava vaše idole a vi kukate.

Dokaz da niste stradali za Hrista, nego za svoje idole.

I ono za jevreje, nije ih Bog kaznio, vec ih je napustio!

Ti si formalista, ja ako kažem da Bog kažnjava to može da bude bukvalno tako i da Bog dopušta kažnjavanje.

Ti uopšte ne razm. u dvije dimenzije, nego samo u jednoj, formalnoj.

Nije za tebe Biblija pisana.

I ono za jevreje, nije ih Bog kaznio, vec ih je napustio!

Kao i vas u globalu.

Hristos kaze 'evo ce vam se ostaviti vasa kuca pusta'!

To važi i za vas kao pravosl. i za nas kao narod.

To su tvoja dela, ono sto ti radis niko drugi ne radi! A ako ne vidis koliko je odvratno sto podmeces drugima i izazivas ih, onda si skliznuo u otvoreni satanizam!

Vama će se oduzeti idoli, da se pokaže vaše pravo lice. Već se pokazalo, nervoza, strah, protesti.

Gore sam dokazao biblijom da Bog ne kaznjava,

Gore si dokazao da si formalista.

Ali tebe bas briga sta Bog kaze, ti si sam sebi bog!

Opet me kopiraš.

jer izokreces i projektujes svoje stanje na druge!

Kao i ovvdje.

Nisam ja kriv sto ste se vi kurvali sa kraljevima zemaljskim i sto ste nastajali kao protestantske nacionalne crkve!

Što onda kod nas nema nemira kao u CG?

Ti i ne znaš šta je kurvanje. Vi stalno imate savez sa državom to je kurvanje. Zato su u CG nervozni jer kurva (država) nije za vas spremna.

Evo ko se kurva. Amf. političar.
Vlada Crne Gore reagovala na poziv Amfilohija da se ruši

Crnogorska Vlada saopštila je danas da se ova institucija bira u parlamentu voljom predstavnika naroda izabranih na demokratskim izborima, a ne na litijama.

Reagujući na izjavu mitropolita Amfilohija u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, iz Vlade Crne Gore poručuju da se nijedna vlada nije birala, niti će biti rušena na litijama.

"Ustavom je to zabranjeno, a djelovanje crkve odvojeno od države, pa će i Vlada i svi državni organi odlučno stajati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka", dodaje se u saopštenju.

Mitropolit Amfilohije sinoć je na molebanu u Tivtu rekao da je od crnogorske Vlade i Skupštine traženo da se ne "čini bezakonje - gonjenje Crkve i otimanje hramova koje se pretvara u zakon, jer je to zasnivanje Crne Gore na duhu bogoubistva i bratoubistva".

Vladika je kazao da "ni bezbožnici poslije Drugog svjetskog rata nisu usudili da to čine, čime se unižavaju svi koji vjeruju".

Vijesti

Natrag