Antonija, ne zamjeri, ispravno ti je Darth sugerirao. Ne postoje "biblijski kršćani", jer kršćani nisu plod Biblije, već je Biblija plod (čedo) kršćana - Crkve. Nemamo, dakle, biblijske kršćane, ali zato imamo Kršćansku Bibliju.
Ne , ne zamjeram , znam daje ispravno sugerirao . Jasam samo htjela reći da ni Isus nije držao do Subote , pa zato ni prvi Kristovi sljedbenici (kršćani) nemaju tu obavezu .
Zar nije Isus taj koji nam je u Starom zavjetu dao zakon o suboti te je samim time veći od subote. Kao što nam kaže sam Gospodin, Isus nije ukinuo zakon, već ga je ispunio. Subota je ispunjena u Isusu Kristu. Isus Krist nam daje vječni počinak. Više se ne spašavamo tako što štujemo određene dane i blagdane, već samo vjerom u Isusa Krista, koja kao plod donosi ljubav prema Bogu i čovjeku. Iako adventisti govore da je ljubav prema Bogu držanje subote, iz Novog zavjeta vidimo da sam Isus Krist nije držao subotu kao nešto posebno i od nas ne traži da ju mi držimo kako bi se spasili.
Što nam kaže apostol, jesmo li dužni držati Subotu? Pisano je:
„Neka vas, stoga, nitko ne osuđuje zbog jela ili pića, ili u pogledu nekog blagdana, ili mlađaka, ILI SUBOTA“ (Kološanima 2,16).
Evanđelje izvješćuje o više slučajeva, kad je Isus optužen da krši subotnji zakon. Isus je Crkvi prepustio , kojiće dam štovati , a apostoli su prva crkva , moja crkva štuje Nedelju ,u čast Kristovog Uskrsnuća , jedina prava apostolska Crkva.