Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naravno da imam i biblijske dokaze da su apostoli uveli praksu okupljanja kršćana u nedjelju. Evo:

Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

Ne vide oni to, jer je LED rasveta njihovog "duha proroštva" zamaglila ove nedvosmislene dokaze o tome da je shabat za Hrišćane doslovno ukinut. Da nikada i nije važio za Hrišćane.

Ps. Njihovo insistiranje na shabatu i te kako Boga pravi lažovom.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ne vide oni to, jer je LED rasveta njihovog "duha proroštva" zamaglila ove nedvosmislene dokaze o tome da je shabat za Hrišćane doslovno ukinut. Da nikada i nije važio za Hrišćane.

Ps. Njihovo insistiranje na shabatu i te kako Boga pravi lažovom.
E moj Darth, zaista te zelim. Zar ti takve izraze upotrebljavas za Boga?

19. Subota

Milostivi Tvorac, poslije šest dana stvaranja, odmarao se sedmoga dana i za sve ljude uspostavio Subotu kao uspomenu na stvaranje. Cetvrta zapovest Božijeg nepromenljivog Zakona zahteva svetkovanje ovog sedmog dana, Subote, kao dana od odmora, obožavanja i službe u skladu sa ucenjem i životom Isusa, Gospodara od Subote. Subota je dan divnog zajedništva sa Bogom i nas medusobno. Ona je simbol našeg spasenja u Hristu, znak našeg posvecenja, znak naše vernosti i predukus naše vecne buducnosti u Božjem carstvu. Subota je Božiji vecni znak Njegovog vecnog zaveta izmedu Njega i Njegovog naroda. Radosno svetkovanje ovog svetog vremena od veceri do veceri, od Suncevog zalaska do zalaska, je svetkovanje Božijeg stvaralackog i otkupiteljskog dela.
(1. Mojsijeva 2,1-3; 2. Mojsijeva 20,8-11; Luka 4,16; Isaija 56,5.6; 58,13.14; Matej 12,1-12; 2. Mojsijeva 31,13-17; Jezekilj 20,12.20; 5. Mojsijeva 5,12-15; Jevrejima 4,1-11; 3. Mojsijeva 23,32; Marko 1,32)

"Institucija Subote, poreklo je iz Raja, isto tako je stara kao i sam svet... Postovali su je svi patrijarsi, jos od stvaranja.... Kada je na Sinaju Bog proglasio Zakon, prve reci cetvrte zapovestri glasi le su: "Secaj se dana subotnog da ga svetkujes, pokazujuci da Subota nije tek tada uspostavljena; ukazujuci da Subota potice od Stvaranja. U nporu da izbrise Boga iz covekovih misli, sotona je odlucio da ukloni taj veliki spomenik. U koliko bude uspeo da navede coveka da zaboravi svoga Stvoritelja, on se vise nece odupirati sili zla i sotona ce imati siguran plen."
Stvaranje patrijarsi i proroci str. 336, org.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da imam i biblijske dokaze da su apostoli uveli praksu okupljanja kršćana u nedjelju. Evo:

Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

Taj sastanak o kome pises je mogao biti u nedelju na zalasku sunca uvece na pocetak ponedeljka gde je apostol propovedao sve do ponoci u ponedeljak, ili je mogao biti u subotu uvece na zalasku sunca na osvitak nedelje gde je propovedao do ponoci u nedelju.

U svakom slucaju to nije nikakav dokaz da su Hrist i apostoli odvojili nedelju za praznik.

U bibliji pise da su se prvi Hriscani okupljali i lomili hleb "SVAKI DAN"

"I svaki dan bijahu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hljeb po kućama, i primahu hranu s radosti i u prostoti srca,
Hvaleći Boga, i imajući milost u sviju ljudi. A Gospod svaki dan umnožavaše društvo onijeh koji se spasavahu" ( dela apostolska 2. 46 - 47 )

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Taj sastanak o kome pises je mogao biti u nedelju na zalasku sunca uvece na pocetak ponedeljka gde je apostol propovedao sve do ponoci u ponedeljak, ili je mogao biti u subotu uvece na zalasku sunca na osvitak nedelje gde je propovedao do ponoci u nedelju.

Taj dan je bio nedjelja, prvi dan u tjednu - tako piše u Bibliji. :) (znam ja da se tebi gadi ono što piše u Bibliji)

U bibliji pise da su se prvi Hriscani okupljali i lomili hleb "SVAKI DAN"

Pravi kršćani se i dan danas okupljaju na lomljenje kruha svaki dan. A nedjeljom su okupljanja brojnija i svečanija. Baš kako je bilo u vrijeme apostola i prve Crkve.

P.S. Okupljate li se vi adventisti sedmog dana na lomljenje kruha svaki dan, kako su to činili apostoli i prva Crkva? :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taj dan je bio nedjelja, prvi dan u tjednu - tako piše u Bibliji. :) (znam ja da se tebi gadi ono što piše u Bibliji)

Odgovor sam dao:

U svakom slucaju to nije nikakav dokaz da su Hrist i apostoli odvojili nedelju za praznik.

Pravi kršćani se i dan danas okupljaju na lomljenje kruha svaki dan. A nedjeljom su okupljanja brojnija i svečanija. Baš kako je bilo u vrijeme apostola i prve Crkve.

Odgovor je dat.

Nikada i nigde apostoli nisu uspostavili nedelju kao dan okupljanja i lomjenja hleba.

P.S. Okupljate li se vi adventisti sedmog dana na lomljenje kruha svaki dan, kako su to činili apostoli i prva Crkva? :)

Izraz "LOMLJENJE HLEBA" moze u bibliji predstavljati "OBICAN OBED KOJI SE U BIBLIJI NAZIVA LOMLJENJE HLEBA, KOJI NIJE VECERA GOSPODNJA" a moze i predstavljati "OBRED VECERE GOSPODNJE SA NAMEROM DA SE NESTO OBELEZI"

Adventisti se okupljaju cetiri puta godisnje.

Jos nesto, Hristos nije veceru Gospodnju obavio u nedelju, niti je kao sto sam napomenuo odredio bilo koji dan za to, niti je napomenuo koliko puta u toku dana, nedelje, meseca, ili godine to treba ciniti.
To je individualna stvar svakog coveka.

Nedelja je proizvod mnogobozacke tradicije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ja Bibliju citirao.

A ja odgovorio:

Jos nesto, Hristos nije veceru Gospodnju obavio u nedelju, niti je kao sto sam napomenuo odredio bilo koji dan za to, niti je napomenuo koliko puta u toku dana, nedelje, meseca, ili godine to treba ciniti.
To je individualna stvar svakog coveka.

Nije bitna forma, vec srce.
Sa kakvim srcem prilazis tom cinu, sa ciljem da se u tebi dogodi cudo promene Duhom Svetim, ili samo radi obavljanja nuzne ceremonije.

O tome trebas voditi brigu.

Natrag