Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Upravo zato su mi svi oni na ignore. Naime, njima je za potcenjivanje i ismevanje sve što ne dolazi iz njihove kuhinje. Da si recimo svoj post, svoje mišljenje uvio u "Biblijski" rečnik po ključu avatara "duha proroštva", bili bi maanje spremni da ti se smeju, još da si njihov, smatrali bi te "Eliyahuom", ovako si kao i svi koji se nalaze izvan "vjernog ostatka" avatara "duha proroštva", samo za podsmeh.

Ne samo da kontinuiteta nisu imali, niti ga imaju, nego su i nastali na bezočnoj histeriji i pokušaju da se ustanovljena od Boga objavljena Istina, zameni lažima nastalim u glavi Williama Milera. Njih, brane drugim lažima, laž laži osnažuju i tako da bi sebe prikazali "Hrišćanskijima" od samog Hrišćanstva koje i ne poznaju, zaumni pioneers, predvođeni Ellen Gould Harmon White, na talasu anti katolicizma, tako dragog sledbenicima Sola Scriptura, za svoje "preteče" uzimaju one koji su sve samo ne Hrišćani.

Naravno, tu bajku o "kontinuitetu" sa "jadnim progonjenim pravim hrišćanima" Mileriti dana subotnjeg, mogli su da prodaju, i prodaju samo onima američkog mentalnog sklopa, dakle onima kojima je dovoljno mlatarati iz konteksta izvučenim citatima iz Biblije (po mogućstvu KJV ili nekoj sličnoj) da počnu da slede raznorazne "proroke" koji iz sveg glasa viču o "kraju vremena", ako na to dodaš i pljuvanje po Katoličkoj Crkvi, eto recepta za uspeh koji biva zapečaćen oblačenjem u japi stilu (plava košulja, braon sako) i besomučnim ponavljanjem "karakter ovo, karakter ono".

Prosečni konzument takvih budalaština ne samo da veruje da je to Hrišćanstvo, nego isto i negira "Kurvinim sinovima" (Katolicima i Pravoslavcima). Prvi su po njima "papisti, krvoločni ubice koji bi da dominiraju celim svetom i unište njihove svete slobode, a drugi pagani i idolatri koji se klanjaju slikama, nose brade, piju, i takođe hoće da im unište slobode, lenji su i jedni i drugi, i nisu hrišćani". O ovome svedoči i činjenica da amerikanci termin Christians i ne koriste za nas, nego isključlivo za klanjaoce Biblije.

Kada sve ovo imamo u vidu, onda ne samo da ne sme da nas čud,i baštinjene hereza i apostaza, nego ni arogantni odnos koji ovi imaju prema ostalima, prema nama. Naime, "baštinici" lažnih Hrišćana, Mileriti su sebe sami proglasili ne samo za "jedine prave", jedine "preostale" (remnant upravo to i znači) sledbenike Hrista, nego i za krunu reformacije.

Ne samo da mu je tumačnje nula, nego i ne zna šta govori, ali kako i bi brate, kada im je sve bukvalno oblikovano onako kako ih je učio avatar "duha proroštva"? Dakle istorija im je ono što im je žena udarena u glavu rekla da je istorija. A to potvrđuje i činjenica da su im izvori istorije lažovi i mentalni bolesnici i prevaranti (Hislop, Rivera i njima slični narcisoidi)

Vidi, vidi, Mire ne pokušavaj da mu objašnjavaš. O sakramentima se ne raspravlja sa apostatama. Sve što mogu da kažem istom je ovo:;

Pazi molim te ko mi kaže, sledbenik avatara "duha proroštva" onaj koji negira prisutnost u Euharistiji i koji umesto Vina i Hleba, za simbolično "pričešće" uzima Kellogsove krekere i voćni sok?

Upravo je suprotno od svega što tvrde ovi oholi sledbenici avatara "duha proroštva" (koji je Satana), koristi se vino, pravo vino, ono koje u sebi sadrži upravo ono na šta su ovi hulnici alergični.

Oholi se odnosi samo na titulu "oholi pontifeks"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Oholi se odnosi samo na titulu "oholi pontifeks"
A vi niste oholi? Pa svo vase pisanje, svaka vasa rec odise oholoscu! Vi proizvodite likove kao sto su Tripo - Milos Bogdanovic, Miroljub Petrovic i njima slicne.. Naveo sam ti i listu ljudi na ovom forumu koji su umislili da su "nesto posebno", da su izabrani, koji su sami sebi crkva! A bukvalno svi vasi su to umislili! Ja ne kazem da to nije boljka i drugih u manjoj meri, ali kod vas je to u neogranicenim kolicinama. Kao da vasa religija i proizvodi ovakve umisljene egoiste. A to je svima ocigledno. Vi niste ni svesni koliko je to providno i koliko vam djavo podstice ponos, da umisljate kako ste svi vi posebni, svaki ponaosob. U odnosu na nas pa vi ste doktori biblije.. Kao i fariseje i vas je djavo ubedio da ste bezgresni, i tako vecina od vas dolazi Bogu sa molitvom - "hvala ti Boze sto ja nisam kao ovaj pogani pravoslavac ili katolik..", mozda i ne govorite ovo doslovno ali svakako tako mislite, i time sebe varate.. Gledate nas sa visine, ismevate nam se, izigravate nas, rugate se, a mi vam delujemo glupo.. Pa zar nije Isus rekao "blago siromasnima duhom.."? Tj. blago onima spremnim na pouku? A vi uopste ne zelite da budete pouceni vec samo hocete druge da poucavate! Nikog vi ne slusate do same sebe! Posebno je to kod Laodikeje slucaj. To je nesto najgore.. Vi sami sebe zatvarate za Boga, svojom oholoscu! Bog oholima nista i ne otkriva, jer oni to ne zele, oni vec znaju najbolje i njima je sve vec otkriveno. A djavo im i daje ono sto oni sami zele, pismo kojim ce da potvrdjuju sebe, cijim ce citiranjem da se uzdizu.. Laodikeja je otisao toliko daleko da u pismu nalazi i samog sebe prorecenog!

Pa to je strasno!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A vi niste oholi? Pa svo vase pisanje, svaka vasa rec odise oholoscu! Vi proizvodite likove kao sto su Tripo - Milos Bogdanovic, Miroljub Petrovic i njima slicne.. Naveo sam ti i listu ljudi na ovom forumu koji su umislili da su "nesto posebno", da su izabrani, koji su sami sebi crkva! A bukvalno svi vasi su to umislili! Ja ne kazem da to nije boljka i drugih u manjoj meri, ali kod vas je to u neogranicenim kolicinama. Kao da vasa religija i proizvodi ovakve umisljene egoiste. A to je svima ocigledno. Vi niste ni svesni koliko je to providno i koliko vam djavo podstice ponos, da umisljate kako ste svi vi posebni, svaki ponaosob. U odnosu na nas pa vi ste doktori biblije.. Kao i fariseje i vas je djavo ubedio da ste bezgresni, i tako vecina od vas dolazi Bogu sa molitvom - "hvala ti Boze sto ja nisam kao ovaj pogani pravoslavac ili katolik..", mozda i ne govorite ovo doslovno ali svakako tako mislite, i time sebe varate.. Gledate nas sa visine, ismevate nam se, izigravate nas, rugate se, a mi vam delujemo glupo.. Pa zar nije Isus rekao "blago siromasnima duhom.."? Tj. blago onima spremnim na pouku? A vi uopste ne zelite da budete pouceni vec samo hocete druge da poucavate! Nikog vi ne slusate do same sebe! Posebno je to kod Laodikeje slucaj. To je nesto najgore.. Vi sami sebe zatvarate za Boga, svojom oholoscu! Bog oholima nista i ne otkriva, jer oni to ne zele, oni vec znaju najbolje i njima je sve vec otkriveno. A djavo im i daje ono sto oni sami zele, pismo kojim ce da potvrdjuju sebe, cijim ce citiranjem da se uzdizu.. Laodikeja je otisao toliko daleko da u pismu nalazi i samog sebe prorecenog!

Pa to je strasno!

Mire, dobro ti jutro,

Pitaš se jesu li oni ili nisu oholi, a ne shvataš da je kod njih mentalni sklop totalno izmenjen, a ako na to dodaš da čovek kao palo i grešno stvorenje teško može sam da u sebi prepozna greške onda dobiješ katastrofu i razgovor gluvih. Da, razgovor gluvih, jer ti, Slap, Adrian, Servius, Antonija, ja, svi mi pišemo u vetar.

Adventisti Sedmog Dana, tačnije EGWisti nemaju isto shvatanje laži, oholosti, mučeništva, vere, Boga, Svetog Pisma, kao ti,ja ili bilo ko drugi van njihove sekte. Kako se radi o stvarima koje nikako ne mogu biti relativne i podvrgnute solpsticizmu, onda se doslovno radi o tome da zaista imamo posla sa kolektivnom kognitivnom disonancom. Naime, adventisti ne samo da ne priznaju argumente i očigledne činjenice, nego i svoju disonancu, koja bi realno mogla da dobije klinički naziv Hysteria Milerismis, ddoslovno nameću drugima. U skladu sa time i ovo Kainosovo optuživanje nas da smo oholi, i njima tako često naglašavanje svoje "pravednosti, ispravnosti i skromnosti".

Za one koji su Milerovu laž prihvatili ne samo kao "istinu", nego i kao evanđelje, skromnost, pravednost i ispravnost, imaju sasvim drugačije značenje. Pa tako, sve što oni rade spada pod ova tri pojma, a sve što drugi rade je negacija skromnosti, pravednosti i ispravnosti.

Mire, shvati već jednom da imamo posla sa osobama koje su dozvolile da im Mileritska laž izmeni shvatanje stvarnosti i istine.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanje ucesnici foruma,
Nemojte zameriti Darthu na ovoliko obimnim glupostima i neistinama prema drugima, jer on je uobrazio da je jedini on svetac na ovoj zemlji i da je njegov klub jedini branitelj "istine", a svi mi smo nistavilo pred njegovom "svetoscu".
On nam se ovim glupostima predstavlja i kao veliki znalac i vaspidac drustva, zato sa ponosom nastupa kao vrhocni muftija.
Takvi su bili i fariseji u Hristovo vreme. Oni su sve znala. Imali su odgovor na svako pitanje. I strogo su pazili da se slucajno nedotaknu koga gresnika, to bu ostetilo njihovu "svetost".
Secate se kako je propovedao Bogu imersto da Mu se pomoli: "Hvalim te Boze, sto ja nisma kao i ostali ljudi, hajduci... Postim dvaput u nedelji, dajed decetak od svega."
On je smatrao da je neophodno da on svoja dela napomene Bogu, jer ko sna mozda je on sve to zaborao.
Kruna njegove samoobmane je bila u izjavi: "Niti kao ovaj carinik".
Sav napor utrosio je da ubedi Boga kako je dobar, a na carinika gledao je oholo i prezrivlu.

Isus ih je iznenadio kada je uzeo u odbranu carinika i pohvalio ga recima "Ovaj otide kuci opravdan, a ne farisej."

Zato, bilo bi mnogo korisnije za sve nas da se malo vise bavimo sobom i svojim propustima, nego pogreskama drugih.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Amfilohije: Ne može se carigradski patrijarh nazivati poglavarom Crkve pravoslavne

„Carigradski patrijarh ne može se nazivati poglavarem Pravoslavne crkve, ne može on jedan da odlučuje o problemima s kojima se suočava Pravoslavna crkva jer ti problemi jedino mogu biti riješeni svepravoslavnim saborom, koji je vrhovno tijelo Crkve“, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.
„Juče smo imali sastanak sa komisijom Carigradske patrijaršije, na čelu sa mitropolitom pergamskim Jovanom u vezi sa ovim zbivanjima u Ukrajini. Nažalost, patrijarh carigradski nastavlja tu svoju priču i neće se tako lako od nje otkazati“, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski.
Objasnio je da temelji na predavanjima o ulozi Carigradske patrijaršije kroz istoriju, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Mitropolit je podsjetio da su slovenski narodi preko Carigrada primili vjeru pravoslavnu, a onda, poslije toga, i dobili samostalnost svojih pomjesnih crkava, te da je sve to djelo velike Carigradske patrijaršije.
1121083890.jpg

© Sputnik / Nebojša Popović
Vladari su često i bezbožnici, ne može se više tako sa vlašću, poručio je Amfilohije
Crkva nekada nije bila vezana toliko sa vlašću
„Ali, ovo naše vrijeme je drugačije, i neophodno je da Crkva, poštujući sve to što je bilo kroz istoriju, ipak svoju budućnost temelji na onim prvim vjekovima svoje istorije, kada nije bila vezana toliko za vlast“, objasnio je mitropolit Amfilohije novonastale okolnosti, i poručio da naša crkva upućuje i moli braću iz Carigrada, da ne može više da jedan odlučuje, bio on carigradski ili beogradski (patrijarh)“.

„Ne može se carigradski patrijarh nazivati poglavarom Crkve pravoslavne —da je on poglavar Pravoslavne crkve, citirajući time cara Justinijana. To je bilo u vremenima jedinstvenoga Vizantijskog carstva i u vremenima kada su druge kraljevine i države nastajale po uzoru na Vizantijsko carstvo, pa su onda vladari, kao što je ovdje bio i naš kralj Nikola Petrović, i te kako učestvovali u životu Crkve i usmjeravali njen život. Pogotovo ovdje u Crnoj Gori, gdje je pravoslavlje bilo državna vjera, a kralj Nikola praktično nasledio onaj duh koji su utemeljili Sveti Petar Cetinjski i Petar Drugi Lovćenski Tajnovidac — taj odnos između države i između Crkve. To može da bude tako kad je vladar hrišćanin. Danas su države sekularizovane, narodi idu tim sekularizovanim putevima, Sa svim poštovanjem prema vlastima“, kazao je mitropolit Amfilohije.
Dodao je da u Crkvi Hristovoj postoji samo jedna glava.
„To je Hristos. Nema drugih glava, niti drugih poglavara. Svi drugi su apostoli, koji svjedoče tu glavu — Hrista kao glavu Crkve i Crkvu kao jednu, svetu, sabornu i apostolsku, kojoj mi pripadamo i kojoj služimo“, zaključio je mitropolit Amfilohije.

Sputnik

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet ovaj.. treba ga ignorisati, njemu je cilj izazivanje, on misli da je nekog s ovim uznemirio.. Religija koja je zapravo "duhovni vampirizam" radi ovo - izaziva i onda se hrani reakcijom!

P.S. Milose Bogdanovicu, kako ti je slepi mis? :)
Ako niste znali gospodin ima za kucnog ljubimca slepog misa!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
P.S. Milose Bogdanovicu, kako ti je slepi mis? :)
Ako niste znali gospodin ima za kucnog ljubimca slepog misa!

Koliko znam Milos Bogdanovic je ucinio jedno velikodusno delo jer je svojevremeno spasio jednog malog slepog misica, hranio ga i cuvao.

Vi koliko vidim ne bi ste nahranili ni pticu koja bi vam sletela na prozor, pod izgovorom da prljaju svojim izmetom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
EPISKOP GRIGORIJE PORUČIO VUČIĆU: ''Ko si ti sada da se ja ŠTRECAM I PLAŠIM što ti znaš ko sam ja?''

Episkop Dizeldorfa i Njemačke Grigorije izjavio je u Utisku nedjelje na TV Nova S da je dodjela ordena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na proslavi 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve greška koja ne poštuje veličinu tog jubileja, piše N1

"Na primjer imate u crkvi zanimljiv, ali dobar običaj da za Božić, Uskrs i velike praznike ne može biti vjenčanja, zato što bi ili vjenčanje ili Uskrs bilo važnije. Ili bi vjenčanje potisnulo tako velik praznik ili bi praznik progutao jedan tako važan događaj vjenčanja za neke ljude. Tako mi se učinilo da je i to (dodjela ordena) jedna stravična greška koja ne poštuje veličinu tog 800-godišnjeg jubileja i sad odjednom tu je jedno ordenovanje koje je postalo važnije od osam vijekova trajanja srpske crkve u kakvim sve okolnostima i prilikama", rekao je episkop.

On je ocijenio da to samo govori da smo došli u fazu kada niko ne smije biti različit i drugačiji, što je savim suprotno prirodi onoga što je danas svijet dostigao.

"Mi moramo da čuvamo različitosti i ne smijemo ih potjerati nipošto. Ko hoće da potre različitost i sve pokrije svojom ličnošću, ma ko on bio on ustvari pravi podjele. To je moj stav, nemojte da unosimo podjele", rekao je Grigorije.

Govoreći o sastanku vladika i patrijarha Irineja sa predsjednikom Srbije Vučićem i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom u maju ove godine, on je rekao da je krenuo "kolaps" kada je jedan od vladika iznio svoje mišljenje koje je bilo drugačije. "Neka mala primjedba potpuno isključuje sve iz kolosjeka, jer je neko nešto rekao što nije u saglasnosti i to što je ovaj starac (vladika) rekao izvinite pa mi imamo svoje mišljenje i tu već kreće kolaps", rekao je Grigorije.

On je istakao da je princip po kome ne smiješ biti drugačiji i različit strašno opasan.

Povodom navoda Vučića da zna tačno ko je od vladika protiv njega on je rekao da se toga ne plaši. "Ja znam ko su, jaka stvar. Ko si ti sada da se ja štrecam i plašim što ti znaš ko sam ja. Svako jutro ću ustati i reći ja se ne slažem sa tobom. A to znači da svaki čovjek treba i mora da kaže ja nisam slaba ovca na koju vuk ima pravo. Ja hoću da budem čovjek i ličnost i kao takav hoću da izgrađujem zajednicu, a ne kao podanik i sluga, ne kao nebiće već kao biće, ime, kao Grigorije. To je stav koji ja zastupam to je ono što treba da se dogodi ovdje", rekao je episkop.

Kazao je da, kada ga pitaju koja je strana, on kaže da nije nijedna. "Ja sam ja, nikoja strana nisam i hoću da ti budeš ti i da kao takav tu budeš zajedno samnom", rekao je episkop.

Buka

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koliko znam Milos Bogdanovic je ucinio jedno velikodusno delo jer je svojevremeno spasio jednog malog slepog misica, hranio ga i cuvao.

Vi koliko vidim ne bi ste nahranili ni pticu koja bi vam sletela na prozor, pod izgovorom da prljaju svojim izmetom.

Koliko ja znam, vi adventisti ne da niste nikoga spasili, nego u svojim bolnicama ubijate najnemočnije i najnevinije - nerođenu djecu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Koliko ja znam, vi adventisti ne da niste nikoga spasili, nego u svojim bolnicama ubijate najnemočnije i najnevinije - nerođenu djecu.

Kako nisu spasili?! A ono "nebrojeno mnoštvo" kome je njihova "zdravstvena reforma" produžila život do neslućenih granica? Omogućila im "zdrav doručak" i mogućnost da izbegnu jaja, proju, i slaninu koja bi im donela masnoće u "duši" i time skratila "život" na zemlji? Sad, Kelloggs pahuljice su ih pretvorile u "ohoho" napupele i donele im dijabetes i slične probleme, ali nećemo da budemo fariseji.... Da ne govorim o non caffeine kavi koja je "dokazano" zdravija od obične u kojoj boravi "đavo" i koja "prlja" ljudsku savršenost, ali izaziva druge probleme, one smrtnosne (karcinom).

Ubijanje najnemoćnijih i najnevinijih, to gnusobno glumljene boga, i klanjanje Molohu, je samo vrh ledenog brega.

Natrag