Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hoces da kazes da su kao narod najgori Grci, Ukrajinci, Rusi i Srbi?

Sudeći prema njegovom "egu", koji isto tako misli i piskara, njemu su zaista nabrojani najgori. A to ti je čist primer pratioca Narcisoidnog poremećaja ličnosti, Oikofobije, ili averzije prema svom sopstvenom narodu, poreklu, državi.....

Naime, oikofob za svu nesreću, kako svoju, tako i naroda koji ne podnosi, krivi ne prave uzroke, nego sam narod koji bi da "reformiše"....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, jesi li i ti postao nekakav prorok. A ti bi zeleo da advebntisti nasednu na prevaru antihrista. Hvala na ponudi, poznato je adventistima ko ce nasesti na prevaru.

A onda ce neki dobronamerni od naroda ustati revoltirani da ih napadnu (to nece ciniti crkva) u cemu ce oni, ne shvatajuci sta se zapravo desava, videti ispunjenje prorocanstva EGW koja je proricala progonstva. Nedelja ce postati "Dan Gospodnji" u cemu ce oni takodje videti ispunjenje svog prorocanstva.

A sta kazes, neki"dobronamerni" ustece da ih napadnu. Kako nastupas i ti si "jedan od dobronamerni" koji napadaju ljude.
Za tebe ce Nedelja postati dan Gospodnji. A to znaci da nameravas da stanes na stranu onih koji ce se drsko suprostaviti Bogu i Njegiovom zakonu.

Nevolja je sto ce ovo ozivljavanje duhovnosti stvarno biti Bozje delo

Pa zar je za tebe nevolja i ozivljavanje duhovnosti. Kakva je to nevolja i kome?

Nakon toga, pojavice se antihrist, koji ce imitirati drugi Hristov dolazak i vaskrsenje mrtvih.

Mire, dali ti to predvidjas da ce antihrist imitirati Hristov dolaza i vaskrsavati mrtve?
Mire, cini mi se da ti imas veliko poverenje u antihrista.

Adventisti ce pomisliti da je Hristos stvarno dosao i stace na njegovu stranu.

E moj Mire, veoma si lakomislen. Adventisti su veom dobro nauceni. Ceo zivot svakodnevno prucavaju Bibliju, i mogu da ti kazem da nema mogucnosti da se i to tvoje prorocanstvao ispuni. Radije, Mire pitaj se ti na cuiju se stranu ti opredeljujes, a ne brini za Adventiste.

A on ce nakon ustolicenja poceti da progoni i ubija Pravoslavne i Katolicke Hricane. Adventisti ce u tome opet videti ispunjenje Biblijskog prorocanstava o Bozjem sudu nad laznom religijom!

Mire, pa nece antihrist ubijati svoje, one koji prihvate novi Dan odmora, i poklene mu se. Bozji sud ne zavisi od antihrista niti od tvoga proricsanja.
Na njihovo zaprepascenje, pred sam kraj ovih desavanja, Hristos ce ponovo doci, ali ovaj put stvarno, i sud ce biti izrecen nad adventistima, koji su podrzavali progonstva, i nisu prepoznali njega!

Ha Ha Ha! Nisi ti samo "dobar" "teolog", nego si i "prorok" A sta kazes: Sud ce biti izrecen nad asdventistima.
Mire, ova tvoja umotvorina je odlicna za veselo vece.
A ti jadan mislis gde ti izrices sud na Adventistima, da ce to svakako i Bog da potvrdi. Ha, Ha, Ha!
Tako po tvojoj mudrosti Bozji sud samo ceka Adventist. Naopako, to svakako ne ceka katolike i pravoslavce oni su "zasluzili" samo pohvale i nagrade. Gde bi nad "svecima" mogao da bude i Bozji sud ????????
To nikako!

Mire, da nisi mozda slucajno nesto zaboravio? Nadam se da tvojoj svetosti nece biti na odmet da se podsetis i na ovo:
"A TI ZASTO OSUDJUJES BRATA SVOJEGA? ili ti zasto ukoravas brata svijega? JER CEMO SVI IZACI NA SUD PRED HRIAT." Rimljanima 14,10

Sta mislis da li se tu Pavle zabunio? On se ne slaze sa tvojom izjavom, nego tvrdi: "da cemo svi izaci na sud pred Hrista." Mire, jesi li zapazio: "SVI!"

Ma to je nemoguce da i vas "svece" dovede na sud, a vi se zacelo nadate da ce na sud doci samo Adventisti!!!!!

Vidis Mire da je tvoja "teologija" odlicna za humor.

Marko tvoja ismejavanja su bezveze. Ja nisam tvrdio da sam prorok, izneo sam jedan od mogucih scenarija. A to sto se ti tome ismejavas i ponasas kao Milos Bogdanovic, nikako nije pohvalno. Ja sa podrugljivcima nemam sta razgovarati. Samo ti kazem, nemoj da se ponasas kao Tripo, ne zelim da te trpam u istu kategoriju s njim. Znam da ti nisi kao on, zato molim te prestani da se ismejavas bilo meni, bilo kome drugome.. Mozemo li biti ozbiljni i pricati o teologiji molim te?

Mirin scenarij je fantazija...kad mire vidi da se kraj odvija onako kako pise u "Velikoj Borbi", vratit ce se on majci crkvi....

A majka ti je adventisticka crkva? Koja nije postojala 19 vekova unazad i onda je odjednom iznikla ko pecurka? Sta ce jadni ljudi bili su u tami sve do sad!

Ne postoji crkva bez kontinuiteta a vi ga nemate. Trazite ga u albizanima, bogumilima i slicnima a oni nisu imali ni priblizno adventisticku dogmu da bi se moglo reci da ste vi njihovi naslednici (Elen White je pokusala da nadje neku vezu sa njima ali nije uspela). Zapravo oni su imali antihriscansku nauku dualizma negacije euharistije, tela Hristovog i Bozanstva! Dakle, sve ono cemu su se prvi apostoli suprotstavljali!

Ako je tacno da ste vi njihovi naslednici, onda je to jos strasnije! Ali vi to i jeste.. vi ste njihova "duhovna deca" !

Svi protestanti su u stvari potomci onih koji poricase Hristovo telo, odnosno "trnsupstancijaciju":

"svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu dosao nije od Boga! I to je antihrist.."

A kako oni to rade? Kako se odricu Hristovog tela?

U vreme apostola otpadnici su se rugali Hristovoj zrtvi tako sto su za euharistiju uzimali samo "vodu" umesto vina, time su poricali Hristovu "krvnu zrtvu"! (to su radili ebioniti i njima slicne grupe, poricale su njegovo telo i zrtvu a time i euharistiju). I vi danas uzimate samo "sok" za euharistiju, Jehovini Svedoci uopste nemaju taj obred, dok se ostali protestanti odricu tela Hristovog tako sto negiraju "transupstancijaciju".

Svi vi dakle ispunjavate Jovanove reci o "antihristu" koji ce "poricati telo i krv Gospodnju"! Samo sto su u proslosti protivnici to otvorenije radili i bilo je ociglednije, dok ste vi to zamaskirali i sakrili. Ali coveku koji ima duhovni vid, njemu vasa prevara, ne moze promaci!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Marko tvoja ismejavanja su bezveze. Ja nisam tvrdio da sam prorok, izneo sam jedan od mogucih scenarija. A to sto se ti tome ismejavas i ponasas kao Milos Bogdanovic, nikako nije pohvalno. Ja sa podrugljivcima nemam sta razgovarati. Samo ti kazem, nemoj da se ponasas kao Tripo, ne zelim da te trpam u istu kategoriju s njim. Znam da ti nisi kao on, zato molim te prestani da se ismejavas bilo meni, bilo kome drugome.. Mozemo li biti ozbiljni i pricati o teologiji molim te?

A majka ti je adventisticka crkva? Koja nije postojala 19 vekova unazad i onda je odjednom iznikla ko pecurka? Sta ce jadni ljudi bili su u tami sve do sad!

Ne postoji crkva bez kontinuiteta a vi ga nemate. Trazite ga u albizanima, bogumilima i slicnima a oni nisu imali ni priblizno adventisticku dogmu da bi se moglo reci da ste vi njihovi naslednici (Elen White je pokusala da nadje neku vezu sa njima ali nije uspela). Zapravo oni su imali antihriscansku nauku dualizma negacije euharistije, tela Hristovog i Bozanstva! Dakle, sve ono cemu su se prvi apostoli suprotstavljali!

Ako je tacno da ste vi njihovi naslednici, onda je to jos strasnije! Ali vi to i jeste.. vi ste njihova "duhovna deca" !

Svi protestanti su u stvari potomci onih koji poricase Hristovo telo, odnosno "trnsupstancijaciju":

"svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu dosao nije od Boga! I to je antihrist.."

U vreme apostola otpadnici su se rugali Hristovoj zrtvi tako sto su za euharistiju uzimali samo "vodu" umesto vina, time su poricali Hristovu "krvnu zrtvu"! (to su radili ebioniti i njima slicne grupe, poricale su njegovo telo i zrtvu a time i euharistiju). I vi danas uzimate samo "sok" za euharistiju, Jehovini Svedoci uopste nemaju taj obred, dok se ostali protestanti odricu tela Hristovog tako sto negiraju "transupstancijaciju".

Svi vi dakle ispunjavate Jovanove reci o "antihristu" koji ce "poricati telo i krv Gospodnju"! Samo sto su u proslosti protivnici to otvorenije radili i bilo je ociglednije, dok ste vi to zamaskirali i sakrili. Ali coveku koji ima duhovni vid, njemu vasa prevara, ne moze promaci!

Tumacenje ti je nula...Kristos dosao u tijeli znaci vjerovati da je Isus postojao na nebu prije nego se utjelovio, a ne neka euharistija...ti stvarno imas neka cudna tumacenja. pa i katolici sipaju vodu i bijelo vino - sto nikakve veze sa krvlju nema, krv nije bijela, i to piju samo svecenici....narod ne pije, krse Isusovu zapovijed...ali ovdje tema nije Gospodnja Vecera/Euharistija

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tumacenje ti je nula...Kristos dosao u tijeli znaci vjerovati da je Isus postojao na nebu prije nego se utjelovio, a ne neka euharistija...ti stvarno imas neka cudna tumacenja. pa i katolici sipaju vodu i bijelo vino - sto nikakve veze sa krvlju nema, krv nije bijela, i to piju samo svecenici....narod ne pije, krse Isusovu zapovijed...ali ovdje tema nije Gospodnja Vecera/Euharistija

Meni je tumacenje nula? Pa tvoje je nula, jer ti ni istoriju ne poznajes? Ovi vasi ebioniti i njima slicni su upravo oni protiv kojih Jovan pise u svojoj poslanici nazivajuci ih antihristima. Bas oni su odbacivali krvne zrtve Staroga Zaveta i zato po njima Isus nije ni stradao telom, zbog toga su prilikom euharistije uzimali samo "vodu" umesto vina, da ne pricam o ostalim njihovim blasfemijama.

A to isto cinite i vi, poricete telo i krv Hristovu kroz euharistiju uzimajuci "sok". Jehovini Svedoci ni ne ucestvuju u tome a ostali protestanti odbacivanjem transupstancijacije rade isto to. Odricu se tela i krvi. Time pokazujete da ste od antihrista!

Sto se tice katolika, ja ne mogu da ih branim, jer ja nisam katolik, ali znas li ti razliku izmedju vina i vode? Jedno je uzeti vino, a sasvim je drugo koristiti vodu ili sok! Belo vino je isto od grozdja a boja se ne spominje!

Kazes katolici krse zapovest i vinu dodaju vodu, pa ne lupetaj, opet ne znas teologiju, jevreji su vinu dodavali i malo vode za vreme pashe, a Isus kada je umro "izidje mu krv i voda" iz rane!

Kazes ne daju narodu vino uopste? Pa hleb se umace u vino kao sto i pise - "umoci i dade zalogaj Judi..". To je hostija, hleb i vino zajedno, pomesano sa vodom!

Ja ne znam jesi li ti neozbiljan, pa ne shvatas sta je euharistija ili se pravis neozbiljan?

Ponasate se prema euharistiji kao Mister Bin u svojoj jednoj predstavi. Vi bi umocili i cips u sok! A to je satanizam i magijsko izvrtanje, ruganje Hristu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Marko tvoja ismejavanja su bezveze. Ja nisam tvrdio da sam prorok, izneo sam jedan od mogucih scenarija. A to sto se ti tome ismejavas i ponasas kao Milos Bogdanovic, nikako nije pohvalno.
Upravo zato su mi svi oni na ignore. Naime, njima je za potcenjivanje i ismevanje sve što ne dolazi iz njihove kuhinje. Da si recimo svoj post, svoje mišljenje uvio u "Biblijski" rečnik po ključu avatara "duha proroštva", bili bi maanje spremni da ti se smeju, još da si njihov, smatrali bi te "Eliyahuom", ovako si kao i svi koji se nalaze izvan "vjernog ostatka" avatara "duha proroštva", samo za podsmeh.

Ne samo da kontinuiteta nisu imali, niti ga imaju, nego su i nastali na bezočnoj histeriji i pokušaju da se ustanovljena od Boga objavljena Istina, zameni lažima nastalim u glavi Williama Milera. Njih, brane drugim lažima, laž laži osnažuju i tako da bi sebe prikazali "Hrišćanskijima" od samog Hrišćanstva koje i ne poznaju, zaumni pioneers, predvođeni Ellen Gould Harmon White, na talasu anti katolicizma, tako dragog sledbenicima Sola Scriptura, za svoje "preteče" uzimaju one koji su sve samo ne Hrišćani.

Naravno, tu bajku o "kontinuitetu" sa "jadnim progonjenim pravim hrišćanima" Mileriti dana subotnjeg, mogli su da prodaju, i prodaju samo onima američkog mentalnog sklopa, dakle onima kojima je dovoljno mlatarati iz konteksta izvučenim citatima iz Biblije (po mogućstvu KJV ili nekoj sličnoj) da počnu da slede raznorazne "proroke" koji iz sveg glasa viču o "kraju vremena", ako na to dodaš i pljuvanje po Katoličkoj Crkvi, eto recepta za uspeh koji biva zapečaćen oblačenjem u japi stilu (plava košulja, braon sako) i besomučnim ponavljanjem "karakter ovo, karakter ono".

Prosečni konzument takvih budalaština ne samo da veruje da je to Hrišćanstvo, nego isto i negira "Kurvinim sinovima" (Katolicima i Pravoslavcima). Prvi su po njima "papisti, krvoločni ubice koji bi da dominiraju celim svetom i unište njihove svete slobode, a drugi pagani i idolatri koji se klanjaju slikama, nose brade, piju, i takođe hoće da im unište slobode, lenji su i jedni i drugi, i nisu hrišćani". O ovome svedoči i činjenica da amerikanci termin Christians i ne koriste za nas, nego isključlivo za klanjaoce Biblije.

Kada sve ovo imamo u vidu, onda ne samo da ne sme da nas čud,i baštinjene hereza i apostaza, nego ni arogantni odnos koji ovi imaju prema ostalima, prema nama. Naime, "baštinici" lažnih Hrišćana, Mileriti su sebe sami proglasili ne samo za "jedine prave", jedine "preostale" (remnant upravo to i znači) sledbenike Hrista, nego i za krunu reformacije.

Meni je tumacenje nula? Pa tvoje je nula, jer ti ni istoriju ne poznajes? Ovi vasi ebioniti i njima slicni su upravo oni protiv kojih Jovan pise u svojoj poslanici nazivajuci ih antihristima. Bas oni su odbacivali krvne zrtve Staroga Zaveta i zato po njima Isus nije ni stradao telom, zbog toga su prilikom euharistije uzimali samo "vodu" umesto vina, da ne pricam o ostalim njihovim blasfemijama.

A to isto cinite i vi, poricete telo i krv Hristovu kroz euharistiju uzimajuci "sok". Jehovini Svedoci ni ne ucestvuju u tome a ostali protestanti odbacivanjem transupstancijacije rade isto to. Odricu se tela i krvi. Time pokazujete da ste od antihrista!

Ne samo da mu je tumačnje nula, nego i ne zna šta govori, ali kako i bi brate, kada im je sve bukvalno oblikovano onako kako ih je učio avatar "duha proroštva"? Dakle istorija im je ono što im je žena udarena u glavu rekla da je istorija. A to potvrđuje i činjenica da su im izvori istorije lažovi i mentalni bolesnici i prevaranti (Hislop, Rivera i njima slični narcisoidi)

Kazes katolici krse zapovest i vinu dodaju vodu, pa ne lupetaj, opet ne znas teologiju, jevreji su vinu dodavali i malo vode za vreme pashe, a Isus kada je umro "izidje mu krv i voda" iz rane!

Vidi, vidi, Mire ne pokušavaj da mu objašnjavaš. O sakramentima se ne raspravlja sa apostatama. Sve što mogu da kažem istom je ovo:;

Pazi molim te ko mi kaže, sledbenik avatara "duha proroštva" onaj koji negira prisutnost u Euharistiji i koji umesto Vina i Hleba, za simbolično "pričešće" uzima Kellogsove krekere i voćni sok?

Upravo je suprotno od svega što tvrde ovi oholi sledbenici avatara "duha proroštva" (koji je Satana), koristi se vino, pravo vino, ono koje u sebi sadrži upravo ono na šta su ovi hulnici alergični.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pazi molim te ko mi kaže, sledbenik avatara "duha proroštva" onaj koji negira prisutnost u Euharistiji i koji umesto Vina i Hleba, za simbolično "pričešće" uzima Kellogsove krekere i voćni sok?

Upravo tako, njima uopste nije bitno jesi li ti uzeo kreker i sok, bitno je da ti oni "simbolizuju" Hristovo telo i krv. Tako se mozes krstiti i u cokoladnim mlekom umesto u vodom! Dobro je za ten!

Pa oni brate uopste ne razumeju sta je obred i da obred ima ustanovljena pravila!

A da ne pricamo o tome da negiraju i Hristovu prisutnost u Euharistiji! Zato ovako i mogu da pljuju! I zato nas i nazivaju "kanibalima", jer ne razumeju da se tim obredom Hristos doslovno sjedinjuje sa nama i da postaje deo nas!

Kao sto se i prilikom krstenja doslovno spusta Duh Sveti na coveka, tako i ovom prilikom doslovno Hristos ulazi u nas, a to je i telesno iskustvo isto koliko i duhovno!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Točno. Protestanti su stariji od kršćana, oni su prije pedesetnice. Pogledajte:

Iv 6,55-56: Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu.

Iv 6.66: Otada mnogi učenici odstupiše, više nisu išli s njime.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Upravo tako, njima uopste nije bitno jesi li ti uzeo kreker i sok, bitno je da ti oni "simbolizuju" Hristovo telo i krv. Tako se mozes krstiti i u cokoladnim mlekom umesto u vodom! Dobro je za ten!

Pa oni brate uopste ne razumeju sta je obred i da obred ima ustanovljena pravila!

A da ne pricamo o tome da negiraju i Hristovu prisutnost u Euharistiji! Zato ovako i mogu da pljuju! I zato nas i nazivaju "kanibalima", jer ne razumeju da se tim obredom Hristos doslovno sjedinjuje sa nama i da postaje deo nas!

Kao sto se i prilikom krstenja doslovno spusta Duh Sveti na coveka, tako i ovom prilikom doslovno Hristos ulazi u nas, a to je i telesno iskustvo isto koliko i duhovno!

Naravno da im nije bitno jer im čitava vera počiva na negiranju sakramenata - svetih tajni. Crkva za njih nije hram nego zbornica, doslovno su sinagoga, i ne bi me začudilo da sanjaju obnavaljanje Hrama (uostalom jedan od njih, koji je gle čuda navodno radio za NASA, ceo svoj život je posvetio traženju Kovčega Zaveta, na užas kako liberalnih, tako i ortodoksnih jevreja, koji su ga jedva izbacili iz Izraela. Isti je navodno našao ostatke faraonskih dvokolica na dnu Crvenog mora)

Razlog za takvo ponašanje EGWista i svih ostalih "ostataka" Protestantizama, naći ćemo kako u pokušaju da se ljudskim umom "racionalizuje" Bog i Njegova objava, tako i u uticaju i to ne malom, judaizatora (ne Hebreja, nego judaizatora, potomaka, duhovnih, Sadukeja i Fariseja). Prvi napadi na Euharistiju, kako si lepo primetio počinju još u vreme Apostola, kada su oni koji su "poverovali" da je Isus obećani "Pomazanik" (politički, vojni) koji eto propoveda, ali će posle uzeti mač i isterati Rimljane i sve ostale "gojime" bili sablažnjeni Njegovim stavom prema Samarijancima, kršenjem shabata (namerno malim slovom), jedenjem mesa, pijenjem vina, druženjem sa "nečistima", i posebno Njegovim rečima, kada je sebe nazvao "Hlebom - Kruhom Nebeskim,". Da ne govorimo o tome kada je za sebe, mirno, kao da to nije ništa onima koji su se u PIsma kleli rekao da je On, "Ego Eimi" i to ne na koine Grčkom, na kome je ta izjava zapisana, nego na Hebrejskom, rekavši doslovno da je On Ešjeh Aher Ešjeh ili YHWH. Taj deo Svetog Pisma, i ovi i njihova braća po Mileru (posebno njihova "braća!") bi rado da izbegnu, jer se kosi sa njihovim zaumnim poistovećivanjem Isusa i arhanđela Mihaela.

Ovi pomenuti, koji "poverovaše" ali samo u političkog "pomazanika", su upravo oni koje apostol i evanđelist Ivan - Jovan - Yohanan pominje kao one koji su bili sa nama, ali nisu bili od nas.

Takvih i danas ima, onih koji se kite nazivom Hrišćana, a Isus im nije Bog, niti slede NJegove zapovesti. No, ako su ovi prvi i bili Hebreji po krvi, ovi današnji to nisu, plod su uticaja kako Hebreja po krvi (ebionita) tako i opšteg, nepismenima tako čestog, obožavanja napisanog teksta. Ako se na to doda i solpsticizam, imamo recept za herezu, tačnije za negaciju prisustva u Euharistiji, što vodi ka izvrtanju pojma crkve.

Prvi srednjevekovni napadi na Euharistiju kao sakrament kreću upravo od onih koji pokušavaju da racionalizuju veru i samog Boga. Inače napad ide na dva fronta, jedni napadaju sam čin kao "magijski" i nemoguć, ne negirajući Isusovo Božanstvo, a drugi ne samo da tvrde isto nego i doslovno negiraju Isusovo Božanstvo. Omiljena tvrdnja obe ove grupacije, je da je nemoguće apsolut prizvati u hleb-kruh i vino, te da je tim činom sveštenik koji vrši pretvorbu (ne znaju da sveštenik ne vrši pretvorbu, nego zaziva Svetog Duha i time posvećuje hleb - kruh i vino) u stvari vrač, Ovaj napad je za cilj imao kako negiranje sakramenta, tako i negiranje autoriteta sveštenika i same vere, uz konačan cilj negiranje Isusovog Božanstva.

Svi produkti Lutherovog otpada, i produkti tih produkata, a ima ih 50.000 negiraju sakramente, odbacuju Euharistiju, ili je svode na čisto simboličan čin. Takođe, zajednička im je crta posednutost isključivo Starim Zavetom, tačnije Mojsijem, i ogromna, ako ne i isključiva želja za imitatio judeii, bilo da se tu radi o obrednom, bilo da se radi o totalnoj imitaciji.

To što za svoje imitatio judeii oni isključivo koriste prevode tekstova na jezik uskog konteksta (engleski), što iste kite solpsticizmom i nepoznavanjem kako istorije, tako i kolektivnog uma samog naroda kome bi hteli da "pripadaju" (samo po sebi kontradiktorno, jer ako je iko pobio Hebreja to su upravo oni koji bi da se poistovete sa njima - Scriptulatori) to ovima i onima koji ih u toj budalaštini i blasfemiji slede, nije ni bitno. Uostalom, oni i ne veruju u Boga, nego u Bibliju (u svim slučajevima okićenu zaumnim tumačenjima japi "evanđelista")

Točno. Protestanti su stariji od kršćana, oni su prije pedesetnice. Pogledajte:

Iv 6,55-56: Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu.

Iv 6.66: Otada mnogi učenici odstupiše, više nisu išli s njime.

Ti koji odstupiše, nisu ni čekali pravog Spasitelja, nego "Pomazanika" s mačem koji bi Israel politički oslobodio.

Ps. vidi kombinaciju broja poglavlja i retka Ivanovog evanđelja....Upravo nam poručuje ko su u stvari sledbenici i akoliti onoga čiji je broj 666, oni koji odstupiše, oni koji negiraju i odbacuju Euharistiju.

Uzgred, da nisu među njima i oni kojima Sveti Duh nije osoba? Oni kojima Sveti Duh nije pečat Boga živoga? Pitam se iako odgovor znam. :cool:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Iako ne volim da radim isto što i pojedinci, ipak ću postaviti ovo:

Iako se možda ne radi o "verskoj" komponenti, znajući ko je glavni share holder ove korporacije, vest će biti veoma interesantna.

Sledi vest u originalu:

Kellogg announces special pro-gay breakfast cereal to raise money for ‘LGBTQ advocacy work’

The iconic cereal brand Kellogg is embarking on its most high-profile foray yet into the world of identity politics with the announcement of specially packaged cereal meant to support the left-wing, pro-LGBT lobbying group GLAAD.

All Together cereal is a limited-edition variety pack of Corn Flakes, Froot Loops, Frosted Flakes, Frosted Mini Wheats, Raisin Bran, and Rice Krispies, with the mascots of each brand appearing together on the same box. It was created in recognition of GLAAD’s Spirit Day 2019, which the organization bills as a “means of speaking out against LGBTQ bullying and standing with LGBTQ youth.”
The packaging is a “symbol of acceptance no matter how you look, where you’re from or who you love,” Kellogg says, adding that it “is donating $50,000 to GLAAD to support their anti-bullying and LGBTQ advocacy work.”
“One of the nation’s largest makers of cereal wants you to have a breakfast time conversation with your kids about sex and gender,” conservative pundit Todd Starnes lamented. “There’s nothing quite like starting your day with a great big bowl of LGBTQIA+ indoctrination (If I left out a letter, it was not intentional).”
This is far from the first display of Kellogg’s pro-LGBT corporate leanings. The company touts various awards for “diversity” and “inclusion,” and the Gay, Lesbian & Straight Education Network (GLSEN) has previously recognized Kellogg as one of its “Partners in Respect.”
Religious and conservative consumers looking to steer clear of supporting “woke” brands may have their work cut out for them in the breakfast aisle; Kellogg’s top cereal competitor General Mills also boasts of its receiving the approval of LGBT activist groups such as the so-called Human Rights Campaign (HRC).
Consumers interested in learning more about the ideological biases behind the world’s top brands can visit 2nd Vote for comprehensive information about numerous companies’ contributions to numerous political and social causes.

sa sajta:
Kod:
https://www.lifesitenews.com/news/kellogg-announces-special-cereal-to-raise-money-for-glaads-lgbtq-advocacy-work

Za neupućene, ako takvih ima, korporaciju o kojoj je reč, osnovao je John Harvey Kellog, adventista. Sama korporacija je jedan od glavnih promotera "zdravstvenog zakona" Ellen Gould Harmon White, a SDA je jedan od main shareholdera ove korporacije, o čemu govori i ovaj članak:

The Secret Ingredient in Kellogg’s Corn Flakes Is Seventh-Day Adventism
America’s favorite processed breakfast was once the pinnacle of healthfulness—and spiritual purity
izvor:
Kod:
https://www.smithsonianmag.com/history/secret-ingredient-kelloggs-corn-flakes-seventh-day-adventism-180964247/

Dakle, veoma interesantan "razvoj" događaja. Ali ne i iznenađujući. Nipošto iznenađujući.

Ps. pitam se kako ovo ide zajedno sa:

"Ili ne znate da nepravednici neće naslediti Carstvo Božije? Ne varajte se: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni rukobludnici, ni muželožnici, ni lakomci, ni lopovi, ni pijanice, ni opadači, ni otimači, neće naslediti Carstvo Božije. (1 Кор. 6:9,10)

ili sa:

"13
Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih. " Treća Mojsijeva 20,13

Ali, znajući da ovo nije ispoštovano, uprkos u grudi busanju o čuvanju zakona:

"
27 A čovek ili žena, u kojima bi bio duh vračarski ili gatarski, da se pogube, kamenjem da se zaspu, krv njihova na njih. " Treća Mojsijeva 20, 27

Onda nam ova vest ne treba biti čudna.

Poslednja izmena:
Natrag