Stvorio je moralno i fizicki savrsenog coveka, s time sto covek nije bio zakljucan u to savrsenstvo, vec je mogao da se razvija kroz citavu vecnst, i njegov odnos sa Bogom je mogao da se produbljuje.
Nazalost, covek je pao na ispitu vernosti.
Zmija je bila medijum preko koga je govorio sam Lucifer koji je bio zbacen na ovu zemlju.
Adam i Jeva su znali da postoji zlo, i Bog ih je obavestio o tome kakve su posledice ako kojim slucajem krenu njegovim putem.
Greh sam po sebi donosi smrt - vecnu smrt bez mogucnosti da covek vise ikada zivi, on je destruktivna razarajuca sila "JER JE PLATA ZA GREH SMRT" kaze jedan biblijki tekst.
Kada u Adam i Eva sagresili u njih je automatski kao bolest usla klica smrti, kao i u svu tvorevinu, i oni su trebali tog trenutka da umru.
Ipak, Bog ih je ostavio u zivotu obecavsi da ce on poslati svog rodjenog sina da preuzme njihovu osudu kojom su osudjeni na vecnu smrt na sebe, i da umre umesto njih kako bi oni mogli ziveti.
Zato je Bog u starom zavetu uspostavio sistem prinosenja krvnih zrtava u vidu jaganjaca, kako bi to jagnje koje je bilo simbol Isusa Hrista preuzimalo na sebe grehe onoga koji gresi.
Dolaskom Isusa ovaj zrtveni sistem je ukinut jer je Isus polozio svoj zivot i preuzeo na sebe grehe celog covecanstva, omogucivsi svakom coveku koji prihvati njegoovu zrtvu kao zamenu za svoju smrt na kraju ipak dobije zivot vecni u Bozanskom raju.
Bog nije napravio rupu u svom zakonu, vec je upravo umro zato sto je zakon osudjivao gresnika i sto nije mogao da se menja.
Prva recenica ti nema smisla, "stvorio je fizicki i moralno savresenog coveka ali jos nije bio zakljucan u to savrsenstvo"?! Ali ajde nema veze. Ako je savrsen, zasto mu je onda potrebna cela vecnost da ukapira neke stvari. Da je prvo stvorio Homera Simsona pa i da razumem.
Dalje, sta ce pricajuca zmija Lucifer u raju, rekao si da je bilo savrseno mesto a zmija ide okolo i pravi diverzije i huska. Kako moze da bude savrseno mesto ako djavo slobodno seta (u ovom slucaju puzi, ustvari pre toga su zmije imale udove, zmije su bile gusteri) i navodi na greh? Jel djavo stalno u raju, znam za slucaj kada su se on i bog kladili u desetoro dece, jel samo svratio na pice ili on i bog zive zajedno?
Jel su Adam i Eva znali za Lucifera? Zamisli da imas decu i da ih ostavis u dvoristu a znas da je u dvoristu zmija otrovnica? I zasto nije bio taj dan tu, sa njima, da ih zastiti od zmije Lucifera?
Sta ce bogu zrtvovanje malih zivotinja? Zasto bi jagnje preuzelo bilo ciji greh? To nema nikakvog smisla. Napravis neku glupost ili povredis ili ubijes nekog i sve sto treba je da ubijes jagnje. Posle toga je sve u redu?
I kakva je to logika da ako ubije sina/sebe/sveti duh, onda ne mora da ubije jagnjice? Sto nije prestao pre toga da trazi da se ubijaju jagnjici? I sto bi ubio samog sebe? Na jedan vikend. Meni izgleda da se Isus zrtvovao da bi mi prestali da ubijamo jaganjce. To ima mnogo vise smisla nego ono sto hriscanstvo tvrdi, jer kad pogledas, ljudi i dalje grese ali smo barem prestali da zrtvujemo male zivotinje. Osim za slave, Bozic i Uskrs.
I jos jedna stvar, ako su Adam i Eva bili osudjeni na vecnu smrt a Isus je trebao da preuzmu njihovu kaznu, kako to da je bio mrtav samo tri dana a ne celu vecnost? Nema smisla i nije fer. Dvostruki standardi.
P.S. Gde pise u bibliji da je pricajuca zmija Lucifer? Ne mogu da se setim a mrzi me da trazim.