Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
A ne veruješ u moje izvore o velikom otpadu.
Ccc.
Bira u skladu sa prethodnim uvjerenjima znači da ga isina ne zanima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ccc.
Bira u skladu sa prethodnim uvjerenjima znači da ga isina ne zanima.
Ccc.
Ne verujem protivničkim sajtovima koji iznose neistine.
Što se tiče velikog otpada, i te kako Mire postoji otpad polovinom 2 veka i opšte progonstvo Jevreja, koje je zahvatilo i Hrišćansku crkvu, jer su Hrišćani svetkovali Subotu, a Rim je uveo Jevrejima opšte zabrane, pa time i Hrišćanima.
Ovo se sve dešavalo zbog ustanka Simona Bar Kohbe.
U to vreme - crkva u Rimu se distancirala od Jevreja, odrekla se Subote i pojedinih tačaka vere da bi izbegla progonstvo sa Jevrejima.
Ovo su istorijske činjenice koje ti negira, a postoje u istoriji.
Evo pojedinih izvora.
Bar Kohbin ustanak
Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Bar Kohbin ustanak
Segment Jevrejsko-rimskih ratova
Judeja u 1. vijeku
Datum 132–136 (tradicionalno Tiša beav 135);
Lokacija Judeja
Casus belli izgradnja poganskog svetišta na mjestu nekadašnjeg Jeruzalemskog hrama, zabrana obrezivanja od strane cara Hadrijana
Rezultat Odlučujuća rimska pobjeda. Odvođenje većine Jevreja Judeje u ropstvo, masakr mnogih Jevreja, gušenje političke i vejerske autonomije Jevreja, izgon Jevreja iz Jeruzalema i preimenovanje provincije u Siriju Palestinu.
Zaraćene strane
Rimsko Carstvo Jevreji Judeje
Komandanti i vođe
Hadrijan
Tineius Rufus
Sextus Julius Severus
Publicius Marcellus
T. Haterius Nepos
Q. Lollius Urbicus Simon Bar Kokhba
Akiva ben Joseph
Snage
Legio X Fretensis
Legio VI Ferrata
Legio III Gallica
Legio III Cyrenaica
Legio XXII Deiotariana
Legio X Gemina
ukupno angažirani kontinegnti 12 različitih legija;
60.000-120.000 300.000 jevrejskih vojnika+100.000 milicije
Žrtve i gubici
ogromni, Legio XXII Deiotariana uništena (po Kasiju Dionu). 580.000 Jevreja ubijeno (ogromni gubici među civilima), 50 utvrđenih gradova i 985 sela razoreno (po Kasiju Dionu).
Bar Kohbin ustanak (132–136;[1] hebrejski: מרד בר כוכבא ili mered bar kokhba) je naziv za treći veliki ustanak Jevreja u protiv rimske vlasti u tadašnjoj provinciji provinciji Judeja i posljednji od jevrejsko-rimski ratova. Ime je dobio po svom pokretaču i komandantu ustaničkih snaga, Simonu bar Kohbi koji je sebe nazivao Mesijom, odnosno herojskom ličnošću koja će obnoviti Izrael.
Naziv
Ustanak je također poznat pod nazivima Drugi jevrejsko-rimski rat i Drugi jevrejski ustanak, odnosno Treći jevrejsko-rimski rat i Treći jevrejski ustanak (ako se među jevrejsko-rimske ratove kao drugi računa Kitosov rat 115 - 117).
Tok ustanka
Ustanici su nakratko imali uspjeha, te uspostavili nezavisnu jevrejsku državu Izrael na dijelovima Judeje. logor. Po predanju, Bar Kohba je kažnjavao hrišćane jer ga nisu priznavali za mesiju.[2] Nakon samo dvije godine je ogromna rimska vojska uspjela ugušiti ustanak i ponovno uspostaviti rimsku vlast.[3] Oko 135. godine, kada su Rimljani zauzeli grad Befer, Bar Kohba je ubijen a njegova glava je preneta u rimski logor.[2] Nakon toga su Rimljani zabranili Jevrejima da se vraćaju u Jeruzalem, osim za svetkovina Tiša beava.
„"Tako zapusteše jevrejski gradovi. Niko od starih žitelja ne ostade, a na njihovo mesto dođoše strani narodi. Tu je zatim podignut rimski grad sa drugim imenom; njega su zvali Elija u čast imperatora Elija Adrijana."[2]“
(Eusebije)
Razaranja su bila stravična. Po rečima Diona Kasija (69, 14) onda je stradalo do 580 hiljada Jevreja, koji su uhvaćeni sa oružjem u ruci, osim onih koje je pomorila glad i bolest. Srušeno je 50 gradova i 985 jevrejskih sela.
Posljedice
Rat i njegove posljedice, uključujući odbijanje jevrejskih kršćana da prihvate Bar Kohbu kao Mesiju, je imao značajnu ulogu u izdavajanju kršćanstva kao religije bitno različite od judaizma. Nakon rata, episkopi Jerusalima više nisu poticali "od onih iz obrezanja", tj. od judeohrišćana.Starešine Crkve koje su posle razaranja Jerusalima nosili zvanje episkopa tog grada ali tamo nisu živeli nego u Peli.
IZVOR: Wikipedia.
Sam si sebi dokazao da imas protestante koji su vodje nacista! A protestanti ratovali na strani hitlera i ubijali!
Sam si sebi dokazao da imas protestante koji su vodje nacista! A protestanti ratovali na strani hitlera i ubijali!
To je vas rod!
Zali Boze tvoje nauke, i zatvaranju ociju pred cinjenicama!
Za ono gore nemas izgovora!
Martin Luter Melanhton, Cvingli i Kalvin su pozivali na fizicko kaznjavanje i ubijanje katolika i ostalih neistomisljenika koji nisu podrzavali njihovo ucenje. Koristili su drzavni aparat u sprovodjenju svojih zlih namera i sklapali pakt sa kraljevima koji su zbog sebicnih interesa , lopovluka i bludnicenja stajali na njihovu stranu! Melanhton je cak predsedavao inkviziciji!!! U startu je reformacija zaceta u krvi, mrznji i ubijanju katolika!
Ignorises cinjenice namerno, i pretvaras se kao da to ne vidis! Sebe predstavljate svecima a ruke vam ogrezle u krvi!
Sramota jedna!
Eto Mire, o tome ja govorim, da ti negiras jasne istorijske podatke, pa zasto bih ja prihvatio izjave sa sajtova protivnika protestantizma.
Odg. imam i biće.
I taj odg. će upotpunosti da obori tvoje tvrdnje.
Sve sam to već vidio davno
Kada ja nešto dam onda je to izmišljeno, baš sramota od tebe.
Mani me velikog otpada koji nije zabelezen u istoriji i pozabavi se izjavama svojih reformatora cije su izjave zabelezene u istoriji!Eto Mire, o tome ja govorim, da ti negiras jasne istorijske podatke, pa zasto bih ja prihvatio izjave sa sajtova protivnika protestantizma.
Sto se tice Barkohbinog ustanka, pa on je upravo bio razlog velikog otpada moj Mire.
Ponavljam;
Što se tiče velikog otpada, i te kako Mire postoji otpad polovinom 2 veka i opšte progonstvo Jevreja, koje je zahvatilo i Hrišćansku crkvu, jer su Hrišćani svetkovali Subotu, a Rim je uveo Jevrejima opšte zabrane, pa time i Hrišćanima.
Ovo se sve dešavalo zbog ustanka Simona Bar Kohbe.
U to vreme - crkva u Rimu se distancirala od Jevreja, odrekla se Subote i pojedinih tačaka vere da bi izbegla progonstvo sa Jevrejima.
Ovo su istorijske činjenice koje ti negira, a postoje u istoriji.
http://serbianforum.org/threads/religija-crkve-ratovi-i-politika.646097/page-45#post-2225163