Religija (Crkve), ratovi i politika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bira u skladu sa prethodnim uvjerenjima znači da ga isina ne zanima.

A ne veruješ u moje izvore o velikom otpadu.

Ccc.

Naravno da ne verujemu to, kad to ne pise u istoriji, i ja sam oborio to argumentima. U istorijskim analima nema otpada do 16. veka, osim pojedinacnih ispada, gde se s vremena na vreme podizao po koji jeretik, organizovanog otpada nema i vi mozete samo da mastate!

Cime ste vi pobili izjave vasih reformatora koji su trubili da treba ubijati katolike???

NICIM!

ZNACI TO JE ISTINA!
ONI SU POZIVALI NA ORUZJE I UBISTVA!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne verujem protivničkim sajtovima koji iznose neistine.

Što se tiče velikog otpada, i te kako Mire postoji otpad polovinom 2 veka i opšte progonstvo Jevreja, koje je zahvatilo i Hrišćansku crkvu, jer su Hrišćani svetkovali Subotu, a Rim je uveo Jevrejima opšte zabrane, pa time i Hrišćanima.
Ovo se sve dešavalo zbog ustanka Simona Bar Kohbe.

U to vreme - crkva u Rimu se distancirala od Jevreja, odrekla se Subote i pojedinih tačaka vere da bi izbegla progonstvo sa Jevrejima.

Ovo su istorijske činjenice koje ti negira, a postoje u istoriji.

Evo pojedinih izvora.

Bar Kohbin ustanak

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Bar Kohbin ustanak

Segment Jevrejsko-rimskih ratova

Judeja u 1. vijeku

Datum 132–136 (tradicionalno Tiša beav 135);
Lokacija Judeja

Casus belli izgradnja poganskog svetišta na mjestu nekadašnjeg Jeruzalemskog hrama, zabrana obrezivanja od strane cara Hadrijana
Rezultat Odlučujuća rimska pobjeda. Odvođenje većine Jevreja Judeje u ropstvo, masakr mnogih Jevreja, gušenje političke i vejerske autonomije Jevreja, izgon Jevreja iz Jeruzalema i preimenovanje provincije u Siriju Palestinu.
Zaraćene strane
Rimsko Carstvo Jevreji Judeje
Komandanti i vođe
Hadrijan
Tineius Rufus
Sextus Julius Severus
Publicius Marcellus
T. Haterius Nepos
Q. Lollius Urbicus Simon Bar Kokhba
Akiva ben Joseph
Snage
Legio X Fretensis
Legio VI Ferrata
Legio III Gallica
Legio III Cyrenaica
Legio XXII Deiotariana
Legio X Gemina
ukupno angažirani kontinegnti 12 različitih legija;
60.000-120.000 300.000 jevrejskih vojnika+100.000 milicije

Žrtve i gubici

ogromni, Legio XXII Deiotariana uništena (po Kasiju Dionu). 580.000 Jevreja ubijeno (ogromni gubici među civilima), 50 utvrđenih gradova i 985 sela razoreno (po Kasiju Dionu).

Bar Kohbin ustanak (132–136;[1] hebrejski: מרד בר כוכבא ili mered bar kokhba) je naziv za treći veliki ustanak Jevreja u protiv rimske vlasti u tadašnjoj provinciji provinciji Judeja i posljednji od jevrejsko-rimski ratova. Ime je dobio po svom pokretaču i komandantu ustaničkih snaga, Simonu bar Kohbi koji je sebe nazivao Mesijom, odnosno herojskom ličnošću koja će obnoviti Izrael.

Naziv
Ustanak je također poznat pod nazivima Drugi jevrejsko-rimski rat i Drugi jevrejski ustanak, odnosno Treći jevrejsko-rimski rat i Treći jevrejski ustanak (ako se među jevrejsko-rimske ratove kao drugi računa Kitosov rat 115 - 117).

Tok ustanka
Ustanici su nakratko imali uspjeha, te uspostavili nezavisnu jevrejsku državu Izrael na dijelovima Judeje. logor. Po predanju, Bar Kohba je kažnjavao hrišćane jer ga nisu priznavali za mesiju.[2] Nakon samo dvije godine je ogromna rimska vojska uspjela ugušiti ustanak i ponovno uspostaviti rimsku vlast.[3] Oko 135. godine, kada su Rimljani zauzeli grad Befer, Bar Kohba je ubijen a njegova glava je preneta u rimski logor.[2] Nakon toga su Rimljani zabranili Jevrejima da se vraćaju u Jeruzalem, osim za svetkovina Tiša beava.

„"Tako zapusteše jevrejski gradovi. Niko od starih žitelja ne ostade, a na njihovo mesto dođoše strani narodi. Tu je zatim podignut rimski grad sa drugim imenom; njega su zvali Elija u čast imperatora Elija Adrijana."[2]

(Eusebije)

Razaranja su bila stravična. Po rečima Diona Kasija (69, 14) onda je stradalo do 580 hiljada Jevreja, koji su uhvaćeni sa oružjem u ruci, osim onih koje je pomorila glad i bolest. Srušeno je 50 gradova i 985 jevrejskih sela.

Posljedice
Rat i njegove posljedice, uključujući odbijanje jevrejskih kršćana da prihvate Bar Kohbu kao Mesiju, je imao značajnu ulogu u izdavajanju kršćanstva kao religije bitno različite od judaizma. Nakon rata, episkopi Jerusalima više nisu poticali "od onih iz obrezanja", tj. od judeohrišćana.Starešine Crkve koje su posle razaranja Jerusalima nosili zvanje episkopa tog grada ali tamo nisu živeli nego u Peli.

IZVOR: Wikipedia.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne verujem protivničkim sajtovima koji iznose neistine.

Što se tiče velikog otpada, i te kako Mire postoji otpad polovinom 2 veka i opšte progonstvo Jevreja, koje je zahvatilo i Hrišćansku crkvu, jer su Hrišćani svetkovali Subotu, a Rim je uveo Jevrejima opšte zabrane, pa time i Hrišćanima.

U to vreme - crkva u Rimu se distancirala od Jevreja, odrekla se Subote i pojedinih tačaka vere da bi izbegla progonstvo sa Jevrejima.

Evo pojedinih izvora.

Bar Kohbin ustanak

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Bar Kohbin ustanak

Segment Jevrejsko-rimskih ratova

Judeja u 1. vijeku

Datum 132–136 (tradicionalno Tiša beav 135);
Lokacija Judeja

Casus belli izgradnja poganskog svetišta na mjestu nekadašnjeg Jeruzalemskog hrama, zabrana obrezivanja od strane cara Hadrijana
Rezultat Odlučujuća rimska pobjeda. Odvođenje većine Jevreja Judeje u ropstvo, masakr mnogih Jevreja, gušenje političke i vejerske autonomije Jevreja, izgon Jevreja iz Jeruzalema i preimenovanje provincije u Siriju Palestinu.
Zaraćene strane
Rimsko Carstvo Jevreji Judeje
Komandanti i vođe
Hadrijan
Tineius Rufus
Sextus Julius Severus
Publicius Marcellus
T. Haterius Nepos
Q. Lollius Urbicus Simon Bar Kokhba
Akiva ben Joseph
Snage
Legio X Fretensis
Legio VI Ferrata
Legio III Gallica
Legio III Cyrenaica
Legio XXII Deiotariana
Legio X Gemina
ukupno angažirani kontinegnti 12 različitih legija;
60.000-120.000 300.000 jevrejskih vojnika+100.000 milicije

Žrtve i gubici

ogromni, Legio XXII Deiotariana uništena (po Kasiju Dionu). 580.000 Jevreja ubijeno (ogromni gubici među civilima), 50 utvrđenih gradova i 985 sela razoreno (po Kasiju Dionu).

Bar Kohbin ustanak (132–136;[1] hebrejski: מרד בר כוכבא ili mered bar kokhba) je naziv za treći veliki ustanak Jevreja u protiv rimske vlasti u tadašnjoj provinciji provinciji Judeja i posljednji od jevrejsko-rimski ratova. Ime je dobio po svom pokretaču i komandantu ustaničkih snaga, Simonu bar Kohbi koji je sebe nazivao Mesijom, odnosno herojskom ličnošću koja će obnoviti Izrael.

Naziv
Ustanak je također poznat pod nazivima Drugi jevrejsko-rimski rat i Drugi jevrejski ustanak, odnosno Treći jevrejsko-rimski rat i Treći jevrejski ustanak (ako se među jevrejsko-rimske ratove kao drugi računa Kitosov rat 115 - 117).

Tok ustanka
Ustanici su nakratko imali uspjeha, te uspostavili nezavisnu jevrejsku državu Izrael na dijelovima Judeje. logor. Po predanju, Bar Kohba je kažnjavao hrišćane jer ga nisu priznavali za mesiju.[2] Nakon samo dvije godine je ogromna rimska vojska uspjela ugušiti ustanak i ponovno uspostaviti rimsku vlast.[3] Oko 135. godine, kada su Rimljani zauzeli grad Befer, Bar Kohba je ubijen a njegova glava je preneta u rimski logor.[2] Nakon toga su Rimljani zabranili Jevrejima da se vraćaju u Jeruzalem, osim za svetkovina Tiša beava.

„"Tako zapusteše jevrejski gradovi. Niko od starih žitelja ne ostade, a na njihovo mesto dođoše strani narodi. Tu je zatim podignut rimski grad sa drugim imenom; njega su zvali Elija u čast imperatora Elija Adrijana."[2]

(Eusebije)

Razaranja su bila stravična. Po rečima Diona Kasija (69, 14) onda je stradalo do 580 hiljada Jevreja, koji su uhvaćeni sa oružjem u ruci, osim onih koje je pomorila glad i bolest. Srušeno je 50 gradova i 985 jevrejskih sela.

Posljedice
Rat i njegove posljedice, uključujući odbijanje jevrejskih kršćana da prihvate Bar Kohbu kao Mesiju, je imao značajnu ulogu u izdavajanju kršćanstva kao religije bitno različite od judaizma. Nakon rata, episkopi Jerusalima više nisu poticali "od onih iz obrezanja", tj. od judeohrišćana.Starešine Crkve koje su posle razaranja Jerusalima nosili zvanje episkopa tog grada ali tamo nisu živeli nego u Peli.

IZVOR: Wikipedia.

Kakve veze ima Bar Kohbin ustanak sa bilo kakvim otpadom covece prestani da izmisljas i stvaras fikcije! Nigde veze s vezom!

Sem toga to nije tema ovde, i nemoj da skreces pricu!

Ja sam ti dao istorijske izjave reformatora gde oni pozivaju na ubijanje katolika!

Za Martina Lutera je opste poznato da je pozivao na ubijanje, za Cvinglija nisam znao ali sam i to nasao i postavio a za Kalvina je takodje poznato da je sprovodio represiju i gusio slobodu savesti! Za Melanhtona je takodje poznato cak je i predsedavao inkvizicijom!

Svi odreda su koristili drzavne aparate i pomagali su im kraljevi u sprovodjenju progona i represivnih mera!

Sve ove gore pomenute vasa prorocica velica kao Bozje ljude, a oni su pozivali na ubijanje katolika i vrsili zlocine gusenja slobode savesti!

Engleska istorija je sva u krvi katolika, pobili su na hiljade njih..

Izvoli obori ove njihove izjave koje su u istoriji opstepoznate svima, i svi ih potvrdjuju!!!

Prestani da izmisljas kako sam ja upotrebio neke izvore protivnickih sajtova, svi znaju sta je Martin Luter izjavljivao kao i ostali reformatori.
Znas i sam da je to tacno, cak si potvrdio za Lutera da jeste!

Dosta mi je vaseg dvolicenja i pretvaranja ovde!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo koje su religije bili vođe nacista, svakako čast iskrenim i poštenim katolicima koji su bili protiv ovoga.

02-14-200702_09_00PM.jpg

Zatim dalje skoro sve naci vođe su bili katolici osim Geringa, a Himler je ustroji SS po modelu jezitskog reda.

Spanish+dictator+Francisco+Franco.jpg

"Adolf Hitler, son of the Catholic Church, died while defending Christianity. It is therefore understandable that words cannot be found to lament over his death, when so many were found to exalt his life. Over his mortal remains stands his victorious moral figure. With the palm of the martyr, God gives Hitler the laurels of Victory". -Spanish dictator (Francisco Franco, Knight of the Order of Christ) published on the 3rd of May 1945, the day of Hitler's death. ("Reforme", 21st of July 1945.)

hitler19.jpg

Munich, 1933. Hermann Esser , Adolf Hitler, politicians, NSDAP, welcomed the Apostolic Nuncio in Bayern, Alberto Vasallo di Torregrossa. To the right: Bavarian Economy Minister and chief of the Minister's Office, and the former Tsar Ferdinand of Bulgaria .
bonhoeffer_hitler-1.jpg

Hitler Greets Reich Bishop Ludwig Müller and Abbott Albanus Schachleitner as Honorary Guests at the "Reich Party Rally for Unity and Strength" (September 4-10, 1934)
bigger-papal-nuncio-orsenigo-2.jpg

Adolf meeting with Cesare Orsenigo, the Papal Nuncio (the Personal Representative of the Pope). to Nazi Germany. One of many such meetings.

schellenberg0rw.jpg

Another highly placed hitlerian, Walter Schellenberg, former chief of the German counter-espionage, completed this confidence from the Fuhrer, after the war:

"The S.S. organisation had been constituted, by Himmler, according to the principles of the Jesuits' Order.
Their regulations and the Spiritual Exercises prescribed by Ignatius of Loyola were the model Himmler tried to copy exactly... The "Reichsfuhrer SS"—Himmler's title as supreme chief of the SS—was to be the equivalent of the Jesuits' "General" and the whole structure of the direction was a close imitation of the Catholic Church's hierarchical order. A mediaeval castle, near Paderborn in Westphalia, and called "Webelsbourg", was restored; it became what could be called a SS monastery".

"I can see Himmler as our Ignatius of Loyola" ~Adolf Hitler: "Libres propos" (Flammarion, Paris 1952, p.164).

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sam si sebi dokazao da imas protestante koji su vodje nacista! A protestanti ratovali na strani hitlera i ubijali!

To je vas rod!

Zali Boze tvoje nauke, i zatvaranju ociju pred cinjenicama!

Za ono gore nemas izgovora! Martin Luter Melanhton, Cvingli i Kalvin su pozivali na fizicko kaznjavanje i ubijanje katolika i ostalih neistomisljenika koji nisu podrzavali njihovo ucenje. Koristili su drzavni aparat u sprovodjenju svojih zlih namera i sklapali pakt sa kraljevima koji su zbog sebicnih interesa , lopovluka i bludnicenja stajali na njihovu stranu! Melanhton je cak predsedavao inkviziciji!!! U startu je reformacija zaceta u krvi, mrznji i ubijanju katolika!

Ignorises cinjenice namerno, i pretvaras se kao da to ne vidis! Sebe predstavljate svecima a ruke vam ogrezle u krvi!

Sramota jedna!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sam si sebi dokazao da imas protestante koji su vodje nacista! A protestanti ratovali na strani hitlera i ubijali!

Mali broj.

Ne može period u istoriji koji nije velik da dokaže rod, vi ste korumpirani i takvi non-stop.

Zali Boze tvoje nauke, i zatvaranju ociju pred cinjenicama!

Vidimo to po mapama rodova u svemu smo bolji od vas još uvijek.

Za ono gore nemas izgovora!

Odg. imam i biće.

Martin Luter Melanhton, Cvingli i Kalvin su pozivali na fizicko kaznjavanje i ubijanje katolika i ostalih neistomisljenika koji nisu podrzavali njihovo ucenje. Koristili su drzavni aparat u sprovodjenju svojih zlih namera i sklapali pakt sa kraljevima koji su zbog sebicnih interesa , lopovluka i bludnicenja stajali na njihovu stranu! Melanhton je cak predsedavao inkviziciji!!! U startu je reformacija zaceta u krvi, mrznji i ubijanju katolika!

I taj odg. će upotpunosti da obori tvoje tvrdnje.

Ignorises cinjenice namerno, i pretvaras se kao da to ne vidis! Sebe predstavljate svecima a ruke vam ogrezle u krvi!

Sramota jedna!

Sve sam to već vidio davno, ti ignorišeš činjenice.

Kada ja nešto dam onda je to izmišljeno, baš sramota od tebe.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto Mire, o tome ja govorim, da ti negiras jasne istorijske podatke, pa zasto bih ja prihvatio izjave sa sajtova protivnika protestantizma.

Sto se tice Barkohbinog ustanka, pa on je upravo bio razlog velikog otpada moj Mire.

Ponavljam;

http://serbianforum.org/threads/religija-crkve-ratovi-i-politika.646097/page-45#post-2225163

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Eto Mire, o tome ja govorim, da ti negiras jasne istorijske podatke, pa zasto bih ja prihvatio izjave sa sajtova protivnika protestantizma.

Pa šta reći kada ima pogrešnu predstavu o Bogu, kaže Bog mrzi vjersku slobodu.

Vidiš kakva mu je predstava o Bogu. Zato su pravosl. države na izdisaju,

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Odg. imam i biće.
I taj odg. će upotpunosti da obori tvoje tvrdnje.

Kad ga das videcemo!

Naravno. Treba ti vremena da izokrenes i smislis neku manipulaciju, sto samo po sebi dokazuje da te istina ne zanima!

Ti hoces navrat nanos da opravdas svoju crkvu!
Sve sam to već vidio davno

Da si ti to video imao bi odgovor sada, znaci da nemas i da spremas manipulaciju!
Kada ja nešto dam onda je to izmišljeno, baš sramota od tebe.

Analize koje dajes su svetska statistika koja veze sa religijom nema, pa samim tim ih ne mozes ni koristiti u te svrhe, ili su namestaljke protestanata koji sami sebe hvale. Ti ne znas kako se te analize prave a ja znam, kad bi bio upoznat ne bi im ni verovao, ja sam radio na tv, a ti pojma o tome nemas... Ali hoces da im verujes na silu, jer opravdavaju vase crkve a nas blate. Cista namestaljka!

Sto se tice Barkohbinog ustanka, pa on je upravo bio razlog velikog otpada moj Mire.

Ponavljam;

http://serbianforum.org/threads/religija-crkve-ratovi-i-politika.646097/page-45#post-2225163
Mani me velikog otpada koji nije zabelezen u istoriji i pozabavi se izjavama svojih reformatora cije su izjave zabelezene u istoriji!

Ako ti ovi izvori ne odgovaraju naci cu ti druge koji isto navode sta su doticni izjavljivali jer je to u istoriji opstepoznata stvar! Oni su grmeli protiv katolika i pozivali na ubijanje i gusenje slobode savesti!

Postedi me vaseg namernog skretanja teme!

Neposteno je govoriti kako ti ne priznajes ono sto su izjavljivali vasi reformatori, kad o tome pisu ne samo "protivnici protestantizma" vec i sami protestanti! U izvorima koje sam ja dao su i protestantski istoricari koji tvrde isto!!!

Ako ti je to ipak malo, citiracu samo protestantske izvore! Prestani se praviti blesav i bavi se zapocetom temom!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag