Religija (Crkve), ratovi i politika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
A ja sam pratio sudjenje Milosevicu i Seselju i mogu reci da sam se cepao od smeha. Takav sud ne zasluzuje da postoji!

govno od suda
Izasrani.jpg

Kad uđete , a ući ćete , biće vam ko i Hrvatima
zzl0uxqq3g63bniv02my.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Haški sud radi pod upravom onih koji stvaraju novi svetski poredak, i ništa u tom sudu nije kako treba.
Slobodan Milošević je bio prva žrtva ovog novog poretka, pa potom svi drugi osuđeni Srbi.
Ovo je slika suda koji će zadesiti prave Hrišćane u poslednje vreme, kada im se budu oduzela sva ljudska prava.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako ti mozes znati da taj postupak nije namesten kao i svi ostali, i da su dokazi validni?

Kako onda nije i Šešelj osuđen?

Jesi li pratio sudjenje? Sto posto nisi!

Nikakav arg. čitaš i Bibliju pa ništa. Ko i fariseji.

A ja sam pratio sudjenje Milosevicu i Seselju i mogu reci da sam se cepao od smeha. Takav sud ne zasluzuje da postoji!

Cak i da su oni krivi (ja verujem da jesu, ako nista drugo, makar za zlocin iz nehata) , taj sud nije nista dokazao!

Pa vidiš da je kriv što nije barem za to što nije procesuirao one koji su pravili zločine.

Trebale bi srbija i hrvatska same da osude zlocine u svojim drzavama, a ne da veliki brat sudi.

Pa baš zato što nisu onda su to uzeli drugi.

I ko posle svega moze Irineju zabraniti da sumnja u pravovaljanost presude?

Niko!

A ko je htio da mu zabrani?

Oni su nas zavadili i uzrokovali rat. Isto to rade sada u ukrajini!

Takvi narodi bolje nisu ni zaslužili. A da drugi nam je kriv, Adamu Eva, Evi zmija.

A tvoji protestanti im zakuvali corbu, i sad izigravaju mirotvorce.

Bolje nisu ni zaslužili, to je politika, a ne narod, kod nas je politika=narod.

Kod njih nije, ,mnogi i ne izlaze na izbore tamo. I ne samo to oni su opterećni politikom kao mi.

Cilj je konfrontacija sa rusijom i kidanje veze sa njom. Rade sve da se narodi zamrze. Isti scenario kao i u bivsoj jugoslaviji.

Vidim da su se sa tim opravdali Adam i Eva da im je drugi kriv.

To su tvoji evandjelisti sa puskama i bombama...

Onda su i tvoji pošto u svim tim državama postoje i PC.

I mnogi izlaze na izbore recimo svi Srbi su glasali za Trampa.

A Rusija raj od morala. :)

Znam ja da vi tako verujete i koje su vase pobude.

A pobude su im pogrešne, opet većina JS iskazuje mržnju prema drugima, a ubice nisu samo oni koji ubiju nekoga nego i onaj ko mrzi.

Ali generalno, nenasilje nije dokaz Bozje podrske, to sam hteo reci.

I jedino ti je to tačno ovdje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, jesi podržavao one koji su propagirali progon Adventista.

Ja Mire nemam progoniteljski Duh, ali imam stav "DA JE JEDNA ISTINA, I DA JE SVE OSTALO PROIZVOD SOTONE KOJI IZJEDA TDRAVU STRUKTURU ISTINE"

Kada pogledamo samo odnos SPC prema navodnim sektama, tu se jasno može videti ko ima progoniteljski duh.

Samo državnim vlastima svi ovi ljudi po različitim crkvama u srbiji, mogu da zahvale na svojoj bezbednosti, inače - kada bi se sveštenstvu i onima koji slede SPC dale odrešene ruke, tu bi nastao novi mračni srednji vek... kaži Mire iskreno.

Ti citiraš samo izjave pojedinaca, a Luterov stav je za one koji poznaju njegoe stavove - da čovek nema apsolutnu slobodu datu od Boga da bira, već da može izabrati samo jedno, i sa tim stavom je imao različite diskusije sa protivnicima.

Ja imam jednu njegovu knjigu u kojoj su sadržani ovi njegovi stavobvi, pod naslovom "SAVEST I SLOBODA"

Dakle, sve je tu jasno, ko je goga progonio, i ko bi to i danas činio.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Može li MIre da naše advent. propovjednika da drži ovakav govor i da je i dalje propovjednik.

Problem PC je sistemski, a kod nas pojedinačni, HAC nikoga ne navodi na ovakve stvari, sve je stvar pojedinaca.

Dok kod njih iz vrha i duhovnika dolazi poticanje na zlo. Naravno to se ne odnosi na svakoga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kako onda nije i Šešelj osuđen?

Nisu ga ni pozvali na izricanje presude, zatvaraju sud. To je samo da naprave privid kako su pravedni. Taj sud je lakrdija, "rekla - kazala" sud!

Pa vidiš da je kriv što nije barem za to što nije procesuirao one koji su pravili zločine.

Za to jeste, ali nije za ono za sta ga optuzuju. A pitanje je koliko je on znao sta se zaista na ratistu desava!

A ko je htio da mu zabrani?

Ti mu branis, kazes da on nema prava na svoje misljenje!
Takvi narodi bolje nisu ni zaslužili. A da drugi nam je kriv, Adamu Eva, Evi zmija.

Pa ko je kriv vama protestantima sto ste ubijali katolike? A da.. drugi vam je kriv!
Bolje nisu ni zaslužili, to je politika, a ne narod, kod nas je politika=narod.

Nasi ljudi ne izlaze na izbore uopste, od 7 miliona izadje 2 miliona! Ne pravi se tu blesav!
Kod njih nije, ,mnogi i ne izlaze na izbore tamo. I ne samo to oni su opterećni politikom kao mi.

Ne izlaze ni kod nas, pravis se lud , i opet si neposten! Narodu je dosta politike!

Vidim da su se sa tim opravdali Adam i Eva da im je drugi kriv.

Pa ko je vama kriv sto ste ubijali katolike i sto ste ratovali na strani hitlera i sto ste pobili indijance? A da... vatikan vam je kriv!
Onda su i tvoji pošto u svim tim državama postoje i PC.

U srbiji postoji adventisticka crkva, pa kad optuzujes nas optuzio si sam sebe!

Pogubio si se totalno!
I mnogi izlaze na izbore recimo svi Srbi su glasali za Trampa.

Ma jel! A on pobedio zato sto su srbi manjina glasali za njega?

A Rusija raj od morala. :)

Rusija je druga sila, ko je tebi kriv sto ih ti mrzis a volis siptare i hvalis ih kad ubijaju tvoj narod i vices "i treba da ubiju"!

Rusija nije nesto posebno, ja nisam ni tvrdio da jeste po moralu. Vec pokazujem koliko ste vi losi globalno, i nista bolji niste! Rusija je bar pravicna, nikog ne napada, nikom ne otima teritorije i resurse, nikoga ne kinji i ne maltretira, podstice mir a ne rat. A sta vasi rade, bacaju bombe sa osiromasenim uranijumom, pljackaju, trguju ljudskim organima, prodaju drogu, bave se prostitucijom, izazivaju ratove i podele, sve zarad licnog dobitka.. Obicni prevaranti manipulatori i kauboji!
A pobude su im pogrešne, opet većina JS iskazuje mržnju prema drugima, a ubice nisu samo oni koji ubiju nekoga nego i onaj ko mrzi.

Ti pojma nemas o JS, reci da oni nekog mrze je plod ubrzilje, ti si pomahnitao..

Oni su jedna od najmiroljubivijih zajednica u celom svetu posle nazarena!
I jedino ti je to tačno ovdje.

Ma nemoj uopste da se vise slazes sa mnom, molim te!

Mire, jesi podržavao one koji su propagirali progon Adventista.

Citiraj mi gde sam to izjavio, sram te bilo sto izmisljas!
Ti citiraš samo izjave pojedinaca, a Luterov stav je za one koji poznaju njegoe stavove - da čovek nema apsolutnu slobodu datu od Boga da bira, već da može izabrati samo jedno

Lepo je izjavio da ih "na evandjelje treba prisiliti macem" , a drugi su to sprovodili i prakticno, tako da ti nemas izgovora, mozes samo da pokusavas da minimizujes protestantske zlocine, jer o njima svi govore..

Jos je gore sto ti ovo znas a krijes.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Aha sada je sud imao namjeru privid. Al daješ besmislene argumente. Hac jeste u Srbiji ali samo SPC je pozivala na rat, tj. Pojedinci. Tako da ti je argument potpuno besmislen. A da ti znaš JS, ti sve znaš. Opet ne znaš šta je smisao zapovesti ne ubij.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Aha sada je sud imao namjeru privid. Al daješ besmislene argumente.

Pa zasto ga onda nisu zvali da mu izreknu oslobadjajucu presudu? Sta lupas tu?

Opravdavas tu lakrdiju od suda, pa imas li ti razuma?
Hac jeste u Srbiji ali samo SPC je pozivala na rat, tj. Pojedinci. Tako da ti je argument potpuno besmislen.

Pa SPC je u americi, a samo americka administracija je pozivala na bombardovanje srbije, na rat u iraku, na rat u avganistanu na borbu protiv terorizma..

Kako mozes osuditi SPC u americi kad oni s tim nemaju veze?

Pa ti si sam sebi skocio u stomak s tom gluposcu, ovo sto ti i Laodikeja umete da izvalite ne ume niko!

Onda osudi HAC za zlocine koje cini srpska vlast!

A da.. zaboravio sam, kada se radi o nama to pravilo vazi, ali za vas vazi..

Mi smo izgleda odgovorni za sve americke zlocine, mi smo sami sebe i bombardovali, mi smo i Trumpa doveli na vlast, ne daj Boze da amerika ispali atomsku, ti ces osuditi srbe da su oni uzrokovali treci svetski rat!

A da ti znaš JS, ti sve znaš. Opet ne znaš šta je smisao zapovesti ne ubij.

Ti si pomahnitao covece!
Skrenuo si u fanatizam, to je zalosno!

Ti optuzujes ljude da su ubice, zato sto im savest brani da prime transfuziju.

A sa druge strane, ti bi pustio dete da ti umre kad bi mu nasilno davali svinju!

A onda se vadis kako to ne moze da se desi, jer Bog to ne bi dozvolio, a to se desavalo u konc. logorima samo nisi citao, kako su jevrejima i subotarima davali svinju pa su odbili..

Ti si mahnit, nista drugo.

I jos ne znas da se motiv javlja iz uverenja! Sa pravnog aspekta ako nema "motiva" tj. "umisljaja" nema ni zlocina! To je neodvojivo povezano!

Na primer neko je uveren da je pogresno ukrasti. Nije to uverenje nastalo samo od sebe, vec mu ga je neko usadio, bilo da je doslo vaspitanjem ili obrazovanjem, ili je sam do toga dosao.. I onda on odluci da ce radije umreti od gladi nego da ukrade. Motiv (odluka da nece ukrasti i da ce radije umreti) se javila kao posledica uverenja da je kradja pogresna!

Tako je i u slucaju Jehovinih Svedoka i u slucaju dzihadista i svih ostalih, motiv se javlja kao posledica usadjenih ideja, jer malo dete oponasa ono sto vidi i uci se vrednostima i drustvenim normama od drigih, ono nema usadjen osecaj za ispravno i neispravno od starta, vec ga usvaja ili samo donosi zakljucke da je nesto neispravno posmatranjem sveta oko sebe!

Dakle uverenje je ono sto "motivise" coveka da deluje!!!

Prestani da se iskaljujes i napadas ljude za nista!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa SPC je u americi, a samo americka administracija je pozivala na bombardovanje srbije, na rat u iraku, na rat u avganistanu na borbu protiv terorizma..

Crkve i narod nemaju veze sa tim, za razliku od Srbije SAD su sekularna država, a SPC je državna religija.

Kako mozes osuditi SPC u americi kad oni s tim nemaju veze?

Pa ti si baš formalista, ti si optužio crkve u SAD, pa sam samo naveo da i SPC ima u SAD.

Pa ti si sam sebi skocio u stomak s tom gluposcu, ovo sto ti i Laodikeja umete da izvalite ne ume niko!

To što ti sve shvataš bez smisla nije dokaz da je to glupost.

Onda osudi HAC za zlocine koje cini srpska vlast!

Imaš li snimak gdje neko od pastora drži nekakav ratno huškački govor kao tvoji duhovnici.

A da.. zaboravio sam, kada se radi o nama to pravilo vazi, ali za vas vazi..

Kada ste vi u sprezi sa državom, vaš problem, mi nismo ni u SAD ni u Srbiji.

Mi smo izgleda odgovorni za sve americke zlocine, mi smo sami sebe i bombardovali,

Taj bijes usmjeri na Vatikan oni kreiraju politiku SAD prema drugima.

mi smo i Trumpa doveli na vlast,

Zar niste.

Ti si pomahnitao covece!
Skrenuo si u fanatizam, to je zalosno!

:mig:

Ti optuzujes ljude da su ubice, zato sto im savest brani da prime transfuziju.

To nije savjest jer bi savjest nalagala da se čovjeku pomogne, to je fanatizam i kult KS koji imaju JS.

A sa druge strane, ti bi pustio dete da ti umre kad bi mu nasilno davali svinju!

Naravno da ćeš raspravu da vodiš na pokvaren način i da kažeš nešto što nisam rekao, pravedni će imati uvijek da jedu zdravu hranu, a vama ostaje svinja jer i jeste za svinju. :)

Pogano srce je za poganu hranu.

A onda se vadis kako to ne moze da se desi, jer Bog to ne bi dozvolio, a to se desavalo u konc. logorima samo nisi citao, kako su jevrejima i subotarima davali svinju pa su odbili..

Nikada se nije ni dogodilo.

Ti si mahnit, nista drugo.

Opet dokazuješ očajno stanje svog srca. :)

Neprestano pljuješ po sagovorniku. :)

I jos ne znas da se motiv javlja iz uverenja!

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Sa pravnog aspekta ako nema "motiva" tj. "umisljaja" nema ni zlocina!

Onda svi imaju ispravan motiv. veće gluposti nisam čuo.

:beee::beee::beee:

Kakvi bi bili sudovi kada bi sudili po uvejrenju optuženih.

Izgubio si kompas.

Na primer neko je uveren da je pogresno ukrasti. Nije to uverenje nastalo samo od sebe, vec mu ga je neko usadio, bilo da je doslo vaspitanjem ili obrazovanjem, ili je sam do toga dosao.. I onda on odluci da ce radije umreti od gladi nego da ukrade. Motiv (odluka da nece ukrasti i da ce radije umreti) se javila kao posledica uverenja da je kradja pogresna!

Ko ne radi ne treba ni da jede. I tvoja nauka je oborena.

Tako je i u slucaju Jehovinih Svedoka i u slucaju dzihadista i svih ostalih, motiv se javlja kao posledica usadjenih ideja,

Besmislenijeg arg. nisam čuo.

jer malo dete oponasa ono sto vidi i uci se vrednostima i drustvenim normama od drigih,

Pa i kod djece postoji različit motiv, zato se uče da promijene motiv.

Ko mi priča, dijete može da bude poslušno iz straha od kazne ili iz ljubavi, da ustane starijem iz straha od nečiste savjesti ili iz potrebe prema starijoj osobi tj. nesebične ljubavi.

ono nema usadjen osecaj za ispravno i neispravno od starta,

Brukaš se. Dijete čak od 3,5 godina može da zna šta je ispravno a šta nije.

vec ga usvaja ili samo donosi zakljucke da je nesto neispravno posmatranjem sveta oko sebe!

To nije u svakom slučaju, a šta ako posmatra ispravno ponašanje, a neće. To nije pravilo koje si naveo, iako jeste u velikom broju slučaja.

Dakle uverenje je ono sto "motivise" coveka da deluje!!!

Nemaš pojma o ovome. :)

Prestani da se iskaljujes i napadas ljude za nista!

Ja napadam lažnu nauku.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Crkve i narod nemaju veze sa tim, za razliku od Srbije SAD su sekularna država, a SPC je državna religija.

SPC JE DRZAVNA RELIGIJA???
PA KOGA TI OVDE PRAVIS LUDIM?

U SRBIJI JE VERA ODVOJENA OD DRZAVE!!!

Namerno si ovo izmislio, jer hoces namerno da manipulises!

Rekao sam da je isto uredjenje u Srbiji kao i na zapadu.

Ako je za srpske zlocine kriva crkva, kriva je i vasa protestantska za zlocine koje cine njihove drzave!

Treba biti skroz neposten pa ovo izjaviti, i to javno! Imas li ti savesti?

Pa ti si baš formalista, ti si optužio crkve u SAD, pa sam samo naveo da i SPC ima u SAD.

Naravno da cu optuziti crkve u SAD za ono sto cini americka drzava, jer i ti optuzujes Pravoslavnu Crkvu za ono sto cini srpska drzava!

Molim lepo, isti princip!

A u obema drzavama je "vera odvojena od vlasti'' i nema uplitanja vere u drzavne poslove!
Ali ti si to namerno nama napakovao da bi nas optuzio, a neces isti princip da primenis na vas.

To pokazuje da si neposten, i da ti je jedini cilj manipulacija!

To što ti sve shvataš bez smisla nije dokaz da je to glupost.

Glupost je reci da je ''Pravoslavna Crkva drzavna religija'' i deca u osnovnoj skoli znaju da nije.
A zapravo je to tvoja namerna zelja da izvrnes cinjenice, i da manipulises.

Imaš li snimak gdje neko od pastora drži nekakav ratno huškački govor kao tvoji duhovnici.

Imam itekako, vase protestantske svestenike koji pozivaju na ubijanje katolika, kao i dokaze iz istorije da ste cinili zlocine protiv katolika i provodili ''protestanstku inkviziciju''. Vec sam postavio dokaze, na koje ti nemas odgovor!!!

Dakle ono za sta nas optuzujete, radili ste ranije, a radite i danas na globalnom nivou!
Kada ste vi u sprezi sa državom, vaš problem, mi nismo ni u SAD ni u Srbiji.

Ma nemoj! U Srbiji je ''vera odvojena od drzave'', a ti si sramota kad tako izmisljas. Pa ti hoces da oteras postene ljude sa foruma, da ostanete samo vi adventisti, zato provociras lazima. E neces!
Taj bijes usmjeri na Vatikan oni kreiraju politiku SAD prema drugima.

Nemam ja bes, ti imas jer mrzis pravoslavlje, i namerno izvrces cinjenice da bi ih ocrnio.
Mrzis pravoslavlje i srbiju iz dna duse!

Vi jeste!

To nije savjest jer bi savjest nalagala da se čovjeku pomogne, to je fanatizam i kult KS koji imaju JS.

Pa vidimo tvoju savest gore, kako izmisljas da je ''pravoslavna crkva drzavna religija''!
Ni trepnuo nisi kada si to izrekao!
Naravno da ćeš raspravu da vodiš na pokvaren način i da kažeš nešto što nisam rekao, pravedni će imati uvijek da jedu zdravu hranu, a vama ostaje svinja jer i jeste za svinju. :)

Vidimo kako su imali u konc. logorima, davali su adventistima i jevrejima na silu svinju pa su odbili i mnogi su umrli zato!

Nikada se nije ni dogodilo.

A da ti dam napismeno da su im davali svinju, opet bi izvrnuo i izmanipulisao, jer te istina ne zanima!

Neprestano pljuješ po sagovorniku. :)

Pa ti i hoces da budes pljuvan, jer znas da si zasluzio.
Ocekujes da ti neko kaze nesto ruzno da ga prijavis, i oteras sa foruma da ostanete samo vi adventisti. Bavis se podmuklim radnjama. Vidimo gore tvoje neistine, ni trepnuo nisi kada si napisao neistinu kako je ''PC drzavna religija''!

Onda svi imaju ispravan motiv. veće gluposti nisam čuo.

Motiv ne mora biti ispravan!

Kakvi bi bili sudovi kada bi sudili po uvejrenju optuženih.
Pa sud tako i postupa. Neko ko je u ''pravnoj zabludi'' a ucinio je zlocin nije kriv ako nije znao da je to zakonom zabranjeno! Ti ne znas pravo uopste!

"Pravna zabluda" iskljucuje krivicu, jer takav nije znao da je nesto neispravno, dakle bio je ''uveren'' da ne gresi:

''Nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u neotklonjivoj pravnoj zabludi. Pravna zabluda je neotklonjiva ako učinilac nije bio dužan i nije mogao da zna da je to zakonom zabranjeno'' (citiaram ti zakon).

Ko ne radi ne treba ni da jede. I tvoja nauka je oborena.
Odgovor ti je cisto teranje inata, bezobrazan.
Besmislenijeg arg. nisam čuo.

Opet bezobrazluk i ignorisanje.
Pa i kod djece postoji različit motiv, zato se uče da promijene motiv.

Ljudi sami formiraju uverenja posmatrajuci okolinu i drustvene odnose, ili im drugi usadjuju uverenja.. A u ovom slucaju su ljudi citali bibliju i zakljucili da je to neispravno, dakle njihov motiv dolazi od razumevanja teksta odnosno ''uverenja''.

A uverenja kao i motiv mogu biti ispravni ili neispravni..

I ti si uveren da je adv. nauka ispravna, i tvoje ''uverenje te motivise da branis to''!
Iako je tvoj motiv kao i uverenje pogresno!
Ko mi priča, dijete može da bude poslušno iz straha od kazne ili iz ljubavi, da ustane starijem iz straha od nečiste savjesti ili iz potrebe prema starijoj osobi tj. nesebične ljubavi.

Uverenje ne mora biti ispravno niti motiv mora biti ispravan.

Neko moze biti uveren da ce biti kaznjen pa ce zato iz straha ustati starijem.
Sto opet pokazuje da je uverenje ''prvo''(da ce biti kaznjen) a motiv mu je zapravo ''izbegavanje kazne''.

Opet pises gluposti pokusavajuci da se izvuces ali nemas izlaza to vidis i sam, ali teras inat.
Brukaš se. Dijete čak od 3,5 godina može da zna šta je ispravno a šta nije.

Dete jedino moze da zakljuci sta je ispravno a sta ne posmatranjem okline i drustvenih odnosa, i time formira svoja uverenja o ispravnom i neispravnom koja onda mogu biti pogresna ili ispravna, zato se deca ''uce poslusnosti'' i mogu pogresiti u tome. To je opet dokaz da motiv dolazi iz uverenja u nesto!
To nije u svakom slučaju, a šta ako posmatra ispravno ponašanje, a neće. To nije pravilo koje si naveo, iako jeste u velikom broju slučaja.

Ako nece, znaci da je ''dete uvereno da te norme nisu ispravne''.

Na primer neko mu kaze ''ne smes jesti cokoladu pre rucka'' a on uzme i pojede, on je bio ''uveren'' da je ta zabrana nepravedna po njega. Opet njegovo uverenje u neispravnost te odredbe uzrokovalo je motivaciju kao i potreba da se zadovolji stomak.

Po tebi bi dete trebalo ''unapred da ima svest o tome da je to neispravno''.
Jer tebi motivi idu pre uverenja, sto veze sa razumom nema.

Ni jedan primer mi ne mozes navesti da motiv ide pre uverenja!!!
Jer ne mozes ''biti motivisan da uradis nesto'' ako ''prethodno nisi razmisljao o tome'' , misli su uzrok za motivaciju, jer misli motivisu coveka! Dakle ''uverenje'' je osnov za motivacuju i delovanje!
Nemaš pojma o ovome. :)

Nemas ti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag