Reformaciju je podigao sam Gospod, da ovaj svet izvuče iz tiranije mračnog srednjeg veka, iz reka krvi od ubijenih protestanata, ali i umnih ljudi toga vremena, koje je činila RKC.
Takođe da svet bude obasjan jevanđeoskim istinama.
Iz takve reformacije se rodilo i dobro, ali i poneko zlo, ljudi koji su to koristili za svoje interese, po principu žita i kukolja.
RKC, pa i SPC nisu nikada objavljivale jevanđelje, već crkvene dogme, i to pod pretnjom smrću, ili progonom, to je čista istorijskla činjenica.
Daj ne lupetaj tu, sam idejni tvorac reformacije je Martin Luter. On je pozivao na ubijanje katolika, ako je njega vodio Bog onda je sam Bog ubica ljudski!
Protestanti su pobunjenici protiv vlasti i Pape, normalno je da su kao takvi stradali , kao oni koji prave nerede i izazivaju, buneci se protiv postojeceg poretka i crkve!
Zato ih je crkva i predavala vlasti koja ih je kaznjavala smrcu kao uzurpatore! Nista drugo nisu ni zasluzili kad su papu nazivali antihristom i bunili se protiv postojeceg poretka i izazivali nerede!
Sve izvrcete namerno! Niste nimalo nevini!
Sami ste posedovali sprave za mucenje, Melanhton je bio desna ruka Lutera, i predsedavao je protestantskom inkvizicijom! Grmeo je sa govornice kako treba ubijati katolike!
Engleska je pobila na hiljade katolika!
Da ti se prevrne zeludac kad citas!
I sad ti pricas o nekom Bozjem vodjstvu, a ruke vam u krvi do lakata!
Tamo ucis da Bog moze i preko coveka ciniti sud i ubijati?
Pa kako moze preko Lutera a ne moze preko Pape? Zasto bi Luter bio Bozji covek a Papa nije???
Pa vi ste prevaranti! Manipulisete biblijom, istorijom i dvolicite!
I na forumu pokazujete svoje pravo lice!
Do sad ste bili miroljubivi i nevini, a sad kad sam dokazao da ste zlocinci, sad ta zverstva minimizujete i pravdate tvrdeci da su to "Bozji sudovi"!
Pa vi ste sramota!
Uz propovijedanje da su Srbi i Hrvati neprijatelji i trovanje ljudi precima i bitkama, skidanja glava Turcima itd.
Jeste, napad je najbolja odbrana!
Ti u svojoj inferiornosti nista drugo i nisi u stanju!
Kad Luter grmi kako treba ubijati katolike, kako i jevreje treba proterati i pobiti, kako ostale protestante treba bicevati i eliminisati , onda je on Bozji sluga koji je sprovodio sud Bozji!
A kad Papa ili neko drugi to izjavi onda je on sotona!
Zali Boze vase nauke!
Pa vi ste "vuci u jagnjecoj kozi", koji sve izvrcu da bi sebe opravdali i da bi pobedili na forumu.
Pokusavate oterati sve sa foruma, da bi ostali sami da sejete lazi!
Sramota!