Dokle podmirivati Minotaura
:diablo:
Slušaj majstore - kom matiš nije jača strana pa si došao do zaključka da je Austrougar mogao da spravi mojoj babi moju kevu
Pa dobro, ne kažem da je Švabo to radio za vreme rata, moža je bio turista, a zar ne bi volela da imaš malo švapske krvi? Vidiš ja bih voleo (nije loše zbog krvne slike) ali šta mogu, moje babe i prababe behu zatucane, a nije ni čudo kad su rasle u senci vojske i crkve. :diablo:
- već duže vreme se ja nosim sa kukavicama koji se peru politikom Čede Jovanovića koji za glavni argument imaju politiku koju je vodio Milan Obrenović...
Znači ja se perem politikom Čede jovanovića. Navešću bitna neslaganja sa njegovom politikom. Prvo, ja se zalažem za reintegraciju Kosova u Srbiju a on ne. Drugo, on zastupa liberalni koncept privrede a ja socijaldemokratski , treće on je tipičan pobornik globalizacije i multinacionalnih korporacija a ja protivnik. I na kraju, on koristi kokain(tako kažu ,možda lažu) a ja ponekad drmnem domaću, šta ću kad sam patriota. Znači po svim bitnim pitajima mi smo na suprotnim stranama.
Kad već pomenu Milana Obrenovića , samo da te podsetim da je i on vodio jedan osvajački rat koji -da te citiram- „Srbin nikad nije vodio“ . To je rat protiv Bugarske 1885 , gde smo pukli ko zvečke.
I pusti ti to - ''znaš - Pera; Đoka i Miša su ništaci pa što onda ja da budem - čovek?''. Jer ako ti sam ne znaš odgovor na bold - ne može ti taj odgovor niko drugi dati!
Šta je pisac hteo da kaže? Da li želiš da kažeš da je čovek onaj koji je odslužio vojsku a onaj ko nije da je ništac. Ako je tako pitam se iz koje su tebe pećine izvukli,što mrziš ljude koji imaju preča posla nego da se zevzeče sa oružjem, pa oni su korisniji državi da uče ,rade i privrđuju nego da su u vojsci. A da tebe nisu izbacili iz nekog vremeplova?
Ti imaš slobodnu volju koja ti je data i njome radi po nahođenju svoje savesti i svesti (ukoliko ti ih je još preostalo) ali to što ti misliš da si ne znam kolko advansan u odnosu na npr. nekog sa stavom kao mojim - ne znači da je to istina i to samo zato što ti hoćeš da veruješ da je to tako.
O kakvoj ti to istini pričaš, i kako te nije sramota da kao veliki vernik umesto da pozivaš na ljubav ,mir,na razumevanje, slogu i dijalog sa drugima, ti nagovaraš ljude da idu u vojsku i pogane ruke, da uče da ubijaju druge –jer to se tamo uči. Opravdavaš to nekakvim učenjem za preživljavanjem. I što je najgore proklinješ , blatiš i vređaš druge koji to neće da rade. Pozivaš se na krv poginulih koji zapravo nisu trebali poginuti ali bili su izmanipulisani istom pričom o krvi poginulih, i sve se tako ponavlja. Zar se ne plašiš da ćeš završiti u paklu, kuvati se u kotlu dok će ti đavo bockati guzicu trozupcem.
Potvrđeni ciniče kom je najjači argument pokušaj udaranja na nečiji ego (pa makar to bila i žena), primitivnog vređanja sa pokušajem zataškavanja u par naučenih šatro intelektualnih fraza... - tvoje reči govore isključivo samo o tome ko si ti a ne o tome ko sam ja...
Zasejana si mržnjom, da nije nečastivi ušao u tebe? :diablo:
Kaži - cava sam pa šta - i završi stvar - a nemoj da glumiš tu kao nekog vajnog građanina intelektualca...
Kakva cava? Misliš kukavica? Pa ja sam svoj rok odavno odslužio, nemam ja čega da se plašim, ali neću da trpim i ćutim da budale upravljaju našim životima, zavađaju nas sa drugima i nameću neku svoju istinu od pre par vekova. :diablo:
Bogu ne treba neko ko bi ga branio...
To bi (da ti prevedem) značilo - biraš li da ti se oduzme život ili da se odrekneš svog Boga...
E, to je prijatelju dovelo da islamizacije i pokatoličavanja i to znači - dati svoj život za Boga... - onda kada ga od takvih demona kao što si ti braniš u samome sebi ostajući mu dosledan i veran...
Ali naravno - doslednost a prvenstveno vernost - slabiću kao što jesi, su strani pojmovi...
E ovo je moja prijateljice dovelo do sejanja mržnje i pravljenja genocida – upravo to što je napisano.
Ova pritajena mržnja prema Muslimanima i Katolicima koji su nedosledni , neverni – slabići jer nisu sebi oduzeli život već su se odrekli svog boga i postali ono što su sad. Ovim rečenicama si se potpuno razotkrila. Samo ne znam zašto maske ?, zašto glumatanje „Brat je mijo, ma koje vere bio“.
A ne znam , možda je došlo do rascepa ličnosti? :diablo:
Ubiti nekoga - ne znači učiniti nešto dobro ! Braniti nekoga (pa i od zla u nama samima) - znači... nešto što ti kanda (kodža i nebojša) nisi u stanju da razumeš...
Možda grešim dušu - jer - možda ti mučenik to nisi ni u stanju !? To ne znam - i izvini ako je tako...
Ja stvarno ne mogu da razumem, doduše to niko ne može da razume . Kada je zemlja napadnuta i kada je okupirana ,ili kada je njen deo okupiran (kao kod nas Kosovo) pod odbranom uz upotrebu vojske podrazumeva se i ubijanje . Pa nemaš pet godina da mora čovek sve da ti objašnjava. I ko kaže da ubiti znači dobro a naročito ako u tome možeš i sam da pogineš.
Zato se ja zalažem za drugu opciju,opciju dijaloga i otvorenosti, ekonomskog i svakog drugog razvoja, jer svako će uvažavati stavove ,moderne,stabilne i jake zemlje .A ako ostanemo nerazvijena i zatucana sredina u kojem vlada sujeverje,kuknjava i ratnički duh, gde se spas traži u vojsci i ratu odvešće nas ravno u katastrofu ili ćemo tavoriti u mraku još dugo dugo. No džabe sve što ja ovo pišem, jer što reče jedan, čini mi se kao da pevam u pustinji.
Ni ti ljudi tamo što su (u Bonstilu) nisu krivi toliko da bi trebali da za to plate glavom... Oni su poput tebe - indoktrinirani, dezinformisani, kodirani i sad su samo mašine što svemu gase sjaj...
Da ubijem nešto slabije od sebe - pa onda bi ja bila kukavica...
Koliko ću ovde gluposti pročitati. Pa oni nisu slabiji od nas, oni su nas pobedili u ratu ,pa nas okupirali, znači jači su, a sad ta preseravanja kako su duhovno slabiji , kako su moralni crvi, seme bluda i ostala frustrirajuća naklapanja poraženog naroda samo pokazuje koliki je stepen odlepljenosti od realnosti. Treba se ipak okrenuti realnosti .
Jedna od poenti je da je 68000 iz mrtvih povampirenih Srba preokrenulo ishod Prvog Svetskog rata.
Opet mitomanija i samoobmanjivanje, pa nema smisla da lažeš druge i sebe. Znači preokret u ratu nije odlučilo uključivanje oko pola milijona Amerikanaca u borbu, ni pojava tenkova , ni ekonomski kolaps Nemaca i Austrougara, usled dugotrajnog ratovanja već 7000 Srbčića duhova . A kako to nazvati nego patetičnim. Pa nemojmo davati sebi veću ulogu nego što smo imali , nemojmo lagati - mada je jasno zašto se to radi .
I kakav si ti to čovek dovoljno govore baš te takve tvoje reči iz gornjeg citata - i daješ sebi neku vrednost - cccc - i onda kažeš nekom drugom da nema vezu sa stvarnošću i realnošću...
I opet je nečastivi ušao u tebe. :diablo:
Uostalom - za dlaku si izbegao da opljuneš po Solženjicinu više od onoga:
Citat
reskočiću Solženjicinov odlomak u kome treba svi da se spržimo kao mravi, ali je bitno da smo u svojm deblu ,u svojoj hiži ,domovini nam miloj . Ovo verovatno spada u crnohumorni asortiman nadahnute spisateljice a ako nije to onda je to jedna glupava alegorija nedostojna komentara.
Mamina princezo - ko te je to dostojan kad Vaše Visokokotirano cenjeno Visočanstvo nadvisuje visine jednog sumanutog Solženjicina...???
Ah, kakvo ste Vi to sveuzvišeno blagodatstvo kad vam do kolena nije ni obraz jednog Milana Rakića - dvoreske lude - svakako dakako???
Koristiti Solženjicinov odlomak u ideološke svrhe, naravno izvađen iz konteksta a onda se pozivati na autoritet Solženjicina krajnje je podmuklo.
A ovo robovanje autoritetima je tragično. Nekritički pogled na svet stvara duhovnu pasivizaciju, reaktivni pristup i zadrtost. To što je neko genijalac ili dobar pisac ne mora da znači da nikada nije napisao neku glupost. Pa toliko ima primera pogreški i gluposti kod najvećih umova.
Svi, ama baš svi veliki filozofi(sem crkvenih) su sve do dvadesetog veka smatrali da je rat pozitivna stvar. Sad ne mogu da tražim citate Hegela gde on hvali rat i diže ga u nebesa, piše čovek kako je to dobro i za telo i za dušu a naročito za društvo ,jer čisti mulj i plesan. I sad takav tekst ne nazvati glupošću, iako je on Hegel. Ovakvih primera ima bezbroj.
Evo malo kiča za kraj – jesi li ovo iz spomenara prepisala?
Ko ima nešto vredno i to zna - taj će znati da treba i umeti to da brani - ko je prazan, slep i nema - žao mi je - stvarno - šta će, nije kriv što nije znao da je suština nevidljiva golim okom već isključivo vidljiva srcem...
Ljubav je najjače oružje u svakom ratu (pogotovu u onom sa sobom i protiv sebe) a najjače oružje na svetu je - olovka...
A sada bih se zahvalio za divne rečenice nadahnute mudrošću gde saznadosmo mnoge stvari koje nismo pojmili. . . Jooj kako možeš ovaj kič da pišeš, pa ovo je strašno. Što kaže jedan nema gore manitosti nego kad se glupost poveže sa slavoljubljem.