Idiotski komentar koji mnoge vredja i puno govori o onome koji je ovaj komentar i napisao.
Ja sam video a i učestvovao ,kada su mnogi jaki ponosni momci bežali glavom bez obzira , pišali su u gaće od straha,drhtali i bacali puške , i niko ih nije mogao zaustaviti. Žao mi je ako sam te razočarao ali to je bolna istina i nisam video nikakvo junaštvo - samo kukavičluk. A opet mislim, ljudi su , normalno je da se plaše za svoj život. A to kyrčenje, ovako na "papiru" to čitam i slušam ceo život a kada dođe gusto onda su noge brže od svega.
Ja ne mogu da verujem da i dalje postoje ljudi koji misle da ova naša vojska može nešto da sačuva.Pa koliko god ratova da je vodila, svuda je poražena , šta god je ona čuvala to je izgubila od Slovenije do Kosova. Kako su samo pobegli sa Kosova , a sve junak do junaka ili možda neko misli da nije tako?Možda smo dobili rat na Kosovu?
Ima stara narodna
To što nije Titi za vojnika
neću majko da mi bude dika...
a čak i pre toga - ko nije služio vojni rok značilo je da je škart roba te da nije preporučivo da se shodno prirodnoj selekciji - razmnožava kako ne bi pravilo druge škartove...
Kakav ti je to argument , kakav je nekada bio običaj znači i danas treba da se primenjuje( da ne pričam da je u Srbiji bilo toliko glupih običaja ) . Taj militaristički duh , koji je i Tito koristio ,naneo nam je toliko zla kao ni jedan neprijatelj .Bolje bi bilo da smo kroz istoriju koristili neko drugo sredstvo a ne vojsku, sigurno ne bi došli u ovakvu situaciju u kakvoj smo danas.
Ova eugenička izjava , o prirodnoj selekciji, spada u asortiman fašističkog govora i stvarno je poražavajuća .U današnje vreme ljude sa različitim telesnim (ili mentalnim) manama nazivati škartovima dokaz je duboko ukorenjene primitivne svesti, civilizacija takve nije ni dotakla.
Pošto naknadno pročitah da si ženskog roda, a vidim da si veliki zagovornik služenje, a što ti ne bi služila malo , ne moraš da pucaš i nosiš oružje, ali mogla bi da pereš umornim ratnicima čarape i gaće, da guliš krompir ,da čistiš i pereš podove,prostireš veš ... ih naučila bi ti mnogo toga u toj vojsci.
Ukinuti vojsku pod obavezno a pare trošiti na zdravstvo i kulturu
To bi bilo idealno ali vojska je potrebna,iz više razloga,pre svega odbrana (jer ne može se dopusti svakoj bandi da hara i vrši prepade), pa zaštita i spasavanje od elementarnih nepogoda i TT opasnost (mada za ovo mogu da se obrazuju jedinice Civilne zaštite). Međutim ulogu vojske u društvu treba svesti na minimum, jer ona je kod nas uvek bila baštinik konzervativizma, nosilac otpora od bilo kakvih promena, čuvar "tradicionalnih ili ideoloških vrednosti", jedan parazit koji nam je naneo mnogo zla ali bez koga se ne može.
Da se vratim na temu. Iskreno, ovo civilno služenje vojnog roka je za mene idiotizam, stvarno ne vidim svrhu toga.Mnogo je lakše profesionaloizovati i uvesti dobrovoljno služenje vojske. Ako neko misli da u vojsci ima šta da se nauči ,( ili ne može da se oženi bez odsluženja) taj nek ide u vojsku a onaj ko misli da je to zamlaćivanje i gubljenje vremena , on nek ne ide. I problem je rešen , nema nikakve potrebe za mržnjom i ogovaranjem. Ja bih svakako odabrao ovo drugo, ali vidim da bi mnogi odabrali prvo , i to mi je drago.