- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Evo vam od Jovana još jedna "lekcija" - kako stvoriti argumente. Dakle, ako nemate argumente za svoje tvrdnje "rodite ih", kako smo vidjeli u prethodnom postu. A ako ih, iz nekog razloga ne možete roditi - lažite. Lažite u svoje ime ili u ime drugog. U ovom primjeru Jovan vam je pokazao kako se to laže u ime drugog, ovdje Jovan laž stavlja u moja usta.
Naime, ja sam tvrdio i pisao da Bosanski krstjani nisu bili neomanihejski heretici, a Jovan me pravi lažovom podmećući da sam to tvrdio za Bogumile.
Ne pravim te lažom nego očigledno pokušavaš da izbegneš da priznaš da si i sam tvrdio da je ovaj tekst tendenciozan i vuče da su bosanski Krstijani ili Bogumili kako ih ja nazivam i mnogi drugi(to nisam ja smislio već istoričari nazivaju bosanske krstijane i bogumilima) neomanihejci ali manje važno nego baš voliš mak na konac i kao po običaju nevažnim stvarima moraš pridavati veći značaj da bi time nekako pokrio važniju celinu o kojoj bi da se prećuti. Kažem i da te razumem i u tome ali nije baš korisno na duže staze.
Dakle, tekst koji sada braniš tvrdio si da je tendenciozan...i jeste tu se slažemo. Međutim, ipak iako je tendenciozan voliš meni da spočitavaš što sam izostavio upravo tri reči koje i izriču te tendencije o neomanihejstvu bosanske crkve..baš ne znam zašto to tako radiš?
Jasno je da su bosanski bogumili(krstijani) bili nemanihejci a Konrad navodi da su albigenzima oni uzor tj. da imaju svog "papu" na ovim prostorima tj. u Bosni. Ako su Albigenzi manihjeci kako im je bosanski djed "papa" uzor? Ako možeš to da odgovoriš to bi bilo vezano za tu temu o kojoj govorimo.
Ili si ipak promenio mišljenje pa smatraš da su bosanski bogumili tj. krstijani ipak dualisti? Dakle šta veliš?
Poslednja izmena: