- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Da, ali to nije naš problem. To je problem sljedbenika i klanjatelja "proročice" Ellen White.
Naravno da nije naš problem. No, postaje našim onog trenutka kada se njezini sledbenici pojave da "evangeliziraju".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Da, ali to nije naš problem. To je problem sljedbenika i klanjatelja "proročice" Ellen White.
L A Z !Ne vredi, tebi je "greh" licnost, koja ima sposobnost kreiranja novih vrsta!
L A Z !
A KO JE REKAO DA GREH ISTA MOZE DA STVARA? TI TO TVRDIS, A NE JA!
Slape, znamo mi da si ti talentovan da izmisljas lazi o drugima, ajde reci nam gde je EGW spomenula 'spolno opcenje izmedju ljudi i zivotyinja"? Ona nikad nije ni spomenula spolno opcenje coveka i zivotinje, nego to si ti izmislio. S R A M O T A !
A kako su se to po Jelici križali čovjek i životinja ako nisu spolnim općenjem? Na koji su to način nastale, kako uči Ellen White, "beskonačne vrste životinja i nekoliko novih rasa ljudi"? Da nije možda od pijenja hladne vode ili od propuha?
Ako si ovo procitao, onda je tvoja tvrdnja da greh kreira nove vrste, besmislena.
Mire, hvala ti na ovoj izjavi. Sad te potpuno razumem. Ti okrivljujes Boga za sva zla koja se desavaju na svetu.
Sotona krivi Boga za poreklo zla.
A ko onda kreira nove vrste? Nastaju same od sebe? Postoji li evolucija?
Znaci Bog kreira vrste koje nanose zlo!!!
Ne cini to ni greh ni sotona ni neka slucajnost! Te vrste ne mogu nastati slicajno!
Ne krivim ja Boga za zlo, ali on nije pacifista da mu je zlo strano! On oduvek zna sta je zlo, ali zlo nanosi samo onima koji su to zasluzili!
Znaci "Bog nije pacifista, ali je pravedan"!
Tako je stvorio Adama cineci mu dobro, ali kada je sagresio naneo mu je zlo patnju i muku!
Ti ne razumes poentu!
Ne krivi sotona Boga za postojanje zla, on ga krivi da je "nepravedan"! Zlo je posledica nasih postupaka! Ako cinis zlo ockuje te kazna!
Ne poznajes Bibliju, Bog je taj koji "stvara zlo":
"Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to" (Isaija 45:7)
Nema mesta "pacifizmu"!
I nije djavo "stvorio zlo" ono je oduvek postojalo, i Bog je coveku dao priliku odlucivanja, drvo poznanja dobra i zla predstavlja sposobnost donosenja odluke i sposobnost opredeljenja.
Ti ocigledno nisi dovoljno upucen u ove stvari! Bitno je da nesto pises i da se raspravljas, pa makar bilo i bezveze..
Brate dragi, oni ne razmisljaju, vec slede mantru kojom su uceni.. Oni kazu da "ne moze postojati zlo uz dobro" u vecnosti, a ta teologija je pogresna!Mire, ne radi se o tome. Prosto oni ne shvataju da ni jedna vrsta, nije zla sama po sebi. Dakle i mesožderi nisu zli.
U toj svojoj budalastoj "teologiji", a ona je i te kako produkt misli i dela već bezborj puta pomenute, oni idu ne samo u dualizam (sotona druga sila) nego i u negiranje Božije svemoći, jer ne mogu da shvate da ništa nije inherentno dobro ni zlo. Ništa.
No to ne znači da zlo ne postoji, ali zlo za razliku od svih tih životinja, vrsta, koje oni pominju, svoje čini po nameri. Zlo je svesno činjenje zla zbog zla samog. Virusi, bakterije, mesožderi, otrovnice, ne čine zlo zbog zla, nego se nama ljudima čini da oni zlo čine.
MI, samo mi ljudi smo sposobni da činimo zlo zbog zla. Niko drugi osim čoveka koji je pao i sotone koji je zbog svog ponosa postao nosilac zla, ali ne i onaj koji može da stvori bilo šta. Ne može.
Brate dragi, oni ne razmisljaju, vec slede mantru kojom su uceni.. Oni kazu da "ne moze postojati zlo uz dobro" u vecnosti, a ta teologija je pogresna!
Kao sto postoji "dan", tako isto postoji i "noc" - postoje dve sile u prirodi pozitivna (+) i negativna (-) i sve je Bog tako stvorio i uredio od pocetka!