- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Kako ne razumes. Ako ja postavim video koji raskrinkava Milosa Bogdanovica kao lazljivca i prevaranta, onda je automatski na udaru i adventisticka crkva. Zato oni ne zele da se to desi, uspanicili su se!
A ovog naravno nije briga za crkvu!
Razumem ja veoma dobro. Zato sam i postavio onakav odgovor.
Što se tiče toga da li je njega briga ili nije za "crkvu" to ne samo da nije "crkva", nego nije ni njegova "crkva", uostalom i njihov idol Veith kmeči da mu vrate "njegovu crkvu", misleći pri tome na Trojstvo, protiv koga je. Uz sve to, isti je i najveći pobornik teorije zavere po kojoj su se nekakvi "jezuiti" infiltrirali u "crkvu".
Miloš Bogdanović o Trojstvu i antitrinitarizmu (Džordž Najtova kriza identiteta ili kako čitati Džordža Najta?)
Zapravo, i u ranom adventizmu je isto bilo takvih antitrinitaraca koji su od tog pitanja pravili probni kamen, ali oni su odbili da prihvate svetlost o nebeskoj svetinji, pa nisu ni ušli u adventiste sedmog dana, već su, zadržavajući duh formalnog cepidlačenja i izraženog bunta protiv ostalih protestanata i katolika, formirali uskoro zajednicu Jehovinih svedoka. Duh savremenih adventističkih antitrinitaraca je veoma sličan duhu Jehovinih svedoka.
Tripo o Trojstvu:
Dakle, on, misli drugačije od svog "ega"? Hmm, ne zaboravi da Simović ima isto mišljenje o Trojstvu kao i "Tripo", o Petroviću da i ne govorim.