- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Zašto bi neko bio zavidan na kult nastao na lažima?
Da, na čemu bih im bio zavidan?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Da, na čemu bih im bio zavidan?!
Gde si mi dao odgovor? Navedi gde si na ovoj temi citirao moj post i odgovorio mi?Vec sa, vise puta postavio kompletan odgovor o kontinuitetu, i kako se ne posramis za svoje laganje.
Ako ponovo postavim, ti ces potom u drugom komentaru opet tvrditi da nisam dao odgovor.
Hajde kazi nam iskreno jel tako?
Gde si mi dao odgovor? Navedi gde si na ovoj temi citirao moj post i odgovorio mi?
Zasto lazes i pretvaras se!? Preskocio si sve moje postove!
Nisam ni jednu notifikaciju dobio od tebe, a pratio sam temu redovno.
Cak i da nisi citirao a odgovorio si, ja bi video.
Zato nemoj da lazes da si odgovorio!
Ti si pisao Serviusu a Slapa i Dartha si napadao da su lazovi.
I nista drugo. Sve moje postove si preskocio.
A odgovori Serviusu su ti nikakvi!
Stvarno mi je vise dosta vas prevaranata.
a ja i Marko sve vreme dokazujemo biblijom istinost naseg verovanja, koje se potpuno zasniva na pismu.
Kult je ono sto istorija pokazuje, a ne prazne reci iz zavisti i mrznje.
Citiraj Bibliju gdje piše da će neki ljudi 18 stoljeća nakon što je Krist utemeljio svoju Crkvu osnovati novu pravu Crkvu, Crkvu Ostatka?
Najvidljiviji kultovi su oni kod kojih su njihovi utemeljitelji najmanje ravni Bogu. Adventisti sedmog dana su jedan od natipičnijih primjera ovakvih kultova.
Citiraj Bibliju gdje piše da će neki ljudi 18 stoljeća nakon što je Krist utemeljio svoju Crkvu osnovati novu pravu Crkvu, Crkvu Ostatka?
Krist je utemeljio svoju Crkvu. Mt 16,18: A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Krist je obećao svojoj Crkvi svoju prisutnost u sve dane do svršetka svijeta. Krist je obećao i poslao Duha Svetoga svojoj Crkvi. Nije Krist Crkvi obećao da je vrata paklena neće napadati, nego da je neće nadvladati. Dapače, napadaju je neprekidno već dva tisućljeća, a nerijetko je napadana i iznutra a ne samo izvana. Krista moramo smatrati lažovom ako tvrdimo da se njegova Crkva prokurvala i otpala. Prema tome, ne može Kristova Crkva otpasti, samo se može otpasti od Kristove Crkve. Ne može se, što god se dogodilo, napustiti Kristovu Crkvu i tvrditi da se utemeljuje bolja, prava Crkva.
Najvidljiviji kultovi su oni kod kojih su njihovi utemeljitelji najmanje ravni Bogu. Adventisti sedmog dana su jedan od natipičnijih primjera ovakvih kultova.
Dakle, crkvu su osnovali Hristos i apostoli, utemeljili u njoj biblijsko ucenje ili veru jedanput predanu svetima,
ali oni du uputili i na to da ce nakon njihovog odlaska nastupiti otpad od jevandjelja, i da ce crkva biti progonjena.
Ovo se i ostvarilo u istorijskom toku, jer je crkva tokom istorije, a posebno tokom mracnog srednjeg veka bila progonjena,
a nakon toga od polovine drugog veka od lokalne Rimske crkve koja je preuzela ulogu vodece crkve sa dsedistem u Vatikanu i na celu Rimskog pape.
Kako su Krist i apostoli mogli Crkvu utemeljiti na Bibliji i biblijskom učenju, kad je Biblija mlađa od Crkve 350 godina?
I tvoja sekta Adventista sedmog dana je dio tog "otpada od evanđelja". Evanđelje kaže kako je Krist svojom žrtvom otkupio ljude iz svih perioda ljudske povijesti, a vaša proročica Jelena je naučavala kako je Krist 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike. Propovjedala je, dakle, antievanđelje.
Danas je najviše progonjena. Vas adventiste ne progoni nitko, vi ste sluge gospodara ovog svijeta. I to ste uvijek bili, slavili ste i Hitlerove rođendane.
Najveće progone kršćanstvo je doživjelo za vrijeme Dioklecijana (284. – 311.) i njegovih suvladara, naročito Galerija (305. – 311.) i Maksimijana (286. – 305.). Po svojem obimu i divljaštvu to je bio najžešći progon koji je rimska država pokrenula protiv kršćana. Država je pokrenula sve svoje institucije da iskorijeni i uništi tu vjeru.
Dakle, kršćani općenito, a tako i kršćani Crkve u Rimu, progonjeni su kao zvijeri sve do Konstantina (4. stoljeće), a ti laprdaš kako Rimska crkva nekoga progoni polovicom 2. stoljeća. Znaš li ti zbrojiti 2 i 2?