- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ja brate ne razumem, mene bi bilo sramota, ja bi se kajao. Ja sam mislio pokajace se.. Ali ocigledno nista od toga. Jednog dana ce se ipak morati kajati, bojim se samo da ne bude prekasno...
Brate, neće se pokajati, ni tog jednog dana. Kako ne razumeš, potpuno drugačijja teologija, nema ispovesti, nema kajanja, nema pokore, nema posta. Pravednost se stiče kroz "djela", iće, piće, subote, Koja su im to "djela" koja im ulaze u dosijje?
Da bi razumeo moraš prvo znati kakva je njihova teologija, tj program. Krst i žrtva na njemu im nisu važni, Duh sveti koji i ima i nema ličnost, tj i jeste i nije osoba po njihovom učenju, menja čoveka tako što ga pretvara u zombija, koji pod jedan prvo prihvata učenja "sestre", "malog svetla" Ellen Gould White i teži da bude "savršen" ovde na zemlji" da bi se takav savršen našao pred Bogom, kome Isus, koji je za nas Bog i sudija živima i mrtvima, predaje dosije.
Pošto nemaju, niti će ikada imati apostolsko nasleđe, oni i nemaju ispovest, a samim tim ni kajanje. I kako onda da očekuješ da se neko od njih pokaje, kada se kod njih ovakvo ponašanje ne smatra grehom? Greh bi bio da je recimo prekršio "zdravstveni zakon", shabat, proslavio rođendan detetu, bližnjem (Hitleru može slobodno), i u tom slučaju ga ostatak zajednice gleda sa podozrenjem, jer oni koriste ostrakizam kao oružje. Tj psihičku torturu. Ultimativni greh je sumnja u učenje EGW koji vodi ka izbacivanju iz "crkve"
Ovo, zavere, izazivanja, pljuvanja, to za njih nije greh, jer oni su savršeni, i sva su im sredstva dozvoljena u širenju "istine" kulta.
Dvolični su, lukavi, prava deca sotone. Kao recimo i "zaverenik" koji stalno kokodače o "djelima" rodu i evo sada o ljubavi, nama pripisuje da plašimo sudom, a njihova čitava teologija je zasnovana na istražnom postupku, ludače iz Mejna. Da, ludače, jer samo bezumnik može da govori o ljubavi i da to povezuje sa "zakonom" tumačenim na farizejski način.
Posle se čude što se ljudi okreću ka paganizmu. Pa ako je Hrišćanstvo ovo kakvim ga Milertski otpad predstavlja, onda je bolje i ne biti Hrišćanin. Naravno Hrišćanstvo to nije, ali ako se ljudima kokodakanjem njakanjem, kukurikanjem i mlatraranjem biblijiom ovo Milertisko smeće predstavlja kao Hrišćanstvo, a pravo istinsko Hrišćanstvo napada i pljuje se po njemu, onda i nije čudo što neuki bivaju zavedeni, a ostali beže i od pravog i od ovog sotoninog "hrišćanstva" ića, pića, i subota.
Poslednja izmena: