Ne uzbuđuj se. Ovo su im zadnji trzaji, pitanje je samo trenutka kad će "baciti ručnik". Ne mogu više braniti besmislice i promašaje sekte, pa su se povukli na rezervni piložaj i posegnuli za "zadnjetrzajnim oružjem", svak svojim. Tako se Marko iznenada, i sve rijeđe, pojavi i "pljune" Dartaha i povuče se hitrije nego što se pojavi. Tripo se na svom rezervnom položaju bavi glasnim žicama, a Laodikeja eno najavio smak svijeta. I da, Kainos k'o Kainos.
Upravo tako. Nema potrebe da se bilo ko uzbuđuje.
Pa ipak, nikada Mileriti neće "baciti kašiku" (da malo posegnem za sumo terminologijom) sve i da im sam Bog se pojavi i pokaže da nisu u pravu. Zato ovi ovdašnji Mileriti i posežu za backup weapon (mada im je to i jedino što imaju) i pokušavaju lukavo da izbace one koji dekonstruišu kult.
Marko pljune mene? Neee, to on samo misli da me je "pljunuo", nada se da će me time izazvati, pa da ću ja odragirati kako ne treba i onda dobiti ban. No, to zadovoljstvo Mileriti dobiti neće. Što se tiče preostalih akolita avatara "duha proroštva", zaista nemam komentara na uzaludne stvari kojima se oni u svom pokušaju da odbrane laž u koju su poverovali, bave.
Kako ja mogu da mislim da mrtvi ne mogu 'nikako da govore' kad se javljaju u snovima i vizijama? Nismo li pricali da se javljaju u snovima i vizijama i tada? Pa kako sam ja mogao da tvrdim da mrtvi 'NIKAKO NE MOGU DA GOVORE'?
Gde si ti nasao rec 'nikako'?
A u ovom kontekstu danas, sam govorio o "direktnoj komunikaciji" - ustima, a ne na nesto sto se odnosi na viziju!
Covek koji ovo cita, moze se samo uveriti u tvoju cirkularnu logiku, ti ili ne shvatas smisao recenog, bukvalista si, ili namerno podmeces! A zapravo je i jedno i drugo!!!
Pre nego što pokušam da pojasnim neke stvari, potrebno je da napomenen nešto što i te kako ruši mortalizam koji prosto vrišti iz ovog "jadnog" pokušaja samozvanog "stručnjaka" za Sveto Pismo (između ostalog).
Prvo, ona koju on i njegovi brethren drže "utešiteljem" i koja je uz ostale "pioneers" i naučavala mortalističku blasfemiju je sama komunicirala sa svojim
mrtvim suprugom, čak se time i hvalila u svojim člancima. Kako se to po njoj i njenim zaludnim sledbenicima uklapa u njihovo tumačenje Božije zabrane prizivanja "mrtvih" je priča za posebnu temu. Uostalom, spiritizam je kao okultna praksa i nastao upravo u SAD i bio veoma popularan upravo tokom perioda kada je avatar "duha proroštva" i živela.
Drugo, njegov (Tripo41) pokušaj da te optuži za kontradikciju je samo to pokušaj, i ništa više. Jedan od mnogih primera iz arsenala
narcisoida. Dakle, radi se o nameri da se sagovorniku oduzme kredibilnost optužbom za kontradikciju, a sebe prikaže nekakvim poznavaocem i stručnjakom.
To što "poznavalac i stručnjak" odbija da prihvati činjenice, ili ne poseduje kognitivnu sposobnost kojom bi razlučio šta je preneseno a šta direktno značenje u kontekstu napisanog teksta, posta ili bilo čega u komunikaciji (lično
njegov problem koji on pokušava da
projektuje na sagovornika i tako sebe prikaže superiornijim) to za datu osobu ("poznavaoca i stručnjaka") nije bitno. On će kako sam već napisao,
projektovati svoje nedostatke na druge.