Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, izazivate, a kad vam se istom merom uzvrati, onda coveka prijavite, kao da je on sam kriv! A jadan bio izazvan.

Ne uzbuđuj se. Ovo su im zadnji trzaji, pitanje je samo trenutka kad će "baciti ručnik". Ne mogu više braniti besmislice i promašaje sekte, pa su se povukli na rezervni piložaj i posegnuli za "zadnjetrzajnim oružjem", svak svojim. Tako se Marko iznenada, i sve rijeđe, pojavi i "pljune" Dartaha i povuče se hitrije nego što se pojavi. Tripo se na svom rezervnom položaju bavi glasnim žicama, a Laodikeja eno najavio smak svijeta. I da, Kainos k'o Kainos. :);)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Imao si priliku da to objasniš kada sam ti dao primedbu zbog toga što tvrdiš. A ti si samo potvrdio svoj stav i nisi dao nikakvo objašnjenje što znači da si mislio da oni zaista nikako ne mogu da govore,a to si potvrdio i sa stavom da samo mogu da osećaju.
Pominjes mi nesto o cemu smo pisali pre 2 godine vadeci iz konteksta i poredeci to sa onim sto sam ja rekao sada. To je dokaz da hoces da mi podmetnes!

A to sto pokusavas je toliko smesno, da zaista nije vredno odgovora..

Kako ja mogu da mislim da mrtvi ne mogu 'nikako da govore' kad se javljaju u snovima i vizijama? Nismo li pricali da se javljaju u snovima i vizijama i tada? Pa kako sam ja mogao da tvrdim da mrtvi 'NIKAKO NE MOGU DA GOVORE'?

Gde si ti nasao rec 'nikako'?

A u ovom kontekstu danas, sam govorio o "direktnoj komunikaciji" - ustima, a ne na nesto sto se odnosi na viziju!

Covek koji ovo cita, moze se samo uveriti u tvoju cirkularnu logiku, ti ili ne shvatas smisao recenog, bukvalista si, ili namerno podmeces! A zapravo je i jedno i drugo!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pominjes mi nesto o cemu smo pisali pre 2 godine

Pa šta.

vadeci iz konteksta i poredeci to sa onim sto sam ja rekao sada.

Pa to je tvoja nauka, jedno pre 3 godine, sada suprotno.

Celi komentar sam citirao i još si potvrdio.

Kako ja mogu da mislim da mrtvi ne mogu 'nikako da govore' kad se javljaju u snovima i vizijama? Nismo li pricali da se javljaju u snovima i vizijama i tada? Pa kako sam ja mogao da tvrdim da mrtvi 'NIKAKO NE MOGU DA GOVORE'?

Rekao si da može samo da oseća, to znači da ne mogu nikako da govore.

U samo oseća.

A u ovom kontekstu danas, sam govorio o "direktnoj komunikaciji" - ustima, a ne na nesto sto se odnosi na viziju!

To si sada izmislio, na moju primedbu da li si tvrdio da ne mogu pričati, a tvoji duhovnici kažu da mogu, ti si potvrdio to što si rekao.

Covek koji ovo cita, moze se samo uveriti u tvoju cirkularnu logiku, ti ili ne shvatas smisao recenog, bukvalista si, ili namerno podmeces! A zapravo je i jedno i drugo!!!

Ovo je dokaz da ne možeš da osporiš moje navode.

Našao sam za sada barem 3-4 kontradikcije.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne uzbuđuj se. Ovo su im zadnji trzaji, pitanje je samo trenutka kad će "baciti ručnik". Ne mogu više braniti besmislice i promašaje sekte, pa su se povukli na rezervni piložaj i posegnuli za "zadnjetrzajnim oružjem", svak svojim. Tako se Marko iznenada, i sve rijeđe, pojavi i "pljune" Dartaha i povuče se hitrije nego što se pojavi. Tripo se na svom rezervnom položaju bavi glasnim žicama, a Laodikeja eno najavio smak svijeta. I da, Kainos k'o Kainos. :);)

Upravo tako. Nema potrebe da se bilo ko uzbuđuje.

Pa ipak, nikada Mileriti neće "baciti kašiku" (da malo posegnem za sumo terminologijom) sve i da im sam Bog se pojavi i pokaže da nisu u pravu. Zato ovi ovdašnji Mileriti i posežu za backup weapon (mada im je to i jedino što imaju) i pokušavaju lukavo da izbace one koji dekonstruišu kult.

Marko pljune mene? Neee, to on samo misli da me je "pljunuo", nada se da će me time izazvati, pa da ću ja odragirati kako ne treba i onda dobiti ban. No, to zadovoljstvo Mileriti dobiti neće. Što se tiče preostalih akolita avatara "duha proroštva", zaista nemam komentara na uzaludne stvari kojima se oni u svom pokušaju da odbrane laž u koju su poverovali, bave.

Pre nego što pokušam da pojasnim neke stvari, potrebno je da napomenen nešto što i te kako ruši mortalizam koji prosto vrišti iz ovog "jadnog" pokušaja samozvanog "stručnjaka" za Sveto Pismo (između ostalog).

Prvo, ona koju on i njegovi brethren drže "utešiteljem" i koja je uz ostale "pioneers" i naučavala mortalističku blasfemiju je sama komunicirala sa svojim mrtvim suprugom, čak se time i hvalila u svojim člancima. Kako se to po njoj i njenim zaludnim sledbenicima uklapa u njihovo tumačenje Božije zabrane prizivanja "mrtvih" je priča za posebnu temu. Uostalom, spiritizam je kao okultna praksa i nastao upravo u SAD i bio veoma popularan upravo tokom perioda kada je avatar "duha proroštva" i živela.

Drugo, njegov (Tripo41) pokušaj da te optuži za kontradikciju je samo to pokušaj, i ništa više. Jedan od mnogih primera iz arsenala narcisoida. Dakle, radi se o nameri da se sagovorniku oduzme kredibilnost optužbom za kontradikciju, a sebe prikaže nekakvim poznavaocem i stručnjakom.

To što "poznavalac i stručnjak" odbija da prihvati činjenice, ili ne poseduje kognitivnu sposobnost kojom bi razlučio šta je preneseno a šta direktno značenje u kontekstu napisanog teksta, posta ili bilo čega u komunikaciji (lično njegov problem koji on pokušava da projektuje na sagovornika i tako sebe prikaže superiornijim) to za datu osobu ("poznavaoca i stručnjaka") nije bitno. On će kako sam već napisao, projektovati svoje nedostatke na druge.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
MIRE----Nisam ja nista zaobisao.. I nisam rekao da ''doslovno nemaju isti duh'' vec da im konacno odrediste nije isto, i da zato to nije isto ..nisam se dobro izrazio..

MIRE-----Nije "isti Duh", objasnio sam! Solomun kaze da je "za ateiste isti Duh"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rekao si da može samo da oseća, to znači da ne mogu nikako da govore.

Gde pise NIKAKO?

Gde sam napisao da NIKAKO NE MOZE DA GOVORI?

Ovo je dokaz da ne možeš da osporiš moje navode.

Ovo je dokaz da ti podmeces! Ja to nisam rekao sto tvrdis!

MIRE----Nisam ja nista zaobisao.. I nisam rekao da ''doslovno nemaju isti duh'' vec da im konacno odrediste nije isto, i da zato to nije isto ..nisam se dobro izrazio..

MIRE-----Nije "isti Duh", objasnio sam! Solomun kaze da je "za ateiste isti Duh"
Opet izmisljas protiv mene, vadeci iz konteksta! Nikada nisam tvrdio da ljudima i stoci nije isti duh!

Ali cak i da jesam tvrdio suprotno nego danas, to ne dokazuje moju kontradikciju vec promenu misljenja! Ja sam nekada bio adventista, a sada vise nisam!

Dakle, ne mozes ti vaditi moje citate od pre 5 - 10 godina kada sam ja verovao drugacije i suprotstavljati ih onom sto ja danas verujem! To nije kontradikcija vec promena misljenja.

Dakle bavis se podmetanjem!

I ti si tvrdio da je Bog Trojstvo a sada ti nije Trojstvo! Promenio si misljenje, pa i ja mogu biti bezobrazan i tvrditi da si i ti kontradiktoran!

Inace, kredibilitet se ne moze rusiti dokazivanjem kontradikcije u tako velikom periodu od 10 i vise godina jer se gledista i verski stavovi menjaju. Vec se kredibilitet moze srusiti dokazivanjem da je osoba namerno lagala!

A ti si Milose Bogdanovicu lagao kako o svom identitetu tako i o verskoj pripadnosti, 10 godina si se pretvarao da si profesor i da si autoritet, a to samo dokazuje da ti nisi pravi Hriscanin ovde, vec se pretvaras!

A sada si ljut sto si razotkriven, pa zelis da mi vratis. A ovo samo dokazuje da sam te pogodio u zivac i da te boli.. I umesto da se pokajes za greh ti vracas onom koji te je za greh ukorio, boris se protiv Boga!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gde pise NIKAKO?

Već sam odg. na to. Znaš ti dobro da si rekao.

Gde sam napisao da NIKAKO NE MOZE DA GOVORI?

Nisam ja na formalnom nivou razm. odavno sam ja to prevazišao.

Sada samo postavljaš pitanja, a zaobilaziš ono SAMO OSEĆA.

Samo je reč isključivosti u potvrdi ili negaciji nečega.

Opet izmisljas protiv mene, vadeci iz konteksta!

To su tvoji reči.

Dakle, ne mozes ti vaditi moje citate od pre 5 - 10 godina kada sam ja verovao drugacije i suprotstavljati ih onom sto ja danas verujem! To nije kontradikcija vec promena misljenja.

Već sam našao jedno 5 kontradikcija.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I ti si tvrdio da je Bog Trojstvo a sada ti nije Trojstvo! Promenio si misljenje, pa i ja mogu biti bezobrazan i tvrditi da si i ti kontradiktoran!

Hmm, uopšte ne bi bio bezobrazan kada bi tvrdio da je on kontradiktoran. On to i jeste,

Inace, kredibilitet se ne moze rusiti dokazivanjem kontradikcije u tako velikom periodu od 10 i vise godina jer se gledista i verski stavovi menjaju. Vec se kredibilitet moze srusiti dokazivanjem da je osoba namerno lagala!

Mire, Mire, upao si u zamku osobe koja ima narciosidni poremećaj ličnosti.

Namerno te je naveo da ovo napišeš reagujući na njegove pokušaje da te diskredituje i ismeje.

Naime ako je to što ti tvrdiš da se kredibilitet ne može rušiti dokazivanjem kontradikcija u tako velikom periodu istina, onda se ni kredibilitet adventista ne može rušiti dokazivanjem kontradikcija udarene u glavu.

Na žalost, kredibilitet se i te kako može rušiti kontradikcijama. Posebno ako se taj neko kako "busa" u grudi svojim "poznavanjem" tako i okuplja sledbenike ili uverava ostale kako je "on neko i nešto".

Ps. jedan od najvažnijih simptoma Narcisodinog poremećaja je i to da osobe koje ga imaju lukavo love sve pa i najmanje "greške" onih koji odbijaju da se pokore njihovoj veličini, dok sa druge strane svoje greške ne samo da ne vide nego ih i negiraju jer ne zaboravi "oni su savršeni, bogom odabrani, bezgrešni". Dodaj na sve ovo sektašku oholost i nakaradno tumačenje Pisama, i imaš osobu koja se fiksira na uklanjanje svakoga ko se usudi da ne veruje u njen "autoritet", o rušenju istog da i ne govorim.

To uklanjanje je kod ovog njegova "igranka".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I ti si tvrdio da je Bog Trojstvo a sada ti nije Trojstvo!

I baš je tada izgovorio svoje "samoproročke rečenice". Evo ih:

Tripo: Najveći problem ljudi koji odbacuju Svetu Trojicu što Boga shvataju ograničenog u moći i znanju kao čovjeka. Pa Bog je sveprisutan, svemoguć, sveznajući. Trojstvo se vidi još u Postanju, pa sve do Otkrivenja. Oni čak ne mogu da shvate gdje Isus govori u SZ.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tripo: Najveći problem ljudi koji odbacuju Svetu Trojicu što Boga shvataju ograničenog u moći i znanju kao čovjeka. Pa Bog je sveprisutan, svemoguć, sveznajući. Trojstvo se vidi još u Postanju, pa sve do Otkrivenja. Oni čak ne mogu da shvate gdje Isus govori u SZ.

Isto to je pisao i na Kainosovom forumu kada se raspravljao sa nekim unitaristima. No, tada možda nije (pod uslovom da je ikada i bio iskren) nije još uvek bio otkrio "rane jade" avatara "duha proroštva".

Toliko o konzistentnosti....

Natrag