Koliko si se samo hvalio čudima, ali si ostao dužan da pružiš dokaz o ustajanju iz mrtvih, pobjegao si sa rasprave.
Nisam pobegao, mrzi me da gledam cega ste se sve nalupetali tamo. Primetices da ni na jednoj temi vise ne komentarisem. Pustam vas da lupetate, vi najbolje svedocite protiv sebe...
A tu je i Slap i DarthShone, oni vas pobijaju.
Smisao da nisu ostali sa nama je dokaz da se prava Božja crkva odvaja od otpale crkve.
Sa kojim vama da ostanu? Pa niste vi crkva da sa vama neko ostane! Vi nastajete 2000 godina kasnije odvajanjem!
Ovo je zamena teze!
Uvijek je bilo obrnuto, što Isus i apostoli nisu ostali sa farisejima. Biblija te obara.
Crkva moze biti odbacena, nije to poenta ovde. Poenta je da ti dokazes , gde je u Pismu receno da ce Bog odbaciti Crkvu Hristovu i da ce nju preuzeti otpadnici???
To nigde ne pise, vec Pavle i Jovan pisu o onima koji se "odvajaju" od crkve i "odvlace ucenike za sobom"!
Dakle, crkva opstaje!
Netačno Isus jasno govori o preuzimanju nakon što On ode i da je bezakonik u Božjoj crkvi, ali koja formalno ima naslijeđe, ne ono pravo. Kao fariseji što su preuzeli zvaničnu Božju organizaciju tj. religiju.
Navedi mi tekst, gde su Isus ili apostoli govorili o "preuzimanju crkve od strane otpadnika"?
To ne pise nigde!
Pise suprotno tome, da "Crkvu Bozju ni vrata paklena nece nadvladati"!
Naprotiv sjedi u njoj znači da je iz nje.
To je tvoje pogresno tumacenje, ovde se pominje "otpad", a otpao je neko ko nije ostao sa vecinom.
Takodje se pominje "hram", a Hriscani nemaju hramove.
Da bi dokazao ovo tumacenje moras imati stihove koji potvrdjuju da ce "crkvu preuzeti otpadnici"!
To ne pise, vec pise suprotno tome da "Crkvu Bozju ni vrata paklena nece nadvladati" , dakle crkvu satana ne preuzima.
Proročanstvo počinje odmah nakon Isusovog odlaska, znači da će ti novi fariseji da sjede odmah, znam ja da ovo tebi ne odg. pa se izvlačiš sa Hramom u Jerusalimu, kao da je to neki događaj samo pred sami kraj istorije. Ali nije, kao što ni fariseji nisu došli tik pred dolazak Isusa.
Pavle je rekao da ce se otpadnici pojaviti odmah nakon njihove smrti. Ali nije tvrdio da oni "preuzimaju crkvu", vec je rekao citiram - "odvlacice ucenike za sobom"!
Dakle pogresno tumacis, kao da je Pavle govorio da otpadnici preuzimaju crkvu, a on to nije rekao, vec je pricao o onima koji se od crkve "odvajaju"!
Gde si ti nasao da oni "preuzimaju crkvu"?
Toga nema!
Solunjani govore drugačije.
Gde su ti stihovi koji govore drugacije? Gde je iko u bibliji rekao da crkvu preuzimaju otpadnici???
Znači po tebi je Isus otpad i apostoli jer su se odvojili od fariseja.
Isus je Bog , on ne moze biti otpad, ne fantaziraj tu, nego mi daj stih gde pise jasno i glasno da ce crkvu preuzeti otpadnici i da ce ona pasti?
Evo ako mi to dokazes odma stajem na vasu stranu.
Zvanične institucije koju su preuzeli novi fariseji za nju važi pad
Gde pise u "soli scripturi" da ce crkvu preuzeti otpadnici? Navedi mi te reci Pisma?
Zasto izmisljas ono sto ne pise???
Za pravu Božju crkvu koja se odvojila od te zvanične ne važi.
Pa onaj ko se "odvaja" je u Pismu opisan kao "otpadnik" , a ne oni "od kojih se otpadnici odvajaju"!
Slucaj Hrista i apostola koji se odvajaju od vecine je jedinstven, i ovom slucaju to ne vazi za nas.
e ko ti je kriv ti sada zastupaš onu većinu iz Isusovog doba.
Ajde Pismom mi dokazi da ce crkvu preuzeti otpadnici!
Ako to Pismom ne mozes dokazati, onda izmisljas i lazes!
Mislim, čita netko, bit će nekome od koristi.
Tako je. Zato i ja pisem. Ne da bi cuo od njih neke odgovore. Jer oni su svoje vec dokazali. I svoju neiskrenost pokazali nebrojeno mnogo puta i da istine nemaju, jer normalan razgovor s njima i nije moguc, jer ih istina ne zanima uopste.
Dok smo svi mi ovde spremni razmotriti dokaze posteno i otvoreno, oni to nisu spremni i nisu u stanju!
Tripo izjavljuje, citiram - "naravno da me ne zanima sta vi pisete" a Laodikeja kaze "mene je sam Bog osvedocio u istinu, i ja sam taj proces upoznavanja istine prosao. Zato onaj ko je takvo iskustvo sa Bogom stekao, vise ne sumnja, i nema potrebe da traga za istinom, JER ON ZNA DA JE ADVENTISTICKA CRKVA JEDINA PRAVA I DA IMA ISTINU"
Dakle, oni su vec unapred odlucili da odbace sve sta mi kazemo. Zato pisati drugima, a protiv njih, je jedino sto nam ostaje.