Quasar Kodi/XBMC Addon (Torrent streaming) - Pulsar fork

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Sad već ima neki duži period kako se Quasar pojavio, kako ste zadovoljni njime?

Meni opušteno postao prvi i jedini izvor za gledanje filmova i serija. Vrlo brz i pouzdan, sve torente sa 20+ seedera odmah otvara i dostiže makimalnu brzinu mog downloada. Ja više nego zadovoljan :)

Šteta što nije pouzdan i za druge platforme osim Windowsa, mislim da bi lagano bio broj jedan addon ove vrste.

Da definitivno najbolji addon za serije i filmove. Dobar je i torrenter ali je nepregledan zbog ruskih naziva, a i ponekad je teze uskladiti prevod narocito za serije jer su to ruski ripovi (nekad je na pocetku serije reklama rip grupe koja je izbacila torrent) pa prevod ne odgovara, pa je potrebno vrsiti vremensko sinhronizovanje prevoda. Dok Quasar u integraciji sa Kodi bibliotekom radi savrseno, mada imam problema kada zelim nesto da obrisem iz biblioteke. Iako obrisem film koji sam gledao on se pri ponovnom pokretanju Kodi-ja sam vraca u biblioteku. Pa je potrebno ponovno brisanje. Brisanje iz Kodi biblioteke kod mene ne radi, vec moram taj isti film da nadjem preko Quasara pa da ga tako preko addona izbacim iz Kodi biblioteke. Ali mislim da to nije do Quasar addona vec do samog Kodi-ja. Neko sa slicnim problemom?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Ja kad hoću da obrišem nešto sa harda ja brišem ručno :D Nije mi teško da s vremena na vreme pogledam šta hoću i obrišem to. Prvo odem u Quasar addon i pod opcijom Torrents nađem taj torent i obrišem ga iz Quasara da se ne seeda više, a onda ga obrišem i iz foldera gde mi se nalaze skinute stvari preko Quasara.

Inače ne znam kako radi to automatsko brisanje iz Quasara s obzirom da je meni backgroung hendling torrents i keep seeding after download uključeno zbog t411 provajdera. Mada sam čitao da može biti problema oko tog vraćanja izbrisanog torenta u Quasar. Mwsavko probaj da brišeš one fastresume fajlove, možda oni vraćaju torent u Quasar?

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Ja kad hoću da obrišem nešto sa harda ja brišem ručno :D Nije mi teško da s vremena na vreme pogledam šta hoću i obrišem to. Prvo odem u Quasar addon i pod opcijom Torrents nađem taj torent i obrišem ga iz Quasara da se ne seeda više, a onda ga obrišem i iz foldera gde mi se nalaze skinute stvari preko Quasara.

Inače ne znam kako radi to automatsko brisanje iz Quasara s obzirom da je meni backgroung hendling torrents i keep seeding after download uključeno zbog t411 provajdera. Mada sam čitao da može biti problema oko tog vraćanja izbrisanog torenta u Quasar. Mwsavko probaj da brišeš one fastresume fajlove, možda oni vraćaju torent u Quasar?

I to sam probao. Opet se filmovi vracaju u biblioteku. Kad razmislim bolje mozda to i nije problem. Jer filmove ubacujemo u biblioteku iz Quasar addona, pa valjda i logicno da se brisu preko Quasara a ne iz Kodi biblioteke. Cudno je i kad ih brisem iz Quasara, postupak brisanja se ukoci na 17% ako ga tako ostavim (posle 5 min) dodje i do 35 % ali to je previse vremena za brisanje samo jednog filma iz bibloteke. Zato uvek tada nasilno gasim Kodi.exe u Task manageru. Pri ponovnom pokretanju Quasara film je izbrisan iz Kodi biblioteke. Najverovatnije je ovo problem do mene, jer imam u Kodi-ju preko 100 addona, a sama podesavanja kodi-ja su stara godinu i po dana.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Aha nisam te razumeo najbolje. Ti hoćeš da izbrišeš film iz Kodi biblioteke da se on ne vraća a ne sa kompa jel tako?
Ako je to onda znaš kako ja radim (mada iskreno retko kad to radim jer ne pretstavlja nikakav teret).. Prvo u Kodiju mora da bude uključena ona opcija za samovoljno brisanje i reimenovanje fajlova. Pa onda idem u biblioteku i izbrišem željeno, pa onda u Quasar na to isto pa na remove from library, pa na kraju posle svega toga odem u clean library i onda nemam više taj, recimo film, u biblioteci.

Mada nije mi to neki veliki problem iskreno jer ti kad ubaciš neki film sa svim onim posterima i banerima i fan artovima ne zauzme više od 1 MB. Ja imam preko 1000 filmova u biblioteci i ne osećam nikakvu preopterećenost hard diska. A hard na kom koristim Kodi je svega 500 GB-a.

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Aha nisam te razumeo najbolje. Ti hoćeš da izbrišeš film iz Kodi biblioteke da se on ne vraća a ne sa kompa jel tako?
Ako je to onda znaš kako ja radim (mada iskreno retko kad to radim jer ne pretstavlja nikakav teret).. Prvo u Kodiju mora da bude uključena ona opcija za samovoljno brisanje i reimenovanje fajlova. Pa onda idem u biblioteku i izbrišem željeno, pa onda u Quasar na to isto pa na remove from library, pa na kraju posle svega toga odem u clean library i onda nemam više taj, recimo film, u biblioteci.

Mada nije mi to neki veliki problem iskreno jer ti kad ubaciš neki film sa svim onim posterima i banerima i fan artovima ne zauzme više od 1 MB. Ja imam preko 1000 filmova u biblioteci i ne osećam nikakvu preopterećenost hard diska. A hard na kom koristim Kodi je svega 500 GB-a.

Ukljucio tu opciju i direktno iz kodi biblioteke obrisao film. Hvala.

Edit:

Film se ipak nije obrisao. Jer kada se izvrsio update kodi biblioteke film se vratio. Ipak je potrebno obrisati film iz quasar addona. Bakcem se sa ovim jer zelim da u biblioteci imam samo filmove koje nisam gledao, zbog preglednosti . Jos jednom hvala na pomoci dzone87.

Poslednja izmena:
VIP IPTV
Učlanjen(a)
13.05.2012
Poruka
7.955
Moje iskustvo sa ovim adonom je od starta loše, instalirao sam ga opet juče i jedva shvatio da mi on pravi problem. Čim uključim kodi quasar mi krene vući net i to 4-5 Mb. Dilitno sam ga za vjeke-vjekova.
Čisto da podjelim iskustvo ako neko bude imao takav problem:D

Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.828
Pa ima tamo opcija da se iskljuci skidanje kada ti prestanes gledati film na pola , cim pokrenes Kodi on nastavi da skida dokle je stao . To je namjesteno zbog privatnih trackera. Torrenter je mnogo bolji :D

Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
930
Brate moj,mani se ćorava posla.Kakav torrent kakav otvoren port.Pametan si ,znaš...

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Samo da obavestim da Quasar od poslednjeg update može da pušta torente sa privatnih trakera :) Eto i to je konačno došlo na red.

Tako da onaj koji ima naloge na trakerima Filelist ili UHDBits može da koristi sada i te provajdere. Ali vrlo brzo verujem da će ih biti još.

Jutros sam video update, probao i sve radi bez ikakvog problema. Probao sam sa UHDBits-a da skinem neki film preko Quasara i evo sad je na seedu već nekoliko sati. Na trakeru mi je prijavljeno da je torent na seedu što znači da Quasar zaista funkcioniše kao regularan bittorent klijent.:)

Ovo nije samo dobra vest jer će sada opušteno moći da se strimuju fajlovi veće veličine, maltene svega što ima na tim trakerima pa makar imao i mali broj seedera, već i zbog bezbednosti. Jer je mnogo mnogo sigurniji download sa takvih trakera nego sa javnih. U svim tim zemljama gde šalju pisma upozorenja to je bilo posle hvatanja sa kickassa, piratebaya i takvih a ne sa privatnih.

Čekalo se čekalo i dočekalo, sada zaista Quasar neće imati premca za onog ko koristi Kodi, barem na Windows mašini. Pošto znam da na Androidu hoće da zeza. :D

Poslednja izmena:
Natrag