Quasar Kodi/XBMC Addon (Torrent streaming) - Pulsar fork

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Meni sa Ruhunta I Ilcorsonera na Quasaru dođe i do 4000 Kb/s download nekad:D A sa RARBG-a, malo slabije, pogotovo za starije filmove ili serije, jedva i do 1000. Vidi tamo u podešavanjima probaj da ograničiš konekcije, ja sam stavio na 200 to i od kad sam to ograničio imam vidljiva poboljšanja.

Evo kako su kod mene podešavanja..
28imbg6.jpg

I još nešto u vezi sa torrenterom, one brzine downloada koje on pokazuje kod bufferovanja nisu tačne. Npr. ajde neko da mi objasni kako sam ja mogao sa Telekomovim paketom 10/1 da imam na Torrenteru brzinu 8 Mb/s download? :D Brzina na Torrenteru se gleda kad krene film, pa onda stisnete pauzu pa vam izađu oni podaci e ta brzina koja piše to je tačna brzina.

Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.828
dobro prikazuje , meni je brzina 5 mbit/s to je tacno, onda kasnje kada pocne film ili serija prikazuje u koliko skida . Dijelis sa 8

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Uuu ti si onda još bolji. :D
Ja sam do skora imao kod Telekoma 10/1 paket, sad sam prešao na RV kablovsku imam 40/4 paket. Leti brate mili, remuxe od 25 GB-a za novije filmove sam gledao na Ruhuntu, ni secnulo nije. :D

Nisam znao za to da se deli sa 8. Onda je to bilo to, jer je meni pokazivalo 8 Mb/s download kad krene ono da skida za buffer. To je to bilo jer je meni tad brzina downloada bila 1 Mb/s.
Torrenter lepo radi nema šta, ali meni se Quasar više sviđa jer će imati mnogo bolje opcije, evo sad izašao provajder i za Demonoid, sad sam video a i realno kozmetički je bolji a ja i to volim kad je sve sređeno. Sad su stavili i rezolucije u boji, pa možeš da biraš da li će da ti pokazuje strimove po broju sidera ili po rezoluciji a sideri da budu sekundarni. Meni sve te sitnice zapadnu za oko i preferiram kad imam nešto takvo. Treća stvar mnogo mi je brži od Pulsara što je bio, sve mi radi brže na Quasaru. Ok to zavisi i od provajdera jer ovaj Ruhunt mnogo znači ali opet radi brže kako kod da okreneš.

Ja recimo volim Istream i imam čak i dalje kredita i na Easynews i na Furku ali ga nisam upalio od kad se Quasar ovako razvio za kratko vreme. Ne mogu da se prebacim na onaj prost izgled kada se biraju strimovi i to jbg.:D
Iskreno sad se malo glupo osećam što sam plaćao Easynews više od pola godine. Jer sam njega plaćao a Furk trošio (i naravno isto plaćao) u cilju da pravim što veći buffer na Easynewsu da bih kasnije i njega trošio ali u međuvremenu se pojavi ovaj Quasar i sad mi Easynews ne treba realno pa ću verovtano sestri i zetu da jednostvno dam da koriste dok ima kredita na njemu a imam oko 600 GB-a za trošenje što nije uopšte malo. :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
cuj, ako si platio furk ili easynews onda prvo iskoristi to.....pa bolje od tih dvojice trenutacno niko ni blizu nije.....

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Ma onako,sad već onako. Jeste bolji i dalje ali se razlika smanjila u odnosu recimo kad je Pulsar bio. I dalje prednost ima za neke starije stvari, filmove već ne toliko ali serije da. Ali s obzirom da je ovo za dzabe bukvalno, a ovo se plaća, a razlika nije više toliko velika, sve je već na pojedincu da odluči. Ja sada već dajem ipak prednost Quasaru zbog više stvari. Hoću da kazem da nije više razlika toliko očigledna. Ali ja kad pričam to za Quasar mislim na PC verziju jer drugu nisam koristio
A Easynews imam GB baš dosta, jer sam štekao.

ps: i ono što je bitno ja kad pišem za bilo koji addon pa i Quasar samo gledam PC verzije, jer druge ne koristim i nisam ništa sa Kodija van PCja probao. ;)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
ma najveca prednost furka ili easynewsa je maximalna brzina svih fajlova....sto se materiala tice vrlo blizu su si svi....nadam se da cu jos poboljsati quasar na maximum....

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Pozdrav. Da li imate problem sa ruhunt provajderom? Imam problem sa serijama (aktuelnim popularnim naslovima). Ne dobijam nikakve rezultate, nikakve linkove. Dok na njihovom sajtu ruhunt.org search savrseno radi. Za filmove je sve ok.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Kako tražiš serije, jel pojedinačno po epizodi ili po paketima? Promenjen je Ruhunt tako da ne može da traži više pojedinačno, samo po paketima. Znači ideš na sezonu 1 recimo neke serije pa desni klik, pa choose stream i onda nađe Ruhunt. Ni meni se ne sviđa što je to dirano kod njega ali je Mancuniancol verovatno to uradio da bi ga uskladio sa ostalim provajderima kojima je sada omogućeno traženje sezona po paketima.

U stvari nije problem toliko sa samim provajderom koliko taj što Rusi ne stavljaju epizodu po epizodu pojedinačno, nego trpaju po paketima. :)

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Kako tražiš serije, jel pojedinačno po epizodi ili po paketima? Promenjen je Ruhunt tako da ne može da traži više pojedinačno, samo po paketima. Znači ideš na sezonu 1 recimo neke serije pa desni klik, pa choose stream i onda nađe Ruhunt. Ni meni se ne sviđa što je to dirano kod njega ali je Mancuniancol verovatno to uradio da bi ga uskladio sa ostalim provajderima kojima je sada omogućeno traženje sezona po paketima.

U stvari nije problem toliko sa samim provajderom koliko taj što Rusi ne stavljaju epizodu po epizodu pojedinačno, nego trpaju po paketima. :)

Upravo to. Trazio sam serije pojedinacno. Bilo mi bas cudno. Nisam znao za Ruhunt da trazi po sezonama. Primetio sam da ako trazite epizode pojedinacno (720p, 1080p) ubedljivo najbolji provajderi za to su BTjunkie i RARBG. Pomalo me razocarao moj omiljeni KICKASS. Ranije kada nisam znao za Kodi torrente (epizode serija) sam upravo skidao odatle. Sada slabo. Ne mogu naci neke epizode ili nema seeds-a dovoljno. Isti slucaj i sa The Pirate Bay provajderom. A cudna stvar je i sa TorrentZ provajderom trazio nesto nisam mogao da nadjem, a preko Torrenter addona preko Torrentz searcha pronasao. Sve ovo sam iskusio sa serijom koja se prikazivala prosle godine. Mozda je sa nekim aktuelnim serijama drugaciji slucaj. Ti si lepo opisao pojedine provajdere. Mogli bi i drugi da podele svoja iskustva sa provajderima i sa samim Quasarom.

Edit: Kako si resio da ti ne prikazuje 480p sadrzaj. Ja nikako ne mogu. Blokiram 480p fajl, cak za serije stavim da mi ne prikazuje fajlove manje od 0.6 GB. Ako si uspeo da ti ne prikazuje 480p sadrzaj okaci slike sa tvojim podesavanjima za neki provajder...koristice meni i drugima. ;)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Nisam čačkao ništa oko provajdera, jedino sam još uključio da mi pokazuje 3d torente pošto je po difoltu isključeno. 3d me ne zanima toliko ali, u Kodiju ima opcija da se 3d prikaže kao normalan 2d video a običnu su ti ripovi odličnog kvaliteta pa neka ih.

Ne znam, ja nisam isključio da mi ne prikazuje 480p, ne smeta mi to , pogotovo od kad mogu da poređam strimove po rezoluciji a ne po siderima pa da se sve ono meša. Sad mi lepo izađu strimovi prvo za 1080p pa 720p pa na kraju 480p pa ako ima torenata sa dovoljno sidera za 720p onda i ne gledam ove dole. Tako ja radim filter :D Ali nekad kad nema dovoljno sidera za te ripove visokog kvaliteta onda lepo pređem na ove dole 480p jer ipak i dalje smo na javnim trakerima i što starije stvari to manje sidera i brzine slabije za te 720p i 1080p stvari.

A što se tiče Kickassa i TPB-a slažem se, pali su kvalitetom dosta. Ima tu i dalje dosta stvari i torenata ali kvalitet i brzina nisu prioritet na tim trakerima.
Ja sam smanjio broj provajdera na 5. Rarbg, Ruhunt, Magnetdl, Ilcorsonero i Demonoid. Vrlo zadovoljan rezultatima i ponudom i pre svega brzinama. Ali i pored tih dobrih provajdera s obzirom da su javni trakeri u pitanju jedva čekam da Quasar krene sa provajderima za privatne trakere.:)
Znam da kreator ovih dosadašnjih provajdera ima u planu privatehd, torrentday i torrentleech. Ja ću da ga pitam da uradi i za partis ako može, odličan slovenački traker sa velikim brojem torenata i vrhunskim brzinama. ;)

Poslednja izmena:
Natrag