Prvorodjeni ili prvi i najvisi?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pa dali si ti svestan onoga sto pise u delima?Da nema drugog imena danog coveku kroz kojeg ce se spasti osim Hristovog!!!znaci svako drugo ime je Smrt za coveka zasto TI ne zelis da se spasis pa jos i druge guras u smrt?

Pozdrav od Gere.
njih ne zanima ime spašenja već dokazivanje da je njihovo učenje crkve ispravno.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
kako je žalosno tvoje znanje
još je žalosnija tvoja izjava da je ime Božje JEHOVA iz kule stražara

da nejdem sada preduboko i predaleko unatrag,
zapitaj se ZAŠTO su adventisti u početku zvali Boga Njegovim pravim imenom JEHOVA
zašto je sestra White, njezin muž starjšina James nazivao Boga imenom JEHOVA

a vi današnji adventisti, kršćani samo na jeziku bez djela se sramite Božjeg imena
ne čudi me da je ta crkva toliko pala i srozala se kad je rukovode jezuiti

adventizam je postao najodvratnija i najprljavija kćer idolopokloničke crkve iz rima
šanse za spasenje imaju samo pojedinci koji napuste ovu etabliranu religiju

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Spedy, nisi odgovorio na moj komentar sa teme "IZBACIVANJE JEHOVE IZ BIBLIJE" gde objasnjavam neke pojedinosti u vezi Bozjeg imena.

Komentar #89
icon1.png
21-06-2013 20:44

[h=2][/h]
[h=2][/h]

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkić i gerakules
ljudi moji dragi
pa vi još niste shvatili da kršćanska vjera nije naša nego Kristova
u kršćanstvu nema ništa moje tvoje naše
jer čak ni svoji nismo
a
sama rijeć Božja to potvrđuje:

Ne znate li da ne pripadate sami sebi jer ste kupljeni?
Prva poslanica Korinćanima 6:19

..u kome imamo otkupljenje njegovom krvlju
Poslanica Efežanima 1:7

dakle ne postoji kršćanin koji želi dokazati da je njegovo učenje ispravno
jer ispravno učenje je samo i jedino Kristovo, Biblijsko

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
@mrsavkić i gerakules
ljudi moji dragi
pa vi još niste shvatili da kršćanska vjera nije naša nego Kristova
u kršćanstvu nema ništa moje tvoje naše
jer čak ni svoji nismo
a
sama rijeć Božja to potvrđuje:

Ne znate li da ne pripadate sami sebi jer ste kupljeni?
Prva poslanica Korinćanima 6:19

..u kome imamo otkupljenje njegovom krvlju
Poslanica Efežanima 1:7

dakle ne postoji kršćanin koji želi dokazati da je njegovo učenje ispravno
jer ispravno učenje je samo i jedino Kristovo, Biblijsko
Pa sta nam onda pakujes jehovu???ako je jedino Hriscansko ucenje u svetu???dali si bre ti svestan sta pises ovde na forumu???

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@gerakules
dragi moj kolega kada češ ti shvatiti da ne pakujem ja nikome ništa
u kršćanskoj vjeri je Jedan Jedini Bog JEHOVA i nema drugoga
tako su vjerovali i apostoli i rani kršćani i svi ostali koji poštuju vjeru Kristovu

tek u 4.stoljeću se naglo počinju mijenjati stvari u KVAZIkršćanstvu
počinje se nametati trojstvo,uz Jednog Jedinog Boga dodaje se bog sin i bog sveti duh, misa za mrtve, svetkovanje nedelje, obožavanje kipova - slika, mijenja se podjela dana od ponoći do ponoći a ne od zalaska do zalaska kako je Bog odredio u početku, mijenja se tjedni ritam dana koji sada počinje ponedeljkom
i to rimokatolička crkva radi lukavo, podmuklo imitira kršćanstvo
pravi kršćani ne priznaju to novo KVAZIkršćanstvo sa nekakvom novom teologijom
koja nema temelje u Bibliji
gero shvati da je kršćanima Bog JEHOVA uvijek bio i ostao, a Krist je Sin Božji naš Spasitelj

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
@gerakules
dragi moj kolega kada češ ti shvatiti da ne pakujem ja nikome ništa
u kršćanskoj vjeri je Jedan Jedini Bog JEHOVA i nema drugoga
tako su vjerovali i apostoli i rani kršćani i svi ostali koji poštuju vjeru Kristovu

tek u 4.stoljeću se naglo počinju mijenjati stvari u KVAZIkršćanstvu
počinje se nametati trojstvo,uz Jednog Jedinog Boga dodaje se bog sin i bog sveti duh, misa za mrtve, svetkovanje nedelje, obožavanje kipova - slika, mijenja se podjela dana od ponoći do ponoći a ne od zalaska do zalaska kako je Bog odredio u početku, mijenja se tjedni ritam dana koji sada počinje ponedeljkom
i to rimokatolička crkva radi lukavo, podmuklo imitira kršćanstvo
pravi kršćani ne priznaju to novo KVAZIkršćanstvo sa nekakvom novom teologijom
koja nema temelje u Bibliji
gero shvati da je kršćanima Bog JEHOVA uvijek bio i ostao, a Krist je Sin Božji naš Spasitelj
Brate ili sam ja lud ili ti ????? ali u delima apostolskim pise da nema drugog imena osim Isusovg kroz koeg s covek moze spsiti.Tamo ne pise Jeova, Isus je taj koji spasava a ne jehova to se vidi iz mnogih citata.

Pozdrav o Gere.ö

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nitko nije ovdje lud
samo ti nisi shvatio odnos Boga i Sina Božjeg
dragi moj kolega nemožeš biti spašen kroz Isusa Krista,
a ne priznati Boga JEHOVU
jer da bi uopće počeo raditi na vlastitom spasenju, grešnik prvo mora upoznati temelje Biblije
sprovesti moralnu i zdravstvenu reformu, tek nakon toga smije pristupiti krštenju, zatim obredu poniznosti, i euharistijskom slavlju

kada čovjek - grešnik obavi taj sveti sakrament upisuje se u Nebeske knjige, bilježi se tao znakom

kako češ ti moj kolega biti upisan kao pravednik, kako češ uopće pristupiti krštenju kada prije samog čina krštenja kršćanin koji krsti grešnika mora pitati jasno i glasno:
da li ti (izgovara ime kojeg krsti)priznaješ Jednog Jedinog Boga Jehovu ?? - tada krštenik odgovara sa da ili ne
zatim slijedi pitanje da li grešnik dobrovoljno prima krštenje na oprost grijeha ??
krstitelj može postaviti još pitanja da provjeri da li grešnik zaista prizna kršćansku vjeru i zaista želi primiti krštenje
tek nakon toga se grešnik krsti u ime Oca i Sina i Duha Svetoga

dragi moj gero pa ti nemožeš niti pristupiti krštenju jer negiraš samog Boga JEHOVU
sada se duboko duboko zapitaj; kako ču se spasiti ??
tko če te zaštiti kada počnu sve kazne koje če pohoditi zemlju, sve katastrofe

nisi pravilno kršten, nisi opečačen, nisi poškropljen krvlju Kristovom, nečeš primiti Duha Svetoga, kako češ se boriti dragi moj kolega kada je sotona svaki dan sve lukaviji pokvareniji sa jednim jedinim ciljem da prevari sve ljude i odvede ih u vječnu propast

kako češ prepoznati lažnog Krista tj. sotonu kada se uskoro bude ukazivao na nebu

kako češ mu se oduprijeti

kome češ se moliti kada Isus izađe iz Svetinje nad Svetinjom Nebeskog Hrama jer če završiti posredovanje za cijeli ljudski grešni rod, tada kršćani ostaju bez posrednika između Boga i ljudi a to će biti u posljednoj završnoj borbi, biće to nevolja kakve još ne bijaše

kada posljedni Anđeo sa zemlje pristupi pred Isusa Krista, pokloni mu se licem do zemlje i kaže: gotovo je - sve su tvoje sluge opečačene, to znači da su svi grešnici na zemlji koji su htjeli pokajanje i oprost - kršteni , pokajali se za svoje grijehe i odbacili sva bezakonja
a ostali ljudi grešnici ne žele pokajanje ni oprost grijeha niti krštenje pa sve da im se da još novih 6000.g Božje milosti

tada se sve molitve i svi vapaji grešnika upučuju direktno Bogu JEHOVI jer Isus više ne posreduje za grešnike, On je svoju zadaću obavio i sprema se za dolazak na zemlju

pišem ti sve ovo za tvoje dobro i dobro svih ostalih

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@mika32
kako je žalosno tvoje znanje
još je žalosnija tvoja izjava da je ime Božje JEHOVA iz kule stražara

da nejdem sada preduboko i predaleko unatrag,
zapitaj se ZAŠTO su adventisti u početku zvali Boga Njegovim pravim imenom JEHOVA
zašto je sestra White, njezin muž starjšina James nazivao Boga imenom JEHOVA

a vi današnji adventisti, kršćani samo na jeziku bez djela se sramite Božjeg imena
ne čudi me da je ta crkva toliko pala i srozala se kad je rukovode jezuiti

adventizam je postao najodvratnija i najprljavija kćer idolopokloničke crkve iz rima
šanse za spasenje imaju samo pojedinci koji napuste ovu etabliranu religiju

Spady, tebi je neki isprao mkozak i ubedio te da je tvoja religija prava jer se bazira na Kuli strazari.

Ostavi ti sta je Vajt mislio ili bilo ko drugi u pocetkiu mnogo sto sta su pogresno zamisljali,
dok nisu dobro proucili sta ucu Biblija.

Ja tebi lepo kazem da Bozje ime nije Jehova, nego YHWH.
U grckom jeziku na koji je najpre preveden Stari zavet ne pise Jehov, neko pise Kirios ili Theos.

Dokazao sam ti da Stvaranje ne pocinje sa imenom YHWH nego ELOHIM, a Elohom je mnozina Bozanstva.
Istina je da tek u drugom poglavlju knjige Postanja nalazi se i ime YHWH.
Zato ako zelim da upotrebis Bozje ime na jevrejuskom jeziku onda je YHWH a ne Jehova.

Tako na osnovu ovoga dolazimo do zakljucka: Da se Bog naziva sa vise imena, jedno od njih je Elohim sto predstavlja mnozinu Bozanstva i da je Elohim stvarao svet a ne samo YHWH.
Istina je da od drugog poglavlja spominje se i ime YHWH, ali ne ime Jehova.

Tako oni koji govore jevrejski u pravu su ako Boga nazivaju YHWH, a oni koji govore Grcki u prvu su ako ga ne nezivaju YHWH nego Kiros ili Theos, Ako ti zelis da upotrebljuavas jevrejsko ime, mozes, ali originalno a ne prepravljeno, jer samo otpadnici koriguju ime Bozje.

Prema tvojim izjavama vidimo da si ti nekakav ogranak otpalih Studenata Bibije ili tzv Jehovinih svedoka.

Pa zasto otvoreno ne kazes ko si da bismo znali s kim diskutujemo?

Natrag