Prvorodjeni ili prvi i najvisi?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@gerakules
dragi moj kolega kada češ ti shvatiti da ne pakujem ja nikome ništa
u kršćanskoj vjeri je Jedan Jedini Bog JEHOVA i nema drugoga
tako su vjerovali i apostoli i rani kršćani i svi ostali koji poštuju vjeru Kristovu

tek u 4.stoljeću se naglo počinju mijenjati stvari u KVAZIkršćanstvu
počinje se nametati trojstvo,uz Jednog Jedinog Boga dodaje se bog sin i bog sveti duh, misa za mrtve, svetkovanje nedelje, obožavanje kipova - slika, mijenja se podjela dana od ponoći do ponoći a ne od zalaska do zalaska kako je Bog odredio u početku, mijenja se tjedni ritam dana koji sada počinje ponedeljkom
i to rimokatolička crkva radi lukavo, podmuklo imitira kršćanstvo
pravi kršćani ne priznaju to novo KVAZIkršćanstvo sa nekakvom novom teologijom
koja nema temelje u Bibliji
gero shvati da je kršćanima Bog JEHOVA uvijek bio i ostao, a Krist je Sin Božji naš Spasitelj

Da, ali zar KRIST NIJE IU BOG?

"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA I BOG BESE REC... SVE JE KROZ NJU POSTALO. I REC POSTADE TELO..." Jovan 1,

Mozes li nam dokazati da Krist nije BOG?
Ako pokusas, suprotstavljas se jasnoj Biblijskoj izjavi da jeste Bogt.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
nitko nije ovdje lud
samo ti nisi shvatio odnos Boga i Sina Božjeg
dragi moj kolega nemožeš biti spašen kroz Isusa Krista,
a ne priznati Boga JEHOVU
jer da bi uopće počeo raditi na vlastitom spasenju, grešnik prvo mora upoznati temelje Biblije
sprovesti moralnu i zdravstvenu reformu, tek nakon toga smije pristupiti krštenju, zatim obredu poniznosti, i euharistijskom slavlju

kada čovjek - grešnik obavi taj sveti sakrament upisuje se u Nebeske knjige, bilježi se tao znakom

kako češ ti moj kolega biti upisan kao pravednik, kako češ uopće pristupiti krštenju kada prije samog čina krštenja kršćanin koji krsti grešnika mora pitati jasno i glasno:
da li ti (izgovara ime kojeg krsti)priznaješ Jednog Jedinog Boga Jehovu ?? - tada krštenik odgovara sa da ili ne
zatim slijedi pitanje da li grešnik dobrovoljno prima krštenje na oprost grijeha ??
krstitelj može postaviti još pitanja da provjeri da li grešnik zaista prizna kršćansku vjeru i zaista želi primiti krštenje
tek nakon toga se grešnik krsti u ime Oca i Sina i Duha Svetoga

E moj Spedyi pa zar ne vidis da ti je taj ceo proces pogresan.
Pre svega i ja mislim da gresnik treba da veruje u Boga koji se jevrejski i zove YHWH a ne Jehova.

Medjutim, zar pokajani gresnik treba samo da poveruje da je Jehova Bog?
Zar ne treba da poveruje daj e i Hristos jedini njegov Spasitelj?

Ti se bratko suprotstavljas Hristovoj izjavi: "KOJI VERUJE MENE IMA ZIVOT VECNI," Jvan 6,47.

"KO VERUJE SINA IMA ZIVOT VECNI A KO NE VERUJE SINA NEMA ZIVOTA VECNOGA NEGO GNEV BOZJI OSTAJE NA NJEMU."
Jovan 3,36.

Vidis da bi krstenika trebalo pitati da li veruje u Boga Oca, ali ga u isto vreme treba pitati dali veruje i u Boga Sina.
Tako nas uci Biblija i sam Hristos.
Prema tome Spedy to je tvoja nekakava nova kvazi teologija koja se suporoti Hristu i Bibliji.

-----------------
dragi moj gero pa ti nemožeš niti pristupiti krštenju jer negiraš samog Boga JEHOVU
sada se duboko duboko zapitaj; kako ču se spasiti ??

A MOZE LI SE SPASTI ONAJ KOJI NE VERUJE DA JE HRISTOS BOG I SPASITELJ?
-----------

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Stvarno mi je zao vas vernika, slavite boga za koga i sami verujete da nece spasiti veciunu covecanstva, cak i vernike koje pogresno protumace njegove knjige. I i dalje ga slavite.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
ali ga u isto vreme treba pitati dali veruje i u Boga Sina.

u 4.stoljeću se pojavljuju novi teološki vjetrovi, dodaje se Bog Sin i Bog Duh Sveti
kršćani, sljedbenici Kristovi to ne prihvaćaju

kolega nama kršćanima je prva zapovijed ista dovijeka:
Ja sam JEHOVA Bog tvoj jedini, koji sam te izveo iz zemlje egipatske iz kuće ropstva,
nemoj imati drugih bogova kraj mene.

ako čovjek ima boga sina i boga duha svetoga kraj JEHOVE Jednog Jedinog,
time krši prvu zapovijed
Isus Krist nedvosmisleno govori da je Bog Jedan Jedini:
"Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?" Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!"

Evanđelje Marko 10:17-18

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@mika32

u 4.stoljeću se pojavljuju novi teološki vjetrovi, dodaje se Bog Sin i Bog Duh Sveti

Spedy,400 godina pre 4. veka i novih teologa Gospod Isus Hristos je rekao:
"KRSTECI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA." Matej 28,19

Nije rekao samo u ime Jehove, nego u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.
Spedy, bese li to u 4. veku ili 400 godina pre?

Spedy, bese li i ovo u 4. veku ili cetiroisto godina pre:

"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA I BOG BESE REC... SVE JE KROZ NJU POSTALO. I REC POSTADE TELO..." Jovan 1,

Spedyi, verujes li ti u Gospoda Isusa Hrista?
Verujes li ti da je Biblija Bozja rec?

------------
Ja sam JEHOVA Bog tvoj jedini, koji sam te izveo iz zemlje egipatske iz kuće ropstva,

Spedy, niko ne kazer da YHWH nije Bog.

time krši prvu zapovijed

A to znaci ti se otvoreno suprotstavljas Hristu i apostolu Jovanu, je li tako?
------------
"Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?" Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!"

To je istina. Ali da li ti je poznato da je Isus to rakao kao Sin coveciji, dok je bio u ljudskom telu i na zemlji? On nije na zemlji funkcionisao kao Bog nego kao covek.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Stvarno mi je zao vas vernika, slavite boga za koga i sami verujete da nece spasiti veciunu covecanstva, cak i vernike koje pogresno protumace njegove knjige. I i dalje ga slavite.

Prijatelju, zali ti sebe a nas nerma potrebe da zalis.

Bog ce spasiti one koji izaberu da budu spaseni a koji izaberu smrt, primi ce je, jer to i jeste pravedno.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Spasice od samog sebe zar ne ? :D

Nije pravedno dati nam mozak koji moze racionalno da razmislja i onda napisati knjigu koja kontrira nauci i za koju ogroman broj ljudi nije ni cuo,a onda dopustiti da bude napisano na jos hiljade "svetih" knjiga iako je samo jedna tacna, i onda osuditi sve koji ne poveruju u nju na smrt. To je vrlo daleko od pravednog

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
koliko si ti moj kolega neinformiran a tvrdiš da propovjedaš Evanđelje
zanimljivo
trebao si se prvo dobro naoružati istinom, znanjem, da bi mogao krenuti u borbu za Boga i Krista, inače postoji vrlo velika mogučnost da te sotona zavede, i upropasti
gore sam napisao da se pojavljuju novi teološki vjetrovi u 4.stoljeću jasno i nedvosmisleno
tako da svako imalo pametan zna i vidi da to nemože biti nikako prije 400.g
jer mi sada živimo u 21.stoljeću
svim kršćanima koji slijede Krista, sam Sin Božji nikada nije bio i neće biti Bog
bog sin ne postoji, taj nauk uvodi sama rimokatolička kurija rekao sam već u 4. stoljeću
Krist je ravan Bogu JEHOVI, ima svemoć, sveznanje i sveprisutnost ali Bog nije
i o tome je već bilo rijeći
ako se netko suprostavlja, onda se ti dragi moj kolega suprostavljaš istini, svjetlosti koju sam Bog šalje svim grešnicima za njihovo dobro da se spase

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
@mika32

Spedy,400 godina pre 4. veka i novih teologa Gospod Isus Hristos je rekao:
"KRSTECI IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA." Matej 28,19

Nije rekao samo u ime Jehove, nego u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.
Spedy, bese li to u 4. veku ili 400 godina pre?

Spedy, bese li i ovo u 4. veku ili cetiroisto godina pre:

Spedyi, verujes li ti u Gospoda Isusa Hrista?
Verujes li ti da je Biblija Bozja rec?

------------

Spedy, niko ne kazer da YHWH nije Bog.

time krši prvu zapovijed

A to znaci ti se otvoreno suprotstavljas Hristu i apostolu Jovanu, je li tako?
------------

To je istina. Ali da li ti je poznato da je Isus to rakao kao Sin coveciji, dok je bio u ljudskom telu i na zemlji? On nije na zemlji funkcionisao kao Bog nego kao covek.
Isus je na zemlji delovao i kao Bog i kao čovek.to je neodvojivo.kada hramska straža kaže da traži njega on im kaže ja sam i svipadaju kao mrtvi,govori im Bog,kada potom kaže kao čovek isto,jasam odvode ga.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@mika32

svim kršćanima koji slijede Krista, sam Sin Božji nikada nije bio i neće biti Bog.

Prevario si se Spedy. Ja sam hriscanin i za mene Hristos po Svetome pimu JESTE BOG.
Takodje poznajem mnostvo hriscana koji isto tako veruju. Zapravo, ne poznajem nijednoga hriscanina koji ne veruje da je Hrisatos Bog. Oni koji ne veruju po svoj prilici i nisu hriscani.

Krist je ravan Bogu JEHOVI, ima svemoć, sveznanje i sveprisutnost ali Bog nije
i o tome je već bilo rijeći

Brate Spedy, pa zar ne primecujes koliko je ova tvoja izjava konfuzna?
Ako sam ja "ravan tebi" da li sam covek kao i ti ili sma zivotinja?
AKO JE HRISTOS RAVAN BOGU, pa ko je onda ako nije Big? Ako je ravan Bogu to pokazuje da i jeste Bog.

Natrag