Prvorodjeni ili prvi i najvisi?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@gerakules
dragi moj kolega
navodim ti jedan citat iz Biblije, da ti probam dokazati kako je i sam Krist - prvorođeni, pravilno izgovorio ime Božje Jehova
čitaj Evanđelje Ivan 8:58
i prije negoli Abraham posta, Ja Jesam

Apsolutmo je tako. Pre Avrama Bog je postojao.

A to je ono isto sto je Bog rekao Mojsiju kad ga je slao d aizvede Izrailja iz Egipta.
Kad te butu poitali ko te salji kazi: JA SAM.
Pa ko je to nda JA SAM?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Ja Sam koji jesam, reče Bog Mojsiju
Ja Jesam me poslao k vama
Jehova Bog vaših otaca
To mi je ime dovijeka, tako če me zvati od koljena do koljena.

jasno piše u Bibliji, knjiga Izlazak glava 3 - Bog objavljuje svoje ime

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jovan ovde u 8.-oj glavi jasno opisuje Isusove reci:54απεκριθη ιησους εαν εγω δοξαζω εμαυτον η δοξα μου ουδεν εστιν εστιν ο πατηρ μου ο δοξαζων με ον υμεις λεγετε οτι θεος ημων εστιν

Исус одговори: ако се ја сам славим, слава је моја ништа: отац је мој који ме слави, за којега ви говорите да је ваш Бог.

Јован:16:14 Дела:3:13

55
και ουκ εγνωκατε αυτον εγω δε οιδα αυτον και εαν ειπω οτι ουκ οιδα αυτον εσομαι ομοιος υμων ψευστης αλλ οιδα αυτον και τον λογον αυτου τηρω

И не познајете га, а ја га знам; и ако речем да га не знам бићу лажа као ви. Него га знам, и ријеч његову држим.

Јован:7:28

56
αβρααμ ο πατηρ υμων ηγαλλιασατο ινα ιδη την ημεραν την εμην και ειδεν και εχαρη

Авраам, отац ваш, био је рад да види дан мој; и видје, и обрадова се.

1 Мој:22:18 Лука:10:24 Гал.:3:16 Гал.:3:18 Јевр.:11:13

57
ειπον ουν οι ιουδαιοι προς αυτον πεντηκοντα ετη ουπω εχεις και αβρααμ εωρακας

Тада му рекоше Јевреји: још ти нема педесет година, и Авраама ли си видио?

58
ειπεν αυτοις ο ιησους αμην αμην λεγω υμιν πριν αβρααμ γενεσθαι εγω ειμι

А Исус им рече: заиста, заиста вам кажем: ја сам прије него се Авраам родио.

Skim ovde razgovara Avraam?? 1 Mojs 18:
[SUP]20[/SUP] I reče Gospod: Vika je u Sodomu i Gomoru velika, i greh je njihov grdan.

[SUP]21[/SUP] Zato ću sići da vidim eda li sve čine kao što vika dođe preda me; ako li nije tako, da znam.

[SUP]22[/SUP] I ljudi okrenuvši se pođoše put Sodoma; ali Avram još stajaše pred Gospodom,

[SUP]23[/SUP] I pristupiv Avram reče: Hoćeš li pogubiti i pravednog s nepravednim?

[SUP]24[/SUP] Može biti da ima pedeset pravednika u gradu; hoćeš li i njih pogubiti, i nećeš oprostiti mestu za onih pedeset pravednika što su u njemu?

[SUP]25[/SUP] Nemoj to činiti, ni gubiti pravednika s nepravednikom, da bude pravedniku kao i nepravedniku; nemoj; eda li sudija cele zemlje neće suditi pravo?

Pa naravno s Isusom!!

Pozdrav.
E vidis!oni ti nikad nece odgovoriti da se u 18 glavi prve mojsijeve radi o (Isusu Hristu i da je bas na to mislio Gospod kada je rekao da je pre Avraama)jevreji -sadukeji,fariseji ga nisu tada razumeli pa nece ni ovi danasnji.Mislim da su ovi stihovi dovoljni koje si postavio da se malo zamisle:
Jovan ovde u 8.-oj glavi jasno opisuje Isusove reci:54απεκριθη ιησους εαν εγω δοξαζω εμαυτον η δοξα μου ουδεν εστιν εστιν ο πατηρ μου ο δοξαζων με ον υμεις λεγετε οτι θεος ημων εστιν

Исус одговори: ако се ја сам славим, слава је моја ништа: отац је мој који ме слави, за којега ви говорите да је ваш Бог.

Јован:16:14 Дела:3:13

55
και ουκ εγνωκατε αυτον εγω δε οιδα αυτον και εαν ειπω οτι ουκ οιδα αυτον εσομαι ομοιος υμων ψευστης αλλ οιδα αυτον και τον λογον αυτου τηρω

И не познајете га, а ја га знам; и ако речем да га не знам бићу лажа као ви. Него га знам, и ријеч његову држим.

Јован:7:28

Pozdrav od Gere.

Jehova Bog vaših otaca

Kad su pitali Isusa ko si ti?On je odgovorio (JA JESAM) samo sto vi neobracate paznju na taj citat jer vam ne godi.

22

και στραφεις προς τους μαθητας ειπεν παντα μοι παρεδοθη υπο του πατρος μου και ουδεις γινωσκει τις εστιν ο υιος ει μη ο πατηρ και τις εστιν ο πατηρ ει μη ο υιος και ω εαν βουληται ο υιος αποκαλυψαι

И окренувши се к ученицима рече: све је мени предао отац мој, и нико не зна ко је син осим оца, ни ко је отац осим сина, и ако син хоће коме казати.
Мат.:28:18 Јован:1:18 2 Кор.:4:6 Ефес:1:21 Филиб.:2:9

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Jehova Bog vaših otaca

Spedy, jos do danas nisam nasao u oriuginalnom jevrejskom tekstu Starog zaveta ime JEHOVA. To ne postoji!

Postoji YHWH, pa ond ako je tebe ili bilo koga ovlastio da koregira Bozje ime?

Drugo, stari zavet je preveden na grcki jezik jos pre Hritova rodjenja. pa reci nam kako se na grckom zove YHWH?

Trece u prvom poglavlju 1. Mojsijeve, stvaranje ne pocine "Yhvh" nego Elohim.
Pa onda objasni nam ko je Yhwh a ko Elohim?
Tek u drugom poglavlju spominje se YHWH.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mika32
nadam se da nečeš napisati još 100 ili 1000 postova i reći da ne postoji ime JEHOVA u hebrejskom pismu
jer
to smo već doktorirali i dokazali da je hebrejski jezik, na kojem je pisano Sveto Pismo imao sam 22 slova,
bez ijednog samoglasnika
ime YHWH izgovaralo se JEHOVA i nikako drugačije

čitaš u knjizi Izlazak 3.glava
..JEHOVA to je ime moje, odvijeka - dovijeka

govorim ti sada ovdje javno posljednji puta, i više to neču ponavljati
pronađi hebreja u americi napiši mu na papir YHWH pa češ čuti kako izgovara SVETO BOŽJE IME

nemoj se praviš "tošo" jer to nisi

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Eh, ti znaš!? Rekao ja da se ti hoćeš držati za proroka.
Lažni prorok i lažni teolog!

Isus Krist nije JHVH. Jer to Sveto Ime nosi samo Gospod Jehova-što to ime i znači JHVH na hebrejski, a piše se i čita Jehovah ili na naški Jehova.
Isus Krist, Prvorođenac Božji Sin-nosi nebesko ime Mihaiel. To je Isusovo Sveto nebesko ime.

Izvrčeš citate i "krojiš" ih po svojom volji.
Isus prije nego je sišao na Zemlju u tjelesnom obliku, morao je svoje božanstvo ostaviti-predati svome Ocu u ruke. Jest, ako Isus ima božanstvo ona je kao i Bog ali nije Bog, jer Bog je Jedan i može biti samo Jedan a ne dva ili tri.
Ako postoje tri Boga onda se moramo zapitati koga je to Bog žrtvovao za nas. Jedan dio sebe!? Pa onda ispada da je to sve laži prijevara. Bog je žrtvovao Svoga Sina Jedinoga. A ne sebe. Jer Bog ne može umrijeti. Jer je On takav po prirodi. Od prije svih vjekova i Jedini besmrtan.
Nikakvih tu sekti nema, jer nitko ne upravlja pravim kršćanima. Osim Sin.

"Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.“ - Isus (Ivan 3,16)

Masonsko okultni simboli u SPC - OKULTNO SATANISTIČKI SIMBOLI U PRAVOSLAVNOJ CRKVI - YouTube
i
Beogradu - Masonski simboli u Beogradu - YouTube

Evo i masonskih simbola u jednoj najjačoj pravoslavnoj zemlji, Rusiji.

RPC
St Peterburg -
Pogledajte prilog 41425
Kazanska katedraca u Saint Peterburgu

http://www.ljplus.ru/img/b/l/black_skif/kazansky_ill_03_znak.jpg
Масонский символ в Петербурге. | Пиндосия.ком – Коллективный блог о США и Росси

Moskva -

Pogledajte prilog 41426

Crkva trojstvu u Moskvi

Знаки масонов в Москве | Shagau.ruShagau.ru

Treba li još od Grčke itd... samo kaži.
kako se na gerin citat da nema drugog imena za spašenje pod nebom može komentarisati da izvrće Pismo????

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
nije ti dosta podvaljivanja, iskrivljavanja, sakrivanja pravog Božjeg Imena?

i ti kažeš da si kršćanin

e pa nije ti na čast i slavu, vjeruj

prouči malo detaljnije Sveto Pismo
Pa dali si ti svestan onoga sto pise u delima?Da nema drugog imena danog coveku kroz kojeg ce se spasti osim Hristovog!!!znaci svako drugo ime je Smrt za coveka zasto TI ne zelis da se spasis pa jos i druge guras u smrt?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@mika32
nadam se da nečeš napisati još 100 ili 1000 postova i reći da ne postoji ime JEHOVA u hebrejskom pismu
jer
to smo već doktorirali i dokazali da je hebrejski jezik, na kojem je pisano Sveto Pismo imao sam 22 slova,
bez ijednog samoglasnika
ime YHWH izgovaralo se JEHOVA i nikako drugačije

NE, NIJE TAKO. IME YHWH, IZGOVARALO SE: ADONAI

čitaš u knjizi Izlazak 3.glava
..JEHOVA to je ime moje, odvijeka - dovijeka

DA, ALI NE JEHOVA, NEGO YHWH. ZBOG CEGA TI IZVRCES IME BOZJE?

govorim ti sada ovdje javno posljednji puta, i više to neču ponavljati
pronađi hebreja u americi napiši mu na papir YHWH pa češ čuti kako izgovara SVETO BOŽJE IME

PA MISLIM I DA NEMA SMISLA DA BRANIS ONO STO NIKO DO SADA NIJE MOGAO ODBRANITI.
A JA NE TREBA DA TRAZIM JEVERINA U AMERICI, RAZGOVARAO SAM SA RABINIMU U JERUSALIM, PREGLEDAO ORIGINALNE TEKSTOVE, I DOBRO ZNAM KAKO TO ONI CITAJ.

nemoj se praviš "tošo" jer to nisi

PA NE PRAVI SE JA NITI JESOM NEKAKAV TOSO, NEGO GOVORIM ONO STO MI JE DOBRO POZNANTO.

A I TO STO TI TVRDIS DOBRO MI JE POZNATO, SAMO TO NIJE IZ BIBLIJE, NEGO IZ KULE STRAZARE.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Natrag