LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Ja sam, RIS, bio spreman da sa tobom rapravljam o nekim religijskim nedoumicama, da upotrijebim eufemizam, ali sada ću odustati. Ti nisi sagovornik koga sam očekivao. Odviše si okovan dogmom, čak toliko, da kad ne znaš odgovor na neko pitanje, eskiviraš i pričaš desete stvari, a hoćeš da ti se to prihvati kao suvisli odgovor. Na ovakav način možeš raspravljati sa djecom. Na primjer, postavljaš mi pitanje gdje piše u Bibliji da su Adam i Eva imali ružne misli..., pa čovječe znaš li ti bilo šta progovoriti što ne piše u Bibliji. Ja imam razum i logiku koristim ih. Oni mi kažu: ako RIS, Biblija, ili bilo ko, tvrdi da su Adam i Eva otkazali poslušnost bogu, da su posegli za grijehom, onda su imali ružne misli, jer da ih nisu imali ne bi to ni uradili. Mora li doslovce tako pisati u Bibliji, da bi zaključak bio validan? Nije moguće da i ti isto ne zaključuješ? Dakle, pitaš me neke notorne i očigledne stvari, koje, tobože, tebi nisu jasne, jer, zaboga, tako ne piše u Bibliji.Dragi moj Jure
U mojoj Bibliji DK pise u 1.moj 1:27
27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih....Nema nigde lika,samo OBLICJE!!!
Nadalje kazi mi gde pise u Bibliji da su Adam i Eva imali ruzne misli,sklonost ka zlu?Odakle ti to?gde si to procitao u Bibliji,od koga si to cuo?
Ne prebacujem ja svoje riječi na tebe. Ja sam samo sabrao dva i dva iz onoga što si ti rekao. A rekao si: "1.Bog je Adama i Evu stvorio SAVRSENE,bez greha i bez ikakve Ruzne pomisli i sklonosti ka grehu." Malo kasnije u istom postu si rekao: "Nazalost za sve nas ,oni su odbacili savet svog Stvoritelja i izabrali sotonu za svog prijatelja,jer su njemu vise verovali nego Bogu." Znači, niti su bili savršeni niti su bili bez ružnih misli, jer da jesu, ne bi uradili to što su uradili. To nadalje znači, da Božiji naum nije uspio, i da Bog nije svemoćan.E ,kad kazes da uvaljujem Boga u nevolju "da je Bozja tvorevina nesavrsena"prebacujes svoje reci na mene,jer ja o tome cak i na pomisljam,a kamoli da tvrdim.To tvrdi Sotona ,otac lazi.,ali to je vec pitanje za drugu temu .Ovo je tema o prvom grehu.
E sad,ako se ti ne slazes da je prvi greh bio to sto su adam i Eva uzeli nesto sto im je zabranjeno,to jeste za ovu temu.
Koji je za tebe bio prvi greh adama i Eve?
Ne mislim ja ništa o prvom grijehu niti o Adamu i Evi. Ja sam samo htio sa tobom da raspravljam o nekim smiješnim nelogičnostima koja stoje u Bibliji i religijskoj doktrini uopšte, ali vidim ti nisi za takav razgovor.