Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja recimo verujem da on ima početak, da ga je Bog iznedrio iz svog sopstvenog bića.

Ali, to je moje mišljenje na osnovu biblije.

A ovakvo prije bijaše tvoje mišljenje o Isusu i Bogu 'na osnovu Biblije'.

Učenje o trojstvu je potpuno biblijsko.

Što se zapravo dogodilo ako Laodikeja 'na osnovu Biblije', u dva različita vremena, izriče dvije potpuno suprotne tvrdnje???? Mogle su se dogoditi samo dvije stvari.

1. U međuvremenu, između ove dvije Laodikejine suprotne izjave i tvrdnje, promijenio se biblijski tekst koji se odnosi na Isusa.

2. U međuvremenu, između ove dvije Laodikejine suprotne izjave i tvrdnje, do Laodikeje su došle tvrdnje o Isusu od nekih ljudi.

Što je istina od ovo dvoje. Je li se u međuvremenu promijenio biblijski tekst, ili je Laodikeja odbacio ono što je prije nalazio u Bibliji, i prihvatio nauk i tvrdnje 'nekih ljudi'?

P.S.
Ovo je najzorniji prikaz kako funkcionira um sektaša. Sektaš će odbaciti vjeru Crkve, istine iz Biblije i priklonit će se onome što tvrdi utemeljitelji njegove sekte. Adventisti sedmog dana su izvrstan primjer za ovo. Mnogima od njih je 'blaženija Ellen White' od Majke našega Boga i Spaitelja Isusa Krista, Blažene Djevice Marije.

Učlanjen(a)
28.09.2023
Poruka
27
Ja se u svemu slažem sa onima koji veruju da je Isus Bog.

- On je Bog Jahve zajedno sa Ocem.

- On ima istu supstancu svog bića kao i Otac.
Ne postoji supstanciona razlika između Boga Oca i njega.

- On je stvoritelj jer po bibliji sve je stvoreno kroz njega.
....
Da li ću ja biti izgubljen zato što verujem isto kao i svako ko veruje da je Isus Bog kao i ja?
Samo se ne slažem u teoriji da je on nestvoren, da je oduvek postojao.
Mi to nikada nećrmo znati, i možemo samo da predpostavljamo.
Ja recimo verujem da on ima početak, da ga je Bog iznedrio iz svog sopstvenog bića.
On u tom smislu nije bukvalno stvorenje kao anđeli ili ljudi.
Jer oni su načinjeni od drugačije tvari.
A Isus od bića večnog Boga.
Osim toga, Isus jeste stvorenje jer je rođen kao čovek.
Ali pošto je i Bog - nije greh klanjati se njemu kao autoritetu jednakom Bogu.
Ali, to je moje mišljenje na osnovu biblije.
Zato to ne smatram kao nešto presudno za spasenje.
Da li je Svemogući ispunio svoje obećanje da će se uzdići od mrtvih?
Isus je odgovorio i rekao im: Uništite ovaj hram i za tri dana *ja* ću ga podići. (Ivan 2,19)

znači ja ne vjerujem u troglavo biće ili u osobu koja ima više ličnosti već da nam Biblija govori o Ocu Sinu i Duhu Svetome koji su jedno u prirodi, karakteru i u svrsi. Oprosti, ali trio nikada ne može biti duo.

Također u Starom Zavjetu pogledaj stih Izaija 48,16 troje ih je

Pristupite k meni, čujte ovo; od početka nisam govorio tajno; otkako to bijaše, Ja jesam: i sada me posla Gospodin BOG, i Duh njegov.
Izaija 48,16 Ivan Vrtarić

Pristupite k meni, čujte ovo: od početka nijesam govorio tajno; otkako to bi, bijah ondje; a sada Gospod Gospod posla me i duh njegov.
Izaija 48,16 Daničić-Karadžić

Čuj me, Jakove i Izraele, pozvani moj; Ja jesam; ja sam prvi, ja sam i posljednji. Izaija 48,12
.O Isusu Otkrivenje kaže: »Ja sam Prvi i Posljednji. Ja sam Živi. Bio sam mrtav, i gle, živ sam zauvijek." - Otkrivenje 1:17, 18

Tvoj izbor i ne slažem se s tobom to jest napad na božanstvo Isus Krista dokazano onim postavljenim člankom.
Jedan bivši adventista anti-trinitarac, bivši ASD pastor u stranoj zemlji, već ima video predavanje kako Isus nije Jahve i svi mu kliču. Što je najgore trinitarci kritičari EGW koji govore da su kršćani zovu ga na razgovore, jer bitna je jedino pljuvačina po Elleni. To što on uništava božanstvo Isusa Krista, to nije važno. Zaista mnogi danas nemaju ni čojstva ni karaktera. Nitko ne treba šutjeti ako želi obraniti Kristovo božanstvo i apostol Pavao ne kaže da trebamo šutjeti da bi drugima išli na volju. Drugom na volju, sebi na nevolju.

Apostol Pavao kaži krivovjerca opomeni i pusti. Znači naš dobri apostol Pavao ne govori da se međusobno maltretiramo i uništavamo, već da opomenemo i pustimo i živimo u miru s drugima. No, nigdje ne govori da se družimo s takvim ljudima koji javno gaze po Kristovu božanstvu, a nazivaju se tobože kršćanima, to je sramotno za jednog kršćanina. Kršćani moraju držati do božanstva Isusa Krista.
Kraj priče.

Lijep pozdravi i svako dobro!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jedan bivši adventista antitrinitarac bivši pastor u stranoj zemlji već ima video predavanje kako Isus nije Jahve i svi mu kliču. Što je najgore trinitarci kritičari ga zovu na razgovore jer bitna je jedino pljuvačina po Elleni a to što on uništava božanstvo Isusa Krista to nije važno.

Kakva pljuvačina po Elleni?!?! Draža je njima Ellena i više oni drže do Ellene nego do božanstva Isusa Krista. Prije će se oni odreći Boga, i Oca i Sina i Duha Svetoga nego svoje 'svete Ellene' (evo ti, kao primjer, Laodikeje, Jovana, Kainosa i tripe na ovom forumu). Uostalom, sami adventisti sedmog dana deklariraju da njihovo vjerovanje i njihov nauk 'stoji ili pada' ovisno o tome 'stoje li Svjedočanstva Ellen White'.

P.S. Zaista, kako možeš ikako podržati sektu koja sama deklarira da 'stoji ili pada' isključivo oviseći o svojoj proročici i utemeljiteljici Elleni!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ništa niste razumeli što sam izneo.

A Stvarnoslap još ponavlja nešto što sam već odgovorio.

Dosadni ste kao muve pred kišu.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
28.09.2023
Poruka
27
Ništa niste razumeli što sam izneo.

A Stvarnoslap još ponavlja nešto što sam već odgovorio.

Dosadni ste kao muve pred kišu.

Pozdrav!
Soju zmijinji, kako biste vi mogli govoriti dobre stvari, kad ste vi opaki? Jer, ono što izreknu usta, to je ono šte pretječe iz srca.
Dobar čovjek, iz svog dobrog blaga, izvlači dobre stvari;
opak čovjek, iz svog opakog blaga, izvlači opake stvari.
A ja vam to kažem: ljudi će u dan suđenja položiti račun o svakoj riječi bez dosega koju budu izrekli.
Jer, prema svojim riječima bit ćeš opravdan, i prema svojim riječima bit ćeš osuđen. (Mt 16.1-4; Mk 8.11-12; Lk 11.16, 29-32)
Evanđelje po Mateju 12, 34-37

Smeta ti kad netko govori istinu potkrepljenom Božjom riječi, a ne smetaju ti kad netko izvrče Božju riječ i laže.
Znaš li da apostol Ivan govori da su antikristi oni koji su bili dio jedne grupe pa su se odvojili

Dječice moja, ovo je posljednji čas. Vi ste čuli oglašavati da jedan antikrist dolazi; a od sada mnogi su antikristi ovdje; po čemu mi prepoznajemo da je ovo posljednji čas. Od nas su oni izišli, ali, oni ne bijahu od naših. Da bijahu bili od naših, oni bi bili ostali s nama. Ali trebalo je biti očitovano, da svi, koliko god da ih jest, oni nisu od naših. 1 Ivanova 18-19

Apostol Ivan podiže božanstvo Isusa Krista to sigurno nisu oni koji ga unižavaju
Može tko hoće filozofirati ali ovo je jednostavna istina i sotona i demoni je mrze:

. U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ. Ivan 1,1
I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine. Ivan 1,14

Uopće me ne dotiče to više što me kude i kakve bljuvotine često govore i pucaju uglavnom slijepe ćorke tobožni vjernici koji ne vide božanstvo Isusa Krista, smeta im ako netko dira u njihove puste želje koje nemaju veze s ispravnom teologijom, a to vrijedi i za one kojim smeta neporočnosti i pravednost.
Zato je moj dragi Isus i rekao, pisano je da li je sluga veća od Gospodara?
Najčešće gori žele uniziti boljeg od sebe da se onda osjećaju bolje jer tjelesni čovjek ne razumije duhovnog.
Tako da slobodno ožeži Jer, ono što izreknu usta, to je ono šte pretječe iz srca.

P.S. Najviše se ponavljaš ti, samo vrtiš neke svoje filozofije. Sve sam potkrijepila Biblijom, a ne ne kao ti ljudskim filozofijama i pustim tlapnjama.

Božji blagoslov i svako dobro!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam lično od Boga pozvan putem otkrivenja na službu propovednika i vesnika Božjeg.

Za 30 godina u veri Bog mi je dao bezbroj ličnih iskustava sa njim u zajednici.
Iceljenje, obraćenje, otkrivenje njegove slave...itd.

Da je nešto potrebno, i da imam u svojoj veri neki nedostatak - on bi me osvedočio.

Tako da vas neću poslušati, jer me Bog u to ne osvedočava.

I neću se više ni baviti temom Isusove prirode.

A vi nastavite dalje.

Ja što mi je potrebno za spasenje imam u celosti i punini.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Za 30 godina u veri Bog mi je dao bezbroj ličnih iskustava sa njim u zajednici.

Iceljenje, obraćenje, otkrivenje njegove slave...itd.

Kakav li je to bog koji te 30 godina obmanjuje, i tek nakon toliko godina obmanjivanja ‘otkrije’ ti da Isus nije vječni Bog kao Otac!?

Da je nešto potrebno, i da imam u svojoj veri neki nedostatak - on bi me osvedočio.

Zašto te prije trideset godina nije osvjedočio da Isus nije Bog kao On? Zašto te je taj ‘tvoj bog’ zaveo i dopustio da 30 godina kršiš 1. Božju zapovjed, klanjajući se Isusu kao Bogu, koji to nije kako sada tvrdiš???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije me Bog obmanjivao ni u čemu.
Jer ja se tom temom Isusove prirode i Isusovog Božanstva ili nebožanstva nisam preterano ni bavio.
Kao Adventista bio sam svestan da Adventisti uče trojstvo.

Ono mi nije baš bilo razumljivo, pa nisam želeo sa tim ni da se bavim.

A Bog me nije osvedočavao u to jer to po bibliji nije ni bitno za spasenje.

Da je bitno on bi mi sigurno to objavio.

Ali nije bitno.

Bitno je da je Isus Mesija spasitelj koji je došao sa neba, i umro na krstu za naše spasenje, i da je posrednik u nebeskoj Svetinji radi našeg opravdanja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da tako zdušno citiraš i druge biblijske tekstove - srušio bi celu svoju crkvenu dogmu.

Ali, to ti ne ide u prilog.

Ti citiraš samo što tebi odgovara, i opet to što citiraš pogrešno tumačiš.

Nego daj nam ti kontekst ovog što si citirao.

A ja ću ti reći smisao.

Isus jeste Jahve zajedno sa Ocem.

Ali, samo formalno ispovedanje da je Isus Bog ne spasava od greha.

Ono što spasava je vera u Isusa kao spasitelja, i prihvatanje njegove žrtve kao otkup za lične grehe, što podrazumeva pokajanje, predanje Bogu, obraćenje i novorođenje Svetim Duhom, i posvećenje i život po jevanđelju.

To je smisao citata koji si postavio.

A ne mahanje pamfletom na kome piše "ISUS JE BOG"

Natrag