Ja se u svemu slažem sa onima koji veruju da je Isus Bog.
- On je Bog Jahve zajedno sa Ocem.
- On ima istu supstancu svog bića kao i Otac.
Ne postoji supstanciona razlika između Boga Oca i njega.
- On je stvoritelj jer po bibliji sve je stvoreno kroz njega.
....
Da li ću ja biti izgubljen zato što verujem isto kao i svako ko veruje da je Isus Bog kao i ja?
Samo se ne slažem u teoriji da je on nestvoren, da je oduvek postojao.
Mi to nikada nećrmo znati, i možemo samo da predpostavljamo.
Ja recimo verujem da on ima početak, da ga je Bog iznedrio iz svog sopstvenog bića.
On u tom smislu nije bukvalno stvorenje kao anđeli ili ljudi.
Jer oni su načinjeni od drugačije tvari.
A Isus od bića večnog Boga.
Osim toga, Isus jeste stvorenje jer je rođen kao čovek.
Ali pošto je i Bog - nije greh klanjati se njemu kao autoritetu jednakom Bogu.
Ali, to je moje mišljenje na osnovu biblije.
Zato to ne smatram kao nešto presudno za spasenje.
Da li je Svemogući ispunio svoje obećanje da će se uzdići od mrtvih?
Isus je odgovorio i rekao im: Uništite ovaj
hram i za tri dana
*ja* ću ga podići. (Ivan 2,19)
znači ja ne vjerujem u troglavo biće ili u osobu koja ima više ličnosti već da nam
Biblija govori o Ocu Sinu i Duhu Svetome koji su jedno u prirodi, karakteru i u svrsi. Oprosti, ali
trio nikada ne može biti duo.
Također u Starom Zavjetu pogledaj stih Izaija 48,16 troje ih je
Pristupite k meni, čujte ovo; od početka nisam govorio tajno; otkako to bijaše, Ja
jesam: i sada
me posla
Gospodin BOG, i Duh njegov.
Izaija 48,16 Ivan Vrtarić
Pristupite k meni, čujte ovo: od početka nijesam govorio tajno; otkako to bi, bijah ondje; a sada
Gospod Gospod posl
a me i duh njegov.
Izaija 48,16 Daničić-Karadžić
Čuj me, Jakove i Izraele, pozvani moj;
Ja jesam;
ja sam prvi, ja sam i posljednji. Izaija 48,12
.O Isusu Otkrivenje kaže: »
Ja sam Prvi i Posljednji. Ja sam Živi. Bio sam mrtav, i gle, živ sam zauvijek." - Otkrivenje 1:17, 18
Tvoj izbor i ne slažem se s tobom to jest napad na božanstvo Isus Krista dokazano onim postavljenim člankom.
Jedan bivši adventista anti-trinitarac, bivši ASD pastor u stranoj zemlji, već ima video predavanje kako Isus nije Jahve i svi mu kliču. Što je najgore trinitarci kritičari EGW koji govore da su kršćani zovu ga na razgovore, jer bitna je jedino pljuvačina po Elleni. To što on uništava božanstvo Isusa Krista, to nije važno. Zaista mnogi danas nemaju ni čojstva ni karaktera. Nitko ne treba šutjeti ako želi obraniti Kristovo božanstvo i apostol Pavao ne kaže da trebamo šutjeti da bi drugima išli na volju. Drugom na volju, sebi na nevolju.
Apostol Pavao kaži krivovjerca opomeni i pusti. Znači naš dobri apostol Pavao ne govori da se međusobno maltretiramo i uništavamo, već da opomenemo i pustimo i živimo u miru s drugima. No, nigdje ne govori da se družimo s takvim ljudima
koji javno gaze po Kristovu božanstvu, a nazivaju se tobože kršćanima, to je sramotno za jednog kršćanina.
Kršćani moraju držati do božanstva Isusa Krista.
Kraj priče.
Lijep pozdravi i svako dobro!