- Učlanjen(a)
- 28.09.2023
- Poruka
- 27
Dobro, izvoli biblijski dokazi:To su vanbiblijski pisci na kojima ne možemo graditi veru.
Osim toga, neki od tih spisa su prepravljeni ili valsifikovani.
Čak su neki spisi pripisivani osobama koje ih nisu pisale.
Imam dokaz za tog Ignjacija Antiohijskog.
Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mojega; i otsele poznajete ga, i vidjeste ga.
Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam Oca i biće nam dosta.
Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje Oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam Oca?
Zar ne vjeruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori djela.Vjerujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni (Ivan 14.6-11a)
Joel 2:32 – “I svaki koji zazove ime Gospodnje bit će spašen.
Rimljanima 10:13 – “Svatko tko prizove ime Gospodnje, bit će spašen.
Nema sumnje da se Joel 2:32 odnosi na zazivanje imena Jahve. Pavao sada isti izraz primjenjuje na Gospodina Isusa. Zapravo je Isus označen kao Jahve. Dokazi zahtijevaju od nas da prihvatimo da je On Jahve - kontekst Rimljanima 10:13 inzistira da je to tako.
Zato vam dajem na znanje da niko ko duhom Božijim govori neće reći: anatemate Isusa; i niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom svetijem. 1. Korinćanima 12,3
Ako ljudi odbacuju svjedočanstvo Svetoga pisma o Kristovom božanstvu, uzaludno će biti da se s njima raspravlja o ovoj točci jer nijedan dokaz, ma kako bio uvjerljiv, neće ih moći uvjeriti. “A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božjega, jer mu se čini ludost, i ne može da to razumije, jer treba duhovno da se razgleda.” 1. Korinćanima 2, 14. Nitko tko vjeruje u ovu zabludu ne može imati pravo razumijevanje o Kristovom karakteru i o njegovom djelu, niti o velikom Božjem planu spasenja (Ellen White, knjiga Velika Borba, poglavlje sotonine zamke)
Čak je i James White to shvatio u svojim poznijim godinama kada je napisao baptistima sedmog dana, trinitarcima ovo:
Glavna razlika između dva tijela je pitanje besmrtnosti. Adventisti sedmog dana drže Kristovo božanstvo tako blisko s trojstvom, da ovdje ne vidimo nikakvo suđenje.[James White, RH 12. listopada 1876.]
Poslednja izmena: