Slažem se sa tom izjavom.
Ja sa Isusovom prirodom nikada nisam imao problem.
Nisam se time preterano ni bavio.
A Bog mi je za svojih 30 godina u veri - dao bezbroj iskustava putem zajednice sa njim.
Iskustvo obraćenja, isceljenja od bolesti, mog i mojih bližnjih.
Otkrivao mi svoju slavu.
Ispunjavao me i prosvetljavao svojim Duhom prilikom svake molitve..itd..itd..
Ja sam svoj stav po tom pitanju već dao.
Isus jeste Bog večni zajedno sa Ocem.
On je jednak njemu, jer ima telo njegovog tela, i duh njegovog duha.
Da li je oduvek postojao, ili ga je Bog Otac iznedrio iz svog sopstvenog bića, to nikada nećemo saznati dok smo ovde na zemlji.
Mi možemo teoretisati u pogledu toga, ali to nam neće biti od koristi.
Biblija daje akcenat na Hristu kao Mesiji i spasitelju, koji je došao sa neba da položi život za ljudske grehe, i da posreduje u nebeskoj Svetinji kao novozavetni Prvosveštenik za naše opravdanje.
Prihvatanje takvog Hrista sa tim ulogama koje obavlja u korist našeg spasenja, i ostvarivanje zajednice sa njim - je uslov spasenja.
A da li je on Bog nestvoreni ili ne, to je sipanje vode u bušnu kantu.
I time ne bi trebali ni da se bavimo.
Ne, nije tako Biblija je Božja Riječ i Bog je htio da se služimo njome i da je proučavamo. Apostol Pavao kaže da sve provjeravamo. Zbog čega bi neki morali šutiti i trpiti dok neki pričaju filozofije i sve na temelju vlastitih želja i htjenja.
Jedna od osobina sekti je da se degradira Trojstvo koje zapravo i jest vidljivo u Bibliji. Biblija govori o Ocu Sinu i Duhu to je jednostavno tako. To što postoje krivotvorine Trojstva je zbog toga što sotona imitira Boga, a posebno je ljubomoran na Krista i Njegovo božanstvo.
Drugo, totalno si promijenio temu i tema nisi ti niti da li je Isus doslovno rođen, pokazala sam i dokazala koristeći paralelu iz Biblije da je Isus Jahve. Srce je prijevarno, a Biblija se proučava.
Treće, ako pažljivo pročitamo taj tvoj članak autor teksta ipak naginje Unitarijanizmu, što je uredu ako je zaista došao do toga, ali to više veze nema s adventizmom. Što se ne možemo jednostavno držati svojih principa. Zapravo čak je i James White napisao:
ali taj ultra unitarizam
koji Krista čini inferiornim u odnosu na Oca je gori.
Je li Bog rekao inferiornome: "Načinimo čovjeka na svoju sliku?" (James White, 29. studenog 1877., Review & Herald)
James White se slobodno koristio terminom Bog Sin, pa ne znam što se u članku daje tolika važnost tome kad se i osnivač ASD crkve koristio takvom terminologijom:
Bog Otac je rekao
Bogu Sinu: 'Načinimo čovjeka. (James White, RH January 4, 1881)
Glavna razlika između dva tijela je pitanje besmrtnosti. Adventisti sedmog dana drže Kristovo božanstvo
tako blisko s trojstvom, da ovdje ne vidimo nikakvo suđenje.
[James White, RH 12. listopada 1876.]
---
Da, i to je važno ako se smatraš kršćaninom. Mi možda ne možemo u potpunosti razumjeti Boga kao što crv ne može razumjeti čovjeka, ali svakako znamo da je Otac dao svu vlast Sinu. Znači On (Isus) je Gospodar svega. Isus kaže da će Sveti Duh uzdignuti Njega, Isusa:
Zato vam dajem na znanje da niko ko duhom Božijim govori neće reći: anatemate Isusa;
i niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom svetijem. 1. Korinćanima 12,3