- Učlanjen(a)
- 28.09.2023
- Poruka
- 27
On je odrasla osoba i Bog mu je dao slobodu izbora, svako od nas je odgovoran za vlastiti izbor, to je njegova stvar.I što misliš kome će Laodikeja povjerovati po ovom pitanju - Je li Isus pravi Bog? (Svemogući, Vječni, Stvoritelj i Spasitelj) - ovome što si mu ti citirala iz Biblije ili onome što su ustvrdili Ellen White i James White?
Samo sam mu htjela objasniti da znam u šta vjerujem i da me onakvi članci kakve on postavlja ne mogu pomaknuti.
Biblija se proučava i sve se treba provjeriti da li je tako.
Naravno da je Isus i Bog i Božji Sin.
I znamo da je Sin Božji došao i dao nam razum da upoznamo onoga koji je istinit, i mi smo u onom koji je istinit, u njegovu Sinu Isusu Kristu. Ovo je pravi Bog i život vječni." 1. Ivanova 5:20
Iako je bilo nekih rasprava o tome odnosi li se "Ovo" na Boga Oca ili na Isusa, naslov odgovara obojici, jer su jedno u prirodi, karakteru u svrsi (Ivan 5:17; 10:30; 14:9) . Kako je Isus Krist posljednja imenovana Osoba, a Krist je taj koji se i u ovoj poslanici i u Evanđelju naziva Životom i Izvorom života (npr. Ivan 1:4; 5:40; 10:10; 1. Ivanova 5 :12), ima smisla da se ovdje misli na Isusa.
Isus i Bog Otac nisu iste Osobe.
Oni su dve osobe.
Ali je Isus od Oca.
On je jednak njemu po prirodi.
Dobro, onda sa preciznošću i razumijevanjem pročitaj onaj članak koji si postavio.
Nauk o trojstvu dolazi od riječi koja se jasno čita i vjeruje, a ne umjesto toga "racionalizira" s razumijevanjem ljudi. Samo u prisutnosti nevjere tj. liberalne teksturalne kritike značenja stihova Ivanova 1,1-2 i 1. Ivanove 5,6-7 mogu biti izokrenuta da bi se objasnio misterij Krista Isusa kao Gospodina i jedinorođenog od Oca.
I padnuvši na zemlju ču glas gdje mu govori: Savle! Savle! zašto me goniš?
A on reče: ko si ti, Gospode? A Gospod reče: ja sam Isus, kojega ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.
Djela apostolska 9:4-5
“A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božjega, jer mu se čini ludost, i ne može da to razumije, jer treba duhovno da se razgleda.” 1. Korinćanima 2, 14.
---
Svako dobro i lijep pozdrav obojici!
Poslednja izmena: