Protestantizam i njegovi plodovi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kao što iz iskustva takođe znam da je lakše i normalnije razgovarati sa normalnim ateistom, nego sa nekim fanatikom, posebno fanatikom iz sola scriptura tabora.

Da. To je zbog toga što ateisti, za razliku od antiteista, nisu "borci protiv Boga", oni jednostavno ne vjeruju u njegovo postojanje, ali su uglavnom neutralni u odnosu na teiste i njihova vjerovanja. Šta više, razumni ateisti ne niječu ulogu religije u razvoju ljudskog društva i naše civilizacije uopšte, ali ne propuštaju da u ovom slučaju naglase kako to nisu zasluge samo religije, nego i određenih istorijskih okolnosti koje su determinisane načinom na koji se ljudsko društvo razvijalo.

S druge strane, rasprava između teiste i ateiste može se uglavnom svoditi samo na jednu dilemu - Božije postojanje ili nepostojanje, za razliku od rasprava između vjrnika raznih vjerskih denominacija koje se ne mogu složiti ni o elementarnim teološkim postavkama, kao što su Biblija i njeno tumačenje; a da i ne govorimo o shvatanju pojedinih biblijskih stihova, odnosno, shvatanju crkve i njene uloge kao vjerske institucije.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ja ih ne napadam, samo iznosim činjenice o njima. Nisam ja izmislio, kao što laži izmišljaš ti i drugi EGWisti ovdje, napadajući Katoličku crkvu, nego je istina, postoje dokazi, da su protestanti Hitlera proglasili Mesijom.

Postoji Katolička crkva i katolici, a ne katoličke zemlje. I Katolička crkva, za razliku od vas Adventista i protestanata nije podržavala Hitlera. Marko, ovo su činjenice.

To je najveca LAZ koju sam ikada cuo.
Nezavisna drzava hrvatska je usko saradjivala za Hitlerom, to ja dobro znam, jer sam bi svedok toga.
Ne mozes reci da Italija i Spanija nisu katolicke zemlje, jer su u njima najveci broj katolika.
Rekao sma ti ako zelis da diskutujes o politici kazi nam kako je tvoja Hrvatska saradjivala sa Hitlerom.
Preporucujem ti da pokupis te svoje zablude pa nosi ih na forum politike jer ovde nije im mesto.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nezavisna drzava hrvatska je usko saradjivala za Hitlerom, to ja dobro znam, jer sam bi svedok toga.
Ali s Hitlerom nije surađivala Katolička crkva, kako ona globalna tako ni Katolička crkva u Hrvatskoj. Potpuno suprotno ovome, vi Adventisti u Njemačkoj ste podržavali Hitlera i nacističku vlast u Njemačkoj, dok je protestantska "Reich Church" Hitlera Mesijom proglasila.

Preporucujem ti da pokupis te svoje zablude pa nosi ih na forum politike jer ovde nije im mesto.

Prije si to zvao "đubrom" i meni si ga pripisao, iako ga ovdje donesoše i istresoše tvoja braća adventisti, Tripo i Laodikeja. Zato je moje pravo reći, Marko, nosi ti sa svojom subraćom đubre koje ste ovdje donijeli.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
I sta to dokazuje? Jel to ikako dokazuje da su oni tajno stvorili tu organizaciju?.

Mire jasno sam ti rekao da su protestanti osnovali Svetski savet crkava, pa me iznensadjuje da si postavio to pitanje. Objasnio sam ti koja je uiloga Katolika u tom savetu.
Ekumenizam nemaju samo pripadnici Svetskog saveta crkava nego ga je usvojla i Katolicka crkva.

Upravo tako! Ekumenizam je drugo. Vatikan nije clan SSC i ne misli nista da ostvaruje kroz tu organizaciju (zato i nisu clanovi), vec insistira prvenstveno na ekumenskom ujedinjenju sa pravoslavnima, gde je nama dozvoljeno da zadrzimo sve sto do sada i verujemo, ostale crkve se moraju potpuno odreci svojih ucenja da bi se vratile crkvi. Vatikan ne pristaje ni na kakav "kompromis" ili "miks vere" sa njima!.[/QUOTE]

Svakako je da je ekumenizam usvojio kompromisa. Potrazi vrste dialoga koje imaju. Niko nema pravu da napadne bilo cije verovanje, a svako moze da prica kako on veruje, a ucesnici dijaloga sam treba da odobravaju. To nije dijalog, nego monolog.
Nezaboravi da je ekumenizam cilj Svetskog saveta crkava kao i cilj Vatikana, samo su im metode drugacije.

Zato prica da ce SSC biti baza za stvaranje neke "svetske religije" ili "miksa Hriscanstva" nikako nije istinita!
.[/QUOTE]

Jeste istinita. Baza Ekumenjizam jeste Svetski savet crkava kome je od Drugog vatikanskog koncila prisla i Katolicka crkva. Tako da obe organizacije rade na ekumenskom jedinstvu, samo svaka od njih imaju svoj poseban cilj.

Do ujedinjenja moze doci, samo ako se svi usaglase sa osnovnim istinama Hriscanstva, koje mi Pravoslavni i Katolici vec posedujemo..[/QUOTE]

Mire, nema ni govora o bilo kakvom usaglasavanja bilo koga verovanja, jer to je odavno stavljeno po strani. Kada bi to bilo da se ujedine na istini, ja bih prvi bio njihov pristalica, ali taj pokret prihvata sve zabljude i u tome je problem. Vodje u ekumenizmu shvataju da je nemoguce ujediniti sve relogije u verovanju, zato su to odbacili, sada se samo radi o jedinstvu svih religija i IDEOLOGIJA. Sve vrste drustava verski, politickih i mnogobiozacke treba da dodju do jedne zajednice.

Pa Marko katolici ni ne misle da prave jedinstvo sa protestantima bazirano na nekakvom "miksu vere" , gde su ti dokazi za to? Oni ne odustaju od toga da se protestanti moraju resiti svojih laznih ucenja pre nego se vrate crkvi odnosno pre nego sto se i moze razgovarati o nekakvom "jedinstvu"!.[/QUOTE]

Mire, nadam se da znas da sam taj predmet studirao i godinama ga pratim.
Potrazi knjigu, Ekumenizam resenje ili promasaj boj 2, pa kad je procitas onda mozemo diskutovati. Tamo su ti dokazi koje trazis.
Svima je poznato da Katolicka crkva nije postala clan Svetskog saveta crkava, upravo zbog toga sto je to protestabntska organizaci, i ja im ne zamerim na tome. Medjutim, Katolicka delegacija je, ipak prisutna na svima zasedanjima, oni su tamo pod izgovorom kao posmatraci, ali nikakva odluka se ne donosi bez njih. Znaci nisu se pridruzili zvanicno, ali nezvanicno jesu, jer su odavno tamo.

Drugo, iako je Drugi vatikanski koncil prihvatio svoju ulogu u ekumenizmau i itenzivno se zalazu u dijalogu, jos uvek je njihiova delegacija prisutna u protestanskom udruzenju, ali njihov cilj je drugaciji.

Ne radi se samo o ujedinjenju religija, nego postoji plan Novog svetskog poretka, koji nastoji da isto tako ujedinu politiku. Pa ni to nije sve, plan je da se ujedini i ekonomija, jer vlada onaj ko ima kljuc od kase.
To ti je kompletno ujedinjenje sveta, koje nema nikakve veze sa Hristovim jedinstvom, koje je na istini.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako su razmišljali puritanci o raznim duhovnim pojmovima:

"Što su više zli pozvani na svetost, oni dalje trče u sve grehe i zloće." Andrev Grai (1634-1656)

Puritanci

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Za ostala značenja v. Puritanci (razvrstavanje).
Puritanci

Portret Johna Davenporta, iz 1670., istaknutog engleskog puritanca i osnivača američke kolonije New Haven Država
22px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
UK Američke kolonije Nova Engleska
Puritanci (od latinski puritas = čistoća) su bili vjerski reformatorski pokret unutar engleskih protestanata krajem 16. i u 17. vijeku, koji je tražio da se engleska crkva očisti od ostataka katoličkog papizma, za kog su puritanci tvrdili da se zadržao nakon vjerskog kompromisa postignutog na samom početku vladavine kraljice Elizabethe I. [1]
Puritanci su postali naročito zapaženi u 17. vijeku zbog svoje moralne i vjerske gorljivosti, koja je prožimala njihov cjelokupni život, oni su tražili crkvene reforme, kako bi njihov stil života, postao uzor za cijelu naciju. Njihovi napori da to ostvare u Engleskoj pridonijeli su izbijanju engleskog građanskog rata, ali i do osnivanja prvih kolonija u Sjevernoj Americi kao radnih modela puritanskog načina života. [1]

ali jos nam nista nisi rekao o saradnji sa Hitlerom Nezavisne drzave hrvatske. Nezgodno ti to pada, jer ti rusi kucu od kartona.

To mu je bolna tačka, jer ono što su radili je sadizam i satanizam u svom izvornom obliku.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kako su razmišljali puritanci o raznim duhovnim pojmovima:

"Što su više zli pozvani na svetost, oni dalje trče u sve grehe i zloće." Andrev Grai (1634-1656)

Puritanci

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Za ostala značenja v. Puritanci (razvrstavanje).
Puritanci

Portret Johna Davenporta, iz 1670., istaknutog engleskog puritanca i osnivača američke kolonije New Haven Država
22px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
UK Američke kolonije Nova Engleska
Puritanci (od latinski puritas = čistoća) su bili vjerski reformatorski pokret unutar engleskih protestanata krajem 16. i u 17. vijeku, koji je tražio da se engleska crkva očisti od ostataka katoličkog papizma, za kog su puritanci tvrdili da se zadržao nakon vjerskog kompromisa postignutog na samom početku vladavine kraljice Elizabethe I. [1]
Puritanci su postali naročito zapaženi u 17. vijeku zbog svoje moralne i vjerske gorljivosti, koja je prožimala njihov cjelokupni život, oni su tražili crkvene reforme, kako bi njihov stil života, postao uzor za cijelu naciju. Njihovi napori da to ostvare u Engleskoj pridonijeli su izbijanju engleskog građanskog rata, ali i do osnivanja prvih kolonija u Sjevernoj Americi kao radnih modela puritanskog načina života. [1]

To mu je bolna tačka, jer ono što su radili je sadizam i satanizam u svom izvornom obliku.

Jedna od tema je zatvorena. Hoćete još jednu da zatvorite? Puritanci? Siadizam i satanizam u svom najosnovinijem obliku, zamaskiran pismom. Kao i svi protestanti prepuni lucemerstva i arogancije, mrzeli su Crkvu od koje su ukrali i iskasapili pismo, ali im nije smetalo da koriste Maleus Maleficarum.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jedna od tema je zatvorena.

Takva i treba da bude zatvorena. Vaše teme su samo za popljuvavanje drugih.

"Da, drugovi moji, ovde su žene skromne i poštene, pa prema tome i muževi su srećni. Engleskinje su, vaspitane u duhu domaćinskog života sa dobrim osobinama supruge, majke, koja svoju dušu ukrašava onim navikama i sklonostima koje će je čuvati od dosade i samoće, pa jedan čovek za onog drugog predstavlja dragoceno blago." (Nikolaj Mihailovič Karamzin, Pisma ruskog putnika)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jeste istinita. Baza Ekumenjizam jeste Svetski savet crkava kome je od Drugog vatikanskog koncila prisla i Katolicka crkva.

Kako im je prisla kad nije njihov clan?

Mire, nema ni govora o bilo kakvom usaglasavanja bilo koga verovanja, jer to je odavno stavljeno po strani. Kada bi to bilo da se ujedine na istini, ja bih prvi bio njihov pristalica...Sve vrste drustava verski, politickih i mnogobiozacke treba da dodju do jedne zajednice.

Nemas dokaza za ovo , pogotovo da oni zele ujedinjenje sa paganima satanistima i spiritistima...

Sastanci koji se tamo odrzavaju su zgodna prilika da se svi sretnu i da rasprave neka medjureligijska pitanja, i zato svi dolaze od katolika do pagana. Ali se ne radi ni o nekakvom ujedinjavanju sa paganima, kreiranju religioznog miksa i slicnim stvarima..

Mire, nadam se da znas da sam taj predmet studirao i godinama ga pratim.
Potrazi knjigu, Ekumenizam resenje ili promasaj boj 2, pa kad je procitas onda mozemo diskutovati. Tamo su ti dokazi koje trazis.

Znam. S postovanjem, procitao sam knjigu, ali nisam nasao nikakve dokaze da se radi o stapanju religija i pravljenju nekog miksa koji ce ukljucivati cak i pagane! Svakako da se to zeli tako predstaviti, ali to nije slucaj.

Ti imas pravo misliti suprotno. Ali pitao bih te - da li si ikada prisustvovao sastanku koji se tamo odrzava, da bi mogao iznositi ovakve tvrdnje? Zaboravih pa me podseti?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedna od tema je zatvorena. Hoćete još jednu da zatvorite? Puritanci? Siadizam i satanizam u svom najosnovinijem obliku, zamaskiran pismom. Kao i svi protestanti prepuni lucemerstva i arogancije, mrzeli su Crkvu od koje su ukrali i iskasapili pismo, ali im nije smetalo da koriste Maleus Maleficarum.
Izazivaju nas da govorimo o politici da bi Jurivaka bio prinudjen da zatvori temu. Tako bi mi ostali uskraceni za odgovor.

Ja cu ponoviti jos jednom - katolicka crkva nije saradjivala sa nacistima ni u jednoj od drzava, nacisti su uklanjali nepodobne svestenike i ostavljali svoje, hiljade katolickih svestenika je stradalo u konc. logorima. A Papa je javno osudio nacizam. Za to sam izneo dokaze. Tacka.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kako im je prisla kad nije njihov clan?
Nemas dokaza za ovo , pogotovo da oni zele ujedinjenje sa paganima satanistima i spiritistima...

Mire, zao mi je ali ocito nisi dovoljno obavesten o tom pitanju.
Pre sam ti rekao da potrazis knjigu Ekumenizam - resenje ili promasaj broj 2, a sada mora da ti kazem da bi bilo dobro da potrezis i knjigu broj 1 i da procitas poglavlje 34, Kuda nas vodi ekumenizam?
Na strnici 230. je izvestaj sa Konferencije iz KAMBERE.
Predstavnici hriscanskih crkva pozvali su aboridzanskog medijuma da ima svoju predstavu. Oni su zapalili vatru od sirovog lisca tako da je bilo suvise mnogo dima i oko 4,000 delegata bili su pozvani svi da prodju kroz daj dima i na taj nacin primili su ih duhovi njihovih pokojnika.

Vracara je nastupila i pozivala duhove razlicitih pokojnika, duh Agare, Avramove inoce, duh Uerije Hetejina, duh Malcom Exa, vodje crnakog pokreta. A da se hriscani ne bi neugodno osecali medju tim mnogobozackim duhovima, pozvala je i duh Isusa iz Nazareta.
Niko nije protestvovgao protiv ovog neznabostva, osim nekih pravoslavnik svestenika, sto je za pohvalu od nasih pravoslavaca.

Mire, da li ti je poznato da se pregovori ne vode samo izmedju crkava, nego i ismedju Jevreja, Budista, Muslimana i svih ostalih? Razmisli malo, zbog cega se vode pregovori ako se ne nastoji ujedinjenje s njima?

Sastanci koji se tamo odrzavaju su zgodna prilika da se svi sretnu i da rasprave neka medjureligijska pitanja, i zato svi dolaze od katolika do pagana. Ali se ne radi ni o kakvom ujedinjavanju sa paganima, kreiranju religioznog miksa i slicnim stvarima..[/QUOTE]

To ti tvrdis, ali nije tako. Pregovori se vode zbog ujedinjavanja sveta!

Znam. S postovanjem, procitao sam knjigu, ali nisam nasao nikakve dokaze da se radi o stapanju religija i pravljenju nekog miksa koji ce ukljucivati cak i pagane! Svakako da se to zeli tako predstaviti, ali to nije slucaj.[/QUOTE]

Mire, to si tako razumeo sto sam te ja pogresno uputio. Rakao sam ti da procitas knjigu broj 2, a sad sam proverio i o Kamberi je izvestaj u knjizi broj 1. Izvinjavam se sto sam te uputio na pogresno mesto.

Ti imas pravo misliti suprotno. Ali pitao bih te - da li si ikada prisustvovao sastanku koji se tamo odrzava, da bi mogao iznositi ovakve tvrdnje?[/QUOTE]

Mire, hvala na tom pitanju. Nikad nisam prisustvovao na tim njihovim sastsancima.
Medjutim, pre pisanja tih knjiga 4 godine vrsio sam istrazivanja i gotovo svaka izjava potvrdjena je dokazima ocevidaca, dakle ucesnika. Ako procitas obe knjige videces da je tako.

Mire, ti isto imas pravo da mislis svojom glavgom i doneses odluku koju zelis, Ja se necu svadjati sa tobom zbog toga. Ja ne mislid da neko treba mene da slusa, ja sam sakupio i izneo ono sto sam nasao u arhivama raznih biblioteka, a ti dokumenti nisu izlozeni da ih svako lako moze videti. Na osnovu pronadjenih dokaza ja sam formulisao svoj izbora, a ako neko ima bolje informacije ili zeli da bira suprotno to je njegov izbor a ne moj.

Natrag