Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Izazivaju nas da govorimo o politici da bi Jurivaka bio prinudjen da zatvori temu. Tako bi mi ostali uskraceni za odgovor.

Ja cu ponoviti jos jednom - katolicka crkva nije saradjivala sa nacistima ni u jednoj od drzava, nacisti su uklanjali nepodobne svestenike i ostavljali svoje, hiljade katolickih svestenika je stradalo u konc. logorima. A Papa je javno osudio nacizam. Za to sam izneo dokaze. Tacka.

Dovoljno je ovo, naravno za razumne.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mit_brennender_Sorge

Njma, Mileritskom krugu pacijenata, ništa nije dovoljlno. Oni čekaju "Mindnight Cry", da ne ispadnu lude device, koje ne napuniše svoje lampe uljem (nije ih krstio japi iz SDA, jele svinjetinu, nisu posmatrale shabat)

Uzgred Mire, Nek ti je srećan i blagoslovljen Badnji Dan.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Cvingli u Cirihu, Heler i Manuel u Bernu, Faler i Kalvin u Ženevi, i mnogi drugi zauzmu se da dovedu svoju crkvu na pravije jevanđelske istine, koje su, kroz tolike godine, mnogim dodacima zavijene ili izopačene bile." (Ljubomir Nenadović)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, zao mi je ali ocito nisi dovoljno obavesten o tom pitanju.
Pre sam ti rekao da potrazis knjigu Ekumenizam - resenje ili promasaj broj 2, a sada mora da ti kazem da bi bilo dobro da potrezis i knjigu broj 1 i da procitas poglavlje 34, Kuda nas vodi ekumenizam?
Na strnici 230. je izvestaj sa Konferencije iz KAMBERE.
Predstavnici hriscanskih crkva pozvali su aboridzanskog medijuma da ima svoju predstavu. Oni su zapalili vatru od sirovog lisca tako da je bilo suvise mnogo dima i oko 4,000 delegata bili su pozvani svi da prodju kroz daj dima i na taj nacin primili su ih duhovi njihovih pokojnika.

Vracara je nastupila i pozivala duhove razlicitih pokojnika, duh Agare, Avramove inoce, duh Uerije Hetejina, duh Malcom Exa, vodje crnakog pokreta. A da se hriscani ne bi neugodno osecali medju tim mnogobozackim duhovima, pozvala je i duh Isusa iz Nazareta.
Niko nije protestvovgao protiv ovog neznabostva, osim nekih pravoslavnik svestenika, sto je za pohvalu od nasih pravoslavaca.

Mire, da li ti je poznato da se pregovori ne vode samo izmedju crkava, nego i ismedju Jevreja, Budista, Muslimana i svih ostalih? Razmisli malo, zbog cega se vode pregovori ako se ne nastoji ujedinjenje s njima?

Marko rekoh da sam knjigu procitao i znam za opisani dogadjaj. Ali mislim da ti nemas dokaza da se ovo zaista desilo! Jesi li prisustvovao ovome, pa znas da se to stvarno tako desilo? Ja u takve dezinformacije ne verujem.

Na skupove dolaze istina i nehriscani , ali zato sto je to prilika da se razmene misljenja i diskutuje o temama koje se ticu svih.

To ti tvrdis, ali nije tako. Pregovori se vode zbog ujedinjavanja sveta!

Ne tvrdim ja nista Marko, to su zvanicni stavovi i tvrdnje a nezvanicni, odnosno teorije zavere su ovo sto ti pricas.

Mire, to si tako razumeo sto sam te ja pogresno uputio. Rakao sam ti da procitas knjigu broj 2, a sad sam proverio i o Kamberi je izvestaj u knjizi broj 1. Izvinjavam se sto sam te uputio na pogresno mesto.

Ptocitao sam Marko i dobro se secam napisanog..

Mire, hvala na tom pitanju. Nikad nisam prisustvovao na tim njihovim sastsancima.
Medjutim, pre pisanja tih knjiga 4 godine vrsio sam istrazivanja i gotovo svaka izjava potvrdjena je dokazima ocevidaca, dakle ucesnika. Ako procitas obe knjige videces da je tako.

Verujem da si u biblioteci nasao svakakve izvestaje i da ih je neko pisao, ali ja ne mogu verovati u "rekla kazala" price i teorije zavere skupljane negde sa polica nekih biblioteka. Posto zvanicno niko to ne tvrdi danas, onda je pitanje da li se to desilo. Ako je rec o "svedocima" pomenutih dogadjaja onda bi te svedoke bilo red "intervjuisati" i traziti od njih da potvrde navode i onda napisati novu knjigu sa tim izjavama. Ili pak objaviti demanti te knjige. Takodje bi bilo pozeljno snimiti i njihove izjave na video zapis. Tako ne bi bilo sumnje da se to stvarno odigralo. Ovako za mene je to zanimljiva prica, ali iskreno, ne verujem u nju.

Svakako da ti nisi nista izmislio, procitao si, i imas pravo u to verovati, ali ja ne verujem sve sto procitam.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko rekoh da sam knjigu procitao i znam za opisani dogadjaj. Ali mislim da ti nemas dokaza da se ovo zaista desilo! Jesi li prisustvovao ovome, pa znas da se to stvarno tako desilo? Ja u takve dezinformacije ne verujem..

Mire, MOZDA SI PROCITAO KNJIGU BROJ II, A MOZDA NISI PROCITAO KNJIGU BROJ I. U KOJOJ JE OPISAN DOGADJAJ U KAMBERI.
Zato sma ti rekao da potrezis knjigu broj jedan tamo je taj opis.

Ti kazes da ne verujes da je to istina jer nisi video. OK. A da li si ti sve u sta verujes video? NISI! Pa onda verujes li ili ne.

Izvestaji u casopisima su pisali ocevidci.
A ako ti u to ne verujes, neka ti tako bude.

Na skupove dolaze istina i nehriscani , ali zato sto je to prilika da se razmene misljenja i diskutuje o temama koje se ticu svih..[/QUOTE]

Mire, ne znas o cemu govoris. Izvini mi sto kazem ovako.
Aboridzanski medijumi i vracari imasli su deo u PROGRAMU.
To je unapred planirano.
Uzmi knjigu broj I i procitaj poglavle: Sta nam donaosi ekumenizam.

A posto meni ne verujes, potrazi u vasoj Biblioteci ili na internetu pa procitaj sta se desilo na Konferenciji u Kamberi. A ako nadjes nesto da je suprotno onome sto sam ja izneo, javi mi.

Ne tvrdim ja nista Marko, to su zvanicni stavovi i tvrdnje a nezvanicni, odnosno teorije zavere su ovo sto ti pricas.

Potpuno pogresno. Ti ne znas sta su zvanicni stavovi, a jos manje znas sta sam ja sve pronasao i proverio.

Ptocitao sam Marko i dobro se secam napisanog..
Verujem da si u biblioteci nasao svakakve izvestaje i da ih je neko pisao, ali ja ne mogu verovati u "rekla kazala" price i teorije zavere skupljane negde sa polica nekih biblioteka. Posto zvanicno niko to ne tvrdi danas, onda je pitanje da li se to desilo.
Mire, upitaj vladiku Artemija, on ce ti to objasniti.
Procitaj makar jeno poglavlje iz knjige Protojereja Aleksandra Jabga, kao ovaj; OPIRANJE laznom jedinstvu. NaSlov knige je : ZURBA U ZAGRLJAJ.

Procitaj iz knjige Protiv laznog jedinstva od dr Aleksandra Kalomirosa Poglavlje : Na kraju vremena, On izjavljujt: "...mozda ce dosi dan kada ce svi episkopi uci u zajednicu sa jereticima...." Str,. 80,

Procitaj knjigu od Arjimandrida Justina Popovica: Pravoslavna crkva i ekumenizam. Na stranici 124. PISE; 'NE TREBA SE VARATI: POSTOJI I DIJALOG LAZI, KADA PREGOVARACI SVESNO ILI NESVESNO LAZU JEDN DRUGOGA. TAKAV DIJALOG JE SVOSJTVEN OSU LAZI...."
Neophodno bi bilo korisno da procitas knjigu Jeromonaha Save Janjica, pod naslovom Ekurmozam i vreme apostasije. On ekumenizam naziva: Jeres nad jeresima.
Ako je on ziv, nazovi ga telefonom pa neka ti on objasni sta se desavalu u Kamberi. Vidis, ja u njega imam potpuno poverenje.

Mire, da si ti procitao samo ove cetiri knjige pravoslavnih autora, imao bi jasniju sliku. Ja ih preporucujem svim hriscanima, jer su zaista vredne i one zauzimaju vidno mesto u mojoj biblioteci. Vidis Mire da to nisu price, cula rekla kazala nego izjae ljudi koji znaju sta govore i pisu.

Mire, ono sto sam ja napisao, nisu price cula rekla kazala, nego izvestaji sa tih konferencija koji se cuvaju u bibiotekam.

Posto ti kazes da ne mozes da verujes sto nisi video, uredu brate, ni mene nikad nisi video i ja se ne ljudim sto ni meni ne verujes.

Medjutim, ako ti ne verujes ono sto ne vidis, onda ti vera nije ni potrebna.

Definicijka vere je upravo takva, a to i Bibila potvrdjuje: "VERA JE PAK TVRDO CEKANJE ONOGA CEMU SE NADAMO I DOKAZIVANJA ONOGA STO NE VIDIMO." Jevrejima 11,1.

Medavno sam procitao izjavu jednog katolika koja glasi: "Onome koji veruje, nije potreban nikakavg dokaz, a onome ko ne veruje, njemu nije dovoljan nikakav dokaz."

Za ono sto vidimo, nije nam vera potrevna, ali za ono sto Bog obecava to primamo samo verom, a ne dokazima.

To ne znaci da ti treba da verujes u ono sta sam ja napisao, nemora da verujes ako neces.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ja se ne držim ljudskih mišljenja, već istorijskih podataka.

Za razliku od toga, mišljenja tradicionalnih crkava su SAMO vešto spravljena mišljenja, koja nemaju temelj u ničemu što se naziva istorija.

Ona jesu obučena u haljine neke nazovi zvanične istorije, ali takođe vešto osakaćene, ali se prikrivaju pravi istorijski podaci, posebno oni koji govore o periodu od 1 veka pa nadalje.

Dakle, ni crkve, ni zvanična istorija ne iznose istoriju onako kako se ona i odigrala, jer bi se našli u nebranom grožđu.

Ali hvala Bogu, ima poštenih koji ovu istoriju iznose pošteno i ispravno, čak i istoričari sa ovih prostora koji citiraju stare istoričare i crkvene oce sa početka nove ere, koje crkve i zvanična istorija svesno prikriva.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Veći je razvod brakova bio u Francuskoj za 1 godinu, nego za 30 u Eng. i Velsu prije 150 godina.

Oni nikada nisu ni imali dobrih djela, žene su im bile onako kako se kaže.

A i muškarci isto.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Danas u većinski protestantskim zemljama razvoda brakova skora pa i nema. Naime, brakove im službeno sklapaju samo pederi i lezbijke

Danas je kod nas, što je kod vas uvijek bilo. U globalu se gleda slika kroz istoriju.

Naime, brakove im službeno sklapaju samo pederi i lezbijke.

A da ne izlaze afere iz crkvenih krugova.

Čak imate i jak gej lobi u KC.

PAPA BENEDIKT XVI PRIZNAO: U Vatikanu postoji moćni gej lobi!

Kurir

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Natrag