- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Jovane, ili da te nazove Yohanane, jer to je pravi koren tvog imena, ovo što sam citirao iz tvog posta je ono što razlikuje Hrišćane od muslimana. Za razliku od Svetog Apostola Pavla, koji razložno i smireno dopušta pravom Duhu da kroz njega govori, (tako govori i David Wood), Muhamed i poneki, da ih sada ne imenujem a koji sebe kite imenom Hrišćana urla i viče, nameće i preti, izruguje se i ponižava.
Što se ostalog tiče, Pismo jeste interesantno, njegova Istorija, paralele, tajne. Ali to takođe znači da mu se treba prilaziti sa merom. Jer koliko je opasno i pogubno držati ga samo književnim delom, i u njemu tražiti neke banalnosti, isto tako je opasno prilaziti mu bukvalno i tražiti u njemu nešto što mu nije ni bila namena i opsedati se njime. Baš to je ono što ja zameram pojedinim protestantima i onima koji sebe tako nazivaju.
Pismo svakako treba čitati sa razumevanjem. To je ok. Samo je potrebno vremena, truda i molitve. E sad produkt razumevanja Pisma svakako se može videti kroz snagu argumenata kroz tekstualno i kontekstualno citiranje.
S tim da se to nikako ne treba upotrebiti da se neko diskredituje..da se kaže "ja znam bolje od tebe" il "ti ništa ne znaš ja sve znam". I ja to mrzim i nepodnosim. Čim to vidim jasno mi je da nekome to služi da bi se nekom dokazao sam lično nego što mu je stalo do iskrene diskusije.
Poslednja izmena: