- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ne bih se složila s ovim. Navodiš samo covid, a gdje su drugi znakovi očitih bezakonja i bezbožtva koje vlada u svijetu?
To on - oni ne vidi kao znake.
Nažalost nije jedini u tome. Lično poznam barem dvojicu katolika kojima je samo Covid "znak"... No, ako se u jednažbu ubaci činjenica da se radi o mlađim ljudima, na koje je utijecala Protestantska posednutost Pismima (nemalo puta sam ih nalazio kako imaju zamjerki za ovo ili ono u Crkvi, i to tumače Pismima). Što reći za tako nešto?
Ništa, no mene to i ne čudi. Protestanstki otrov je sveprisutan, (mediji ga šire) te ga je veoma teško izbeći. Zahvalimo to činjenici da svetom dominira III Rim sa reke Potomak.
Jednostavno zaslepljeni su, neki zato što je "sjaj" Protestantskog otrova prejak, a neki zato što s namjerom ne žele da vide.
Ne spominješ ni ispovjedanje vjere u Isusa Krista, Sina Božjega i vjernosti njegovom nauku.
Tko su Kristovi, a tko Antikristovi? Zar će se to znati po covidu, cijepljenosti ili necijepljenosti? I što je s Židovima?
Zar doista misliš da bi netko čija je "duhovnost" materijalistička, netko tko ima ambivalentan stav prema Kristu i onome što je Krist govorio i mogao imati drugačije viđenje stvari?
Njima je sve materijalno, posednuti su "znacima", i prevava stoljeća (Covid 19) im je samo još jedan u nizu "znakova" koje koriste da bi ljude zavodili u svoje kultove.
Jučer sam napisao da shabati nisu spasili prave židove od Holokausta, isto kao što to kombinovano s New Age budalaštinama (zdrav život i slične mantre) neće čoveka spasiti od padanja u ponore Pakla (još manje od bilo koje bolesti, posebno one koju je čovjek stvorio zarad svojih ciljeva).
Znakovi katastrofaknih pojava u prirodi mogu biti ili jesu neki znaci, ali mislim da je važniji znak nutarnje urušavanje čovjeka/čovječanstva kao stvorenja Božjih.
Uglavnom, čovjek u svom "progresu" se otkačio od Boga i prirodnih zakona i sad mu je otvoren put da čini što hoće, da izabere Zlo i proglasi ga za Dobro. I da će u tom naumu napredovati i gaziti sve što mu se nađe kao prepreka na putu, a to su stoljetne kršćanske vrijednosti: obitelj, vjera, nada, bogobojaznost, povjerenje u Božju providnost, Marija...
Njih to sestro ne zanima. Ne zanima ih ništa što se nalazi izvan onoga što su sebi zacrtali kao "važno".
Kako bi ih Isus mogao zanimat kada oni Krista i ne poznaju? Kako bi ih Blažena Djevica Marija mogla zanimati kada je ona za njih samo obična žena? Kako bi ih Kršćanski moral, etika i mogli zanimati kada oni Kršćanstvo kao takvo i ne poznaju.
Njihovo "Kršćanstvo" su prazna mlataranja Biblijom, silovanje iste, mantranje i očekivanje materijalnog, opipljivog spasenja....
Uostalom, ovakav pad čovjeka je i plod upravo Protestantizma i njegovog matrijalističkog "racionalizma" i izokrenute (inverzne) soterologije koja naglašava telesno, a duhovno i nema.
A pad je DUHOVAN.