Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne bih se složila s ovim. Navodiš samo covid, a gdje su drugi znakovi očitih bezakonja i bezbožtva koje vlada u svijetu?

To on - oni ne vidi kao znake.

Nažalost nije jedini u tome. Lično poznam barem dvojicu katolika kojima je samo Covid "znak"... No, ako se u jednažbu ubaci činjenica da se radi o mlađim ljudima, na koje je utijecala Protestantska posednutost Pismima (nemalo puta sam ih nalazio kako imaju zamjerki za ovo ili ono u Crkvi, i to tumače Pismima). Što reći za tako nešto?

Ništa, no mene to i ne čudi. Protestanstki otrov je sveprisutan, (mediji ga šire) te ga je veoma teško izbeći. Zahvalimo to činjenici da svetom dominira III Rim sa reke Potomak.

Jednostavno zaslepljeni su, neki zato što je "sjaj" Protestantskog otrova prejak, a neki zato što s namjerom ne žele da vide.

Ne spominješ ni ispovjedanje vjere u Isusa Krista, Sina Božjega i vjernosti njegovom nauku.
Tko su Kristovi, a tko Antikristovi? Zar će se to znati po covidu, cijepljenosti ili necijepljenosti? I što je s Židovima?

Zar doista misliš da bi netko čija je "duhovnost" materijalistička, netko tko ima ambivalentan stav prema Kristu i onome što je Krist govorio i mogao imati drugačije viđenje stvari?

Njima je sve materijalno, posednuti su "znacima", i prevava stoljeća (Covid 19) im je samo još jedan u nizu "znakova" koje koriste da bi ljude zavodili u svoje kultove.

Jučer sam napisao da shabati nisu spasili prave židove od Holokausta, isto kao što to kombinovano s New Age budalaštinama (zdrav život i slične mantre) neće čoveka spasiti od padanja u ponore Pakla (još manje od bilo koje bolesti, posebno one koju je čovjek stvorio zarad svojih ciljeva).

Znakovi katastrofaknih pojava u prirodi mogu biti ili jesu neki znaci, ali mislim da je važniji znak nutarnje urušavanje čovjeka/čovječanstva kao stvorenja Božjih.
Uglavnom, čovjek u svom "progresu" se otkačio od Boga i prirodnih zakona i sad mu je otvoren put da čini što hoće, da izabere Zlo i proglasi ga za Dobro. I da će u tom naumu napredovati i gaziti sve što mu se nađe kao prepreka na putu, a to su stoljetne kršćanske vrijednosti: obitelj, vjera, nada, bogobojaznost, povjerenje u Božju providnost, Marija...

Njih to sestro ne zanima. Ne zanima ih ništa što se nalazi izvan onoga što su sebi zacrtali kao "važno".

Kako bi ih Isus mogao zanimat kada oni Krista i ne poznaju? Kako bi ih Blažena Djevica Marija mogla zanimati kada je ona za njih samo obična žena? Kako bi ih Kršćanski moral, etika i mogli zanimati kada oni Kršćanstvo kao takvo i ne poznaju.

Njihovo "Kršćanstvo" su prazna mlataranja Biblijom, silovanje iste, mantranje i očekivanje materijalnog, opipljivog spasenja....

Uostalom, ovakav pad čovjeka je i plod upravo Protestantizma i njegovog matrijalističkog "racionalizma" i izokrenute (inverzne) soterologije koja naglašava telesno, a duhovno i nema.

A pad je DUHOVAN.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve je to obuhvaćeno, kroz odnos prema ovim nevoljama koje zadešavaju svet. Neću reći, ni da je to 100% prikaz i onoga što mislim ali definitivno ova pandemija jeste dobra osnova za identifikaciju početnih nevolja opisanih u Matej 24,7. Zašto? Zato što covid kao pošast traje u kontinuitetu. A dešavaju se i drugi znaci pa je sve združeno, baš kao u Matej 24,7.

Kada imamo tu referencu po njoj bismo mogli meriti dalje..Isus je sam rekao da moramo imati referentni znak, početnu ili inicijalnu tačku. Jer kaže..to je početak stradanja. To je neki početak, neka referenca. A kada to prepoznamo(ako je to..ja i dalje govorim da proučavamo za sebe Matej 24,7..ne slušaj ni mene..proučavaj jer je dato za proučavanje) onda na tome možemo graditi sliku onoga dalje sve do Matej 24,14 kada se kaže..2to je kraj". Imamo "početak", Matej 24,7 i "kraj",. Matej 24,14. Ako je početak vezan za koronu kraj treba da bude povezan sa tim početkom sa ostalim svojim osobenostima.

Videćemo, kažem, ne ttreba prebrzo donositi odluke, samo moj je poziv da sada izučavamo Matej 24(posebno od 7-14 stihovi).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
gdje su drugi znakovi očitih bezakonja i bezbožtva koje vlada u svijetu?

Bezbožništvo je u religiji "osećajnosti" koja je sada najzastupljenija. Ne u otvorenom bezbožništvu, jer to je lako prepoznati. Međutim, Biblija govori o "bezakonoj" religiji..tj. religiji koja vodi u bezakonje. To je religija "osećajnosti"...koja hrišćanima daje lažnu nadu...lažno uverenje. A u stvari od njih pravi hulnike i bezakonike..one koji u srcu mrze tipa Bila Gejtsa ili druge koje lažno optužuje za nedaće sveta..relligija koja uči da se odupiremo merama za našu dobrobit a ima obličje vere. To je ta razmaženost i religioznost..lažna religiznost. To je ono što kaže apostil "ima obličje vere ali nema sile u sebi".

To je i religija koja podstiče nacionalizam i identifikuje nacionalizam i religioznost kao jednak imenilac (lepa nacionalna ostećanja..ponositost nacijom a ne Bogom).

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A u stvari od njih pravi hulnike i bezakonike..one koji u srcu mrze tipa Bila Gejtsa ili druge koje lažno optužuje za nedaće sveta..

Najsotonskija religija od svih ostalih dosadašnjih religija je upravo ova koja ovako "vjeruje": Spasit će se oni koji vole Billa Gatesa kao sebe same, i kojima je Isus jednako bog koliko i đavlina.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Najsotonskija religija od svih ostalih dosadašnjih religija je upravo ova koja ovako "vjeruje": Spasit će se oni koji vole Billa Gatesa i kojima Isus jednako bog kao i đavlina.

Za njom po sotonstvu sledi ona "religija" koja uči da će se spasiti samo oni koji, u mladosti seksualno iskorištavanu, u deteinjstvu u glavu udarenu, prevaratnkinju slede te dižu sve "četiri u vis" subotom pasu travu i kalkulišu o Sudnjem Danu.....

Za njom sledi (po sotonstvu) kult trgovca suknima iz Bruklina, i miriajde odnih "religija" koje Pismima mlataraju a lezbejstvo, pederstvo, kasapljenje nerođene djece podržavaju i pravdaju, nazivajući to "evanđeljem" prosperiteta....

Tek na zaleđu sotonskih religija imamo rabinski judaizam u svom materijalizmu i etnofiletizmu, i naravno sinkretističko čedo krvoloka i secikese muhameda - islam (pri čemu ovom poslednjem, ni na pamet ne pada da kuranom pravda kasapljenje nerođene djece, moralno ludilo i seksualno mentalne devijacije transhumanizma, tog nakaznog potomka protestantizma, kao što to čine sledbenici druge na listi sotonskih "religija")....

Vašarski sotonizam i neo paganizam su na "počasnom" poslednjem mestu podugačke liste sotonskih "religija".....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali se niko ne spašava Bilom Gejtsom kod nas koji ga branimo od napada beslovesne rulje, već pokazujemo hrišćanstvo na delu..zaštitu prema nedužnome. Jer ta beslovesna rulja zna po komanda da skače..a ne da ispita činjenice. Zato biti hrišćanin nije biti u beslovensoj rulji. Zapovest Božija kaže: "ne svedoči lažno"..pa ni protiv Bila Gejtsa..ili ti misliš da je Bil legitimna meta kao što se radilo u srednjem veku..imaš legitimnu metu pa je optuži za sve i svašta, dozvoljeno je..protiv onoga koga atraš jeretikom, dozovljeno je i laganje i lažna optužba..samo napred. Zna se ko je to radio. Ti sada to prodržavaš...udri na čegitmnu mentu..ali Bog vidi sve.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"beslvovesnom"..i ne izigravaj samokažnjenika..nije ti ovo srednji vek...da uživaš da te neko bičuje. Čak ni čitati ne umeš..mora da si malo gucnuo dobrog Dalmatinskog..de priznaj :)

Znači, "beslovesna" a ne "bolesna"...beslovesan..onaj koji ne razmišlja ništa..sledi iz instikta..to su oni koji napadaju Gejtsa. Oni su tabula raza(beslovesni)..jer namaju kritičan um..imaju um sledbeništva, podložnog guruima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hvala ti Bože Isuse Kriste da me "bolesnom ruljom" naziva isti onaj tko je tebe izjednačio sa sotonom.

Kako te je nazvao? Hmm... pa zar nam ne Reče sam Bog da ćemo radi Imena Njegovoga biti i ubijani? Tako da, sve ove riječi "židova koji to nisu" nam nikakve uvrijede, nego samo i isključivo samo potvrda da smo ostali vjerni Kristu Bogu Spasitelju i Otkupitelju.

Onoga trenutka kada bi smo iz usta (ili pera, tipkovnice, kako god) nekoga od "židova koji to nisu" čuli, pročitali, bilo kakvu pohvalu za ono što činimo, otpali bi smo od Boga.

Dakle, da skratim (iako imam naviku da pišem eseje) dobro činime sve dokle god nas "židovi koji to nisu" pogrdnim imenima nazivaju.

Ili

Bolje i da me radi Krista i pogube, nego li da Krista izdam i sledim "židove koji to nisu".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"beslvovesnom"..i ne izigravaj samokažnjenika..nije ti ovo srednji vek...da uživaš da te neko bičuje. Čak ni čitati ne umeš..mora da si malo gucnuo dobrog Dalmatinskog..de priznaj :)

Znači, "beslovesna" a ne "bolesna"...beslovesan..onaj koji ne razmišlja ništa..sledi iz instikta..to su oni koji napadaju Gejtsa. Oni su tabula raza(beslovesni)..jer namaju kritičan um..imaju um sledbeništva, podložnog guruima.

Ćaća Martin ti se objesio, j.b.g..

Natrag