Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zahtjev američkih liječnika da se spolni identitet izbaci iz rodnih listova izazvao oštru reakciju javnosti: ‘Zaustavite to ludilo!’

Zaustaviti ga ne mogu, jer su ga oni, protsetstanski nakot i stvorili.

Tripov bog - Sotona je sve bešnji i bešnji, a sledbenici njegovi sve luđi i luđi....

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tripo, pročitala sam da je bio potres u Banja Luci. Nadam se da si dobro.

Hmm, pitam se da li nije slučajno nakon potresa izišao na ulicu (ili na FB) i počeo da "propovjeda" o skorom kraju svijeta? Da nije možda išao od kuće do kuće da se preplašenim ljudima "kezi" u lice i nudi im "proućavanje Biblije" i pasenje trave subotom kao pokoru?

Ili je sve ovo navedeno namenjeno nama, a kada se o njegovim "leđima" radi, e onda se ćuti.....

Bilo kako bilo, i jedno i drugo je budalaština i licemerje.(Ne tvoje pitanje, da ne bude zabune)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Hmm, pitam se da li nije slučajno nakon potresa izišao na ulicu (ili na FB) i počeo da "propovjeda" o skorom kraju svijeta? Da nije možda išao od kuće do kuće da se preplašenim ljudima "kezi" u lice i nudi im "proućavanje Biblije" i pasenje trave subotom kao pokoru?
Ili je sve ovo navedeno namenjeno nama, a kada se o njegovim "leđima" radi, e onda se ćuti.....

Svi ljudi na potres reagiraju ljudski. Normalno je da se i kršćani uplaše, ali ne paničere. Ipak, "postresu" su, i u taj trenutak pomisle na Boga i onu istinu da će stati pred Njega. Ako u jednom takvom, moguće, pogibeljnom trenutku kršćanin ne ostavi svoje sudove i ne pokaje se za svoje grijehe, znači da nema vjeru.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Svi ljudi na potres reagiraju ljudski. Normalno je da se i kršćani uplaše, ali ne paničere. Ipak, "postresu" su, i u taj trenutak pomisle na Boga i onu istinu da će stati pred Njega. Ako u jednom takvom, moguće, pogibeljnom trenutku kršćanin ne ostavi svoje sudove i ne pokaje se za svoje grijehe, znači da nema vjeru.

Znam to sestro, veoma dobro znam. No, problem i nastaje zbog onih koji misle da im potresom Bog "šalje" poruku da druge ubeđuju i primoravaju da njih slede.

Naime, svaki normalni čovjek, pa čak i onaj koji ne vjeruje, uplašit će se, kao što si i rekla, pred silama na koje ne može da utiče. Vjernik će se Bogu okrenuti i zazivati Ga, ali i pomoći, utješiti one koji su se prestrašili.

Čak će i ateist to učiniti. Neće odmagati, možda će se čak i zapitati o svojoj nevjeri.

No, moj post i nije bio o takvim ljudima.

Moja opaska se odnosila na one kojima vjera počiva na spoljašnjim znacima "pobožnosti", odnosila se na one manijake (kakvih su SAD prepune) koji će svaki ovakav događaj (potres, poplavu, meteorite, ratove, pandemije, epidemije.... svaku nesreću) tumačiti kao "znak kraja" i poziv da se ljudi "obrate" (ljudi i trebaju da se obrate Bogu, jer jedino Bog ima vlast nad silama), no, ne i da se obrate na pravi način, nego na način kako su oni (ti ljudi na koje se moja opaska odnosila) zamislili u svojim "umovima" da treba.

Da li je obraćenje, zaziv Boga u pomoć, subotarenje? Da li su to manijakalna iščitavanja knjiga koje su se već ispunile? Da li je obraćenje Bogu i zaziv Boga u pomoć, način na koji se neko hrani? Da li je zaziv Bogu u pomoć besomučno pljuvanje po svima onima koji ne subotare, ne pasu travu i ne obožavaju protestantizam (Baptizam i subotarstvo)?

Nije.

Kome se jadnici koji tako čine onda obraćaju?

Bogu?

Ne, nego alter egu manijaka...

Analiza povjhesnih činjenica pokazuje i dokazuje to.

Dovoljno je samo pogledati primjer Holokausta i vidjeti da subote (na koje su ovi "židovi koji to nisu" toliko navezani) nisu spasile židove od pomora. A da su isti, židovi zazivali Boga u pomoć, jesu, no nisu vjerovali, i ovo je zaista važno reći, da će ih subote spasiti od pomora.

I nisu ih spasile.

Dakle, ako Bog (za koga manijaci tvrde da su mu subote najvažnije) nije "prstom" mrdnuo da od zla spasi fizičke pripadnike svog "odabranog" naroda, onda kako to manijaci mogu i zamišljati i nuditi subotarenje kao pokajanje?

Ne mogu.

I upravo zato sam i napisao ono što sam napisao.

U ovakvim situacijama (potresi, epidemije, ratovi....) Boga treba zazivati, moliti Mu se, pokajati se u svom srcu za sve grehe (kako počinjene, tako i nepočinjene) ali ne i drugome, bližnjem odmagati nudeći mu LAŽ....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To je ono što Isus proriče, Matej 24,7. Upravo imamo na delu poplave, zemljotres i požare, uz pandemiju(bolesti). Vreme se približava i ovo će biti sve učestalije. Isus kaže da je sve ovo "znak". Nije još kraj, ali znak koji ukazuje na ubrzani razvoj događaja koji najavljuju onaj glavni pred Hristov dolazak.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hajde da vidimo sled dogaja koje Isus daje:
1.Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo(optužbe ko je kriv za koronu-Sad-Kina) , narod buntovni ustaje protiv vlasti u svojim državama protiv zdravstvenih mera po svetu); i biće gladi i pomori, zemlja će se tresti po svetu-Matej 24,7...to je početak stradanja(ovog sveta)-stih 8.

2. Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mojega radi(zato što se govori narodu buntovnom, zašto svet snalaze nevolje koje su ih za desile, ukor za greh, bunt onih koji neće da čuju, koji rezultira da "narod" omrzne na one koji ih ukoravaju i pozivaju na pokajanje, uzgred raskrinkavajući laži da ovo nisu kazne za greh već puki proizvod neke tajne elite-ne nego kazne za greh)-Matej 24,9

3. I tada će se mnogi sablaznuti, i drug druga izdaće, i omrznuće dug na druga(mnogi među odabranim će prihvatiti narativ teoretičara zavere, i izdaće, prikloniće se na njihovu stranu)-Matej 24,10

4. I izaći će mnogi lažni Proroci i prevariće mnoge(lažni Proroci i zagovornici lažne teorije zavere će reći narodu da samo ako se oslobode nepoželjne elite sve će biti dobro...i onih koji navodno podržavaju tu elitu)-Matej 24, 11

5. "I što će se bezakonje umnožiti, ohladneće ljubav mnogih" (bezakonje i sklonost osećajnost, oni koji veru doživljavaju kao "osećanje" razmaženost-odlika današnjeg društva..ako se kaže nosite maske oni kmeče, ako se kaže uzdržite se od okupljanja, oni kmeče, osetljivi, senzibilni, skloni bezakonju i kršenju svakoga autoritet teta)-Matej 24,12

6.Ali koji pretrpi do kraja blago njemu(samo jake, snažne, zrele ličnosti su sposobne da se nose sa nedaćama i da ne kukaju-blago njima)-Matej 24,13

7.I propovedaće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima i tada će doći kraj(verni narod, neustrašiv će u ovim zlim vremenima objaviti vest, jevanđelje, i ukazati da je ovo što je zadesilo svet ono što je Isus rekao. Propovedaće takvom silinom ovu vest sa pozivom na držanje zapovesti da će mnogi se pridružiti. Tada dolazi kraj, tj.već najavljeni poslednji događaji i pokušaj nametanja ljudskih zakona o rešenja krize)-Natej 24,14

Neka nas Gospod pripremi za poslednje događaje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Hajde da vidimo sled dogaja koje Isus daje:

Ne bih se složila s ovim. Navodiš samo covid, a gdje su drugi znakovi očitih bezakonja i bezbožtva koje vlada u svijetu?
Ne spominješ ni ispovjedanje vjere u Isusa Krista, Sina Božjega i vjernosti njegovom nauku.
Tko su Kristovi, a tko Antikristovi? Zar će se to znati po covidu, cijepljenosti ili necijepljenosti? I što je s Židovima?
Znakovi katastrofaknih pojava u prirodi mogu biti ili jesu neki znaci, ali mislim da je važniji znak nutarnje urušavanje čovjeka/čovječanstva kao stvorenja Božjih.
Uglavnom, čovjek u svom "progresu" se otkačio od Boga i prirodnih zakona i sad mu je otvoren put da čini što hoće, da izabere Zlo i proglasi ga za Dobro. I da će u tom naumu napredovati i gaziti sve što mu se nađe kao prepreka na putu, a to su stoljetne kršćanske vrijednosti: obitelj, vjera, nada, bogobojaznost, povjerenje u Božju providnost, Marija...

Natrag