- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Najstrašnije je što ovi divljaci vrše divljaštvo nad Bogom, nad njegovom Crkvom i nad Svetim Pismom. Jesi li vidio onog divljaka protestanta prosvjetitelja, američkog predsjednika Thomasa Jeffersona, koji jer nožem rezao dijelove Novog zavjeta, i pravio sam sebi svoju Bibliju.
Vidio sam i gorih stvari. Puno gorih, koje su ovi u svojoj aroganciji činili.
I uopće me ne čudi to mentalno i duhovno divljaštvo.
Ne čudi me jer kada se jednom odbaci Crkva, a "uzme" Biblija, onda se ni Biblija ne može održati, jer djete bez Majke ne možemo razumjeti, a kako preziremo Majku, onda naravno što činimo?
Pa kako smo sami sebi "bogovi" i najbolje razumijemo, onda kasapimo "dijete" i sastavljamo "novo" koje nas "zadovovljava". Otuda i prevodi svedoka lažnog boga jehove, otuda i Clear Word subotarskog kulta pijanice i prevarantkinje (koja je uz to u mladosti bila seksualna robinja, prvo Bates-a, a potom i White-a).
PS. Pročitati Frankensteina od Marry Shelly, djelo znanstvene fantastike, koje upravo ima mnogo dublju poruku od onoga što se na prvi pogled čini.
"Prosvetiteljstvo" je tražilo i donijelo čoveka bez duše, bez Boga. A to je i poruka romana Marry Shelly, o doktoru koji od mesa, od leševa sastavlja "novog" čovjeka.