Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Je, čitaj:

Iz Lutherovih pisanih svjedočanstava Luther neuvijeno priznaje koliko ga je sotona napastovao, prikazivao mu se, izrugivao mu se, kako mu je nitko drugi nego sotona ukazao na besmislenost misne žrtve kod disputacije sa sotonom u njegovom srcu u vezi sv. mise. (spis „Von der Winkelmesse und der Pfaffenweihe“, 1533.), a to nije katolička polemika. Na više od 9000 mjesta se u Lutherovim djelima pojavljuje sotona. Sebe je smatrao najučenijim u cijelom katoličkom svijetu i papom broj 1. Kada mu je proradila savjest, pitao se: „Martine, jesi li ti stvarno najučeniji u cijelom kršćanstvu?“ – to je onda pripisivao utjecaju sotone. „Pri čemu kada sam uzeo neki nož u ruke odmah su me spopale gadne misli, tako da nisam bio u stanju moliti i đavao me tada izbacio van iz sobe.“ „Svijet me se zasitio, i ja njega.“ „Rastanak će se uskoro dogoditi. Ah, da sam Turčin kako bih se ubio …“ „Đavao ljude prvo zavede na neposluh pa zatim na izdaju kao Judu; zatim ih toliko baca u očaj da završavaju tako što se objese ili zadave. Jer đavlov glas ima tako strašan zvuk, da se ljude nakon nekog noćnog dijaloga s demonom sutradan pronađe mrtve, što se meni često moglo dogoditi.“
---------------------

Očito je da je Martin Luther postao Turčin, pa ga je sotona onda odveo na vješala.

P.S. Jovane, vidiš li da je i tvoja žudnja da postaneš Turčin vrlo opasna. Nakon toga još je samo jedan korak.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jovane, vidiš li da je i tvoja žudnja da postaneš Turčin vrlo opasna. Nakon toga još je samo jedan korak.

Kako sad turćin, pa zar on nije židov?

Ili se ipak radi o tome da on ni sam više ne zna ni tko je ni šta je.

Mada, ni to opet nije za čudo, jer svatko tko povjeruje blasfemijama američkih sekti i kultova, teško da može imati normalne kognitivne sposobnosti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To su katolički izvori ali jasno je da ono što priča sluga koji se obratio u katoličanstvo pa tek onda priznao...jasno je kakav ima kredibilitet...pristrasnost suparničkoj strani.

Drugo, lekarski izveštaj je da je Luter nađen mrtav u krevetu već oko 1-2 ujutru dok ovaj kaže da je bio obešen na drvetu u kasno jutro.

Izmišljena priča.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To su katolički izvori ali jasno je da ono što priča sluga koji se obratio u katoličanstvo pa tek onda priznao...jasno je kakav ima kredibilitet...pristrasnost suparničkoj strani.

Drugo, lekarski izveštaj je da je Luter nađen mrtav u krevetu već oko 1-2 ujutru dok ovaj kaže da je bio obešen na drvetu u kasno jutro.

Izmišljena priča.

Svi relevantni izvori jasno pokazuju da se Martin Luther objesio. Ćaća ti se objesio, j.b.g. Razmisli, zašto je pet "uglednih protestanata" netom što su ga našli mrtvog imalo potrebu napisati pismo o tome kako je "veliki vođa Martin" umro spokojno i moleći se Bogu!?!?!?

P.S. Odgovor potraži niže.

Baš zato što se objesio, pa je trebalo isfabricirati priču jer je njegovo vješanje bilo najizravniji udarac antikristovskom protestantizmu, koji ga je mogao nepovratno razoriti. Stoljećima su protestanti, k'o muda pod bubrege, prodavali ovu izmišljotinu, i svojim ovcama a i ostatku svijeta, ali neće više ići. Sve više će ljudi saznavati istinu, a istina je da je Martin Luther izdao Isusa jednako kao i Juda, i da se Martin Luther objesio također jednako kao i Juda.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Svi relevantni izvori jasno pokazuju da se Martin Luther objesio.

Ni jedan. Samo ovaj tvoj sluga što je izmislio..da je došao i zatekao Martina obešenog. A lekari sami potvrdili da je negde iza ponoči već u 1-2 ležao u krevetu, preminuo. Ti veruješ u bajke..kao i obično. Samo odrastao si a i dalje čitaš Ivicu i Maricu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ni jedan. Samo ovaj tvoj sluga što je izmislio..da je došao i zatekao Martina obešenog. A lekari sami potvrdili da je negde iza ponoči već u 1-2 ležao u krevetu, preminuo. Ti veruješ u bajke..kao i obično. Samo odrastao si a i dalje čitaš Ivicu i Maricu.

Ćaća Martin ti se objesio, a majka Jelena ti bila alkoholičarka, j.b.g.

Baš zato što se objesio, pa je trebalo isfabricirati priču jer je njegovo vješanje bilo najizravniji udarac antikristovskom protestantizmu, koji ga je mogao nepovratno razoriti. Stoljećima su protestanti, k'o muda pod bubrege, prodavali ovu izmišljotinu, i svojim ovcama a i ostatku svijeta, ali neće više ići. Sve više će ljudi saznavati istinu, a istina je da je Martin Luther izdao Isusa jednako kao i Juda, i da se Martin Luther objesio također jednako kao i Juda.

P.S. Dosta je laži vas "prosvjetitelja divljaka" .

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Izmišljena priča.

A Martin je svakako samo jedan čovek. Niti od njega zavisi reformacija, niti je on "ćaća" reformacije.

A priča je svakako izmišljena.

Em udaraš pogrešno(netačna priča), em nije on toliko važna ličnost od koje sve zavisi.

Natrag