Zna Jovan Prezviter sta si pisao o piramidologiji, moze potvrditi da si prvo tvrdio da si piramidologiju primio od Boga a onda posle tvrdio da su to tvoje pretpostavke. Mozemo te i citirati da dokazemo tvoju nedoslednost. Ali stvarno mi nije namera da te ovde diskreditujem. Ti si neiskren prema sebi samome prvo, a onda i prema nama. Sve sto radis i koju god konstrukciju sebi pravis i laz u koju ubedjujes sebe, samo tebe pogadja jer niko od nas ti nece u to poverovati, a nece ni oni koji te ne poznaju, jel deluje totalno smesno...
Toliko o tome od mene..
Mire, nije problem piramidologija kao takva. Problem je tvrdnja da je ona od Boga. Možda još veći problem je da on nije prvi i jedini koji tako tvrdi. Seti se Rasela.
Diskreditovati ga? Smešno? Ne, brate njegovo pisanje nije smešno nego je opasno, a veruj mi ima ljudi koji će poverovati u takve stvari. Zar si zaboravio kako su nastali Adventisti i Raselovci? A tek Mormoni, da ne govorim.
Ja zaista, uprkos epitetima kojima me je ovde čašćavao, nemam ništa lično protiv njega, niti ga krivim za bilo šta, još manje optužujem da zavodi ljude. Jednostavno znam ko je,
tačnije šta je uzrok njegovog ponašanja, ali i ovog "prorokovanja". Duhovna glad koja ga je oterala u zajednicu koja je zasnovana na takvim praksama, sada ga tera da "prorokuje", jer je ubeđen da, kao i svi oni ima"duha proroštva". Ali, umesto "priznanja" od zajednice koja insistira na "duhu proroštva", dobija ispitivanja od jednog sabrata, a od drugog ismevanja.
Na pitanje da li je njegova metoda ispravna, da li zaista to što govori ima veze sa Bogom, može se odgovoriti samo jednim jedinim
NE.
Isto kao što ni ono što je poslužilo za osnivanje zajednica koje sam gore pomenuo nije imalo, niti ima ikakve veze sa Bogom i Njegovom objavom.
Brate Jovan samo hoce da pokaze Laodikeji da gresi i to je poenta, zato trazi bibliju da mu dokaze da nije u skladu sa njom. A podrske za ovo sto on prica nema nigde, ni u bibliji ni nigde. Ne samo da nema podrske tamo, vec se on pokazao laznim nebrojeno puta, prorokujuci o Slapu da mu je Bog rekao da nece pisati pa evo pise, pa piramidologijom tvrdio prvo da mu je Bog dao racunicu pa je onda porekao to govoreci "da su to njegova licna misljenja" a sad opet tvrdi da mu je "piramidologiju dao Bog", pa stvarno da se covek zapanji nad takvom osobom koja ne zna vise ni sta tvrdi, zapetljao se i ne moze da se ispetlja.
Mire, sve ja to znam, Ali takođe znam i šta je uzrok i koren njegovog ponašanja.
Ps. Ne vezano za temu, ali kako to da se niko od advenista nije setio da ovako ispituje Ellen Gould Harmon White, za recimo istražni postupak, pa onda zlatne kartice anđela.... Malo je licemerno, ispitivati Laodikeju, a pripadati zajednici koja je poverovala nekome ko ima najmanje 50 kontradikcija sa Svetim Pismom, još i držati istu osobu "Božjim perom", "malim svetlom" i otelotvorenjem "duha proroštva.