Da se razumemo, ja nisam nacionalista niti me politika interesuje, a uz to nisam ni Pravoslavne vere, vec Adventista.
Ipak, smatram da je ovo podrucje jedno od poslednjih koje je bilo izolovano od ostatka sveta i teznje da velike sile na njemu uspostave svoj uticaj za stvaranje novog svetskog poretka na ovom podrucju.
Kazem BILO, i to do vremena vladavine Slobodana Milosevica koji je svrgnut sa vlasti posredstvom demokrata a uz pomoc zapadnih sila, koje tu teznju ostvaruju kroz proevropske partije.
Zasto je Bog odabrao bas ovo podrucje - to treba pitati Gospoda, ocigledno ne zbog toboze vernog Pravoslavnog naroda, jer Pravoslavna crkva nije Bozja kao sto mi Adventisti to dobro znamo, ali ocigledno je da je ovo podrucje oduvek bilo pod naletom velikih svetskih sila, ratova, i pritisaka, a to je upravo iz razloga jer je ovde centar reformacije crkve i sveta poslednjeg vremena.
Otkrivenje 9 glava govori o islamu, Izraz trecina se odnosi na Evropu, i to onaj deo gde preovladjuje Pravoslavlje.
Ali to ne menja stvari, ovde je Bog podigao reformni pokret za probudjenje i reformu crkve ASD, a potom i za objavu Hristovog drugog dolaska.
Ja verujem da ovaj narod ima svoje kvalitete, mozda i vise nego drugi narodi.
Jos jedna pojedinost na koju bih ukazao je sledeca.
Ako pogledamo prirodne katastrofe u poslednjih desetak godina, one ocigledno zaobilaze ovo podrucje, a to je upravo iz pomenutog razloga.
Dogodile su se samo one poplave 2014, koje mi je Bog licno najavio u nocnom vidjenju da ce se te poplave dogoditi, kao opomena zbog kompromisa koji drzava pravi sa zapadom uvodeci neke zakone suprotne Bozjem, kao i znak skorog Hristovog dolaska.
Jos nesto.
Licno verujem da Srbija nikada nece potpasti pod vlast velikih sila do te mere da ce morati da se u potpunosti povinuje volji tih sila nad kojima stoluje Vatikan, cak sta vise - verujem da nece nikada uci u Evropsku uniju, i da ce se pritisci nastaviti po svim pitanjima.
Cak je pitanje da li ce stvari vezane za poslednje vreme teci onako kako su zapisane u bibliji i duhu prorostva, jer one su vec trebale da se dogode, da crkva dozivi probudjenje, da se izlije pozni dazd, i da bude zapecacen, da se uvede nedeljni zakon, da nastupi progonstvo, da se pokaze antihrist, i da Hristos dodje na oblacima nebeskim i okonca istoriju greha.
Ali nista od toga se nece dogoditi, jer je crkva odbacila delo probudjenja, i nikakvo probudjenje u crkvi se nece desiti.
Sam predsednik generalne konferencije ASD je izjavio pre nekih mesec - dva, da smo daleko od nedeljnog zakona.
Upravo je tako.
Nikakav globalni nedeljni zakon nece biti proklamovan, niti se desiti neko vece progonstvo.
Bice mozda lokalnih progona, ali neznatnih, jer ce se svi obratiti u jednom danu kada Bog bude objavio istinu znacima i cudima i otkrivenjem svoje slave.
Ono sto ce se dogoditi, sto je sam Bog otkrio je to - da ce on sam sebe objaviti sebe svetu pre Hristovog dolaska u slavi, pokazace svoj zakon tako da ce svi ljudi moci da ga vide na svom jeziku, objavice istinu celom svetu, otkriti svoju slavu, i kao sto kaze jedan brat "papisti ce tada postati Adventisti"
Vatikan, i Amerika nemaju vise taj uticaj kao nekada.
Sadasnji predsednik Amerike Tramp je neplanirana figura cak i za sotonu, cak mislim i nevazna za poslednje vreme, a to smatram i za sadasnjeg papu.
Jednom recju, propali su svi sotonini aduti, i Bog pobedjuje u svakom slucaju bez neke velike fame i zavrzlame, jer ce se kao sto sam napomenuo on uskoro sam objaviti celom svetu.