Mire, moras se odluciti vec jednom, jer ti cas kazes da je Isus bio sa razbojnikom u raju, cas da je sisao u podzemlje ili had, cas da nakon smrti izlazi dusa, cas duh.
Biblija jasno kaze da je Isus nakon smrti bio u grobu.
Sto se tice Noja, ja nigde nisam napisao da se Isus INKARNIRAO kroz Noja, to si mi lazno pripisao.
Ja sam u kontekstu vise puta napisao ono sto pise i u bibliji.
Da vidimo tekst:
"Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom; Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici, Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.
Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista" ( 1 Petrova 3. 19 - 21 )
Dakle, ovaj biblijski tekst kaze:
1. DA JE HRISTOS UMRO ZA GREHE LJUDSKE.
2. DA JE UMRO U TELU ALI OZIVJEN DUHOM SVETIM.
3. DA JE TIM DUHOM SISAO I PROPOVEDAO ONIMA KOJI SU BILI U TAMNICI GREHA U VREME NOJEVO.
Dakle, u tekstu se ne govori o Hristu koji je nakon smrti navodno sisao u svom navodnom besmrtnom duhu u nekakvo navodno podzemlje da propoveda jevandjelje prepotopnim navodnim besmrtnim duhovima.
Ne.
Radi se o tome da apostol Petar kaze je Isus vaskrsao Duhom Svetim, a potom da bi dao jednu duhovnu pouku - apostol Petar se u tekstu vraca u proslost u vreme Noja, i naglasava da je Isus tim Duhom Svetim Isus sisao i nadahnuo Noja da propoveda da ce doci potop, i da je potrebno da se ljudi obrate Bogu.
Sam Isus kaze da on kroz svoga Duha biti sa ucenicima i svima koji se obrate Bogu.
Ako prihvatimo suprotno, onda mozemo sa sigurnoscu reci da je Bog nepravedan, i da biblija govori neistine, jer zasto bi Bog onima koji su izgubljeni propovedao jevandjelje nakon smrti ako oni nemaju vise mogucnosti za spasenje?
Kao drugo, zasto bi propovedao samo jednoj grupi ljudi ili navodnim duhovima iz vremena Noja, a ne svim drugim ljudima ili dusama gresnika u istoriji?
Dakle, jedini odgovor je taj, da se tu ne radi o nikakvom Isusovom silasku bilo gde, jer ona kaze da je on nakon smrti bio u grobu.
Vec da se tu radi o propovedanju prepotopnim ljudima u vreme Nojevo.
Na kraju, izraz "MRTVI" se u vise slucajeva u bibliji odnosi na "DUHOVNO MRTVE":
"A drugi od učenika njegovijeh reče mu: Gospode! dopusti mi najprije da idem da ukopam oca svojega.
A Isus reče njemu: hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace" ( Matej 8. 21 - 22 )
Tamnica se odnosi na "DUHOVNU TAMNICU" u kojoj covek robuje grehu:
"Budući, pak, da decog imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;
I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi" ( Jevrejima 2. 14 - 14 )
"Tada Isus govoraše onijem Jevrejima koji mu vjerovaše: ako vi ostanete na mojoj besjedi, zaista ćete biti učenici moji,
I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.
Odgovoriše i rekoše mu: mi smo sjeme Avraamovo, i nikome nijesmo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbaviti?
Isus im odgovori: zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini grijeh rob grijehu.
A rob ne ostaje u kući vavijek, sin ostaje vavijek.
Ako vas dakle sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni" ( Jovan 8. 31 - 36 )